077bart007 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 A jak to jest w przypadku sealanta/cleanera(mowa tu o PB BH)? Uzywac po tym IPA?
Roost Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 A jak to jest w przypadku sealanta/cleanera(mowa tu o PB BH)? Uzywac po tym IPA? Zmyjesz BH IPĄ, robota na marne.
mario704 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Bh to glaze jest nie cleaner ..Jak go położysz i wymyjesz to tak choćbyś go nie kładł bo ipa całego go zmyje
Silver_Shadow Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Mam takie pytanie.. czy dobrze kombinuję z taką kolejnością? cleaner Achilles (ewentualnie SRP) + IPA + POORBOY’S WORLD White Diamond + DODO JUICE DIAMOND WHITE?? autko białe i potrzebuje troszkę shine na wiosnę
mario704 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Kombinacje alpejskie ja bym zostawił srp +na to dodo i tyle bez wymywania.Efekt ci się spodoba a najwyżej poleży trochę krócej ale mamy powoli sezon to można smarować co 2-3 tyg
Silver_Shadow Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 i tak też właśnie zrobiłem dzięki
mario704 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 i tak też właśnie zrobiłem dzięki Do usług
tentyp1993 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Koledzy mam taki problem a mianowicie. Przed nałożeniem wosku wykonałem kolejno, mycie, potem glinka,mycie, suszenie, ipa, cleaner shiny garage pure paint cleaner, ipa, Collinite 476s. Na pół maski Colli bezpośrednio pod cleaner. Wosk nakładany na zewnątrz w ciepły dzień ok. 15 stopni. Wszystko fajnie, na drugi dzień próba wody, mega efekt odprowadzania wody. Po 3 tygodniach, kilku deszczach( samochód stoi pod chmurą), 2 myciach Meguiar's Gold Class Car Wash wosku praktycznie na ma. Po rozlaniu wody na maskę robi się tafla, która nie spływa. Wosk został nałożony w cieniuśkiej warstwie po 10 min spolerowany. Macie jakieś pomysły co źle zrobiłem, dodam, że to moje pierwsze nakładanie wosku.
Tommy Lee Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Czy tafla wody robi się na brudnym aucie czy zaraz po umyciu szamponem? Jeśli na brudnym trzeba spróbować umyć auto i jeśli wtedy dalej nie będzie odprowadzania wody i kropel to znaczy że wosku nie ma.
tentyp1993 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Na czystym lakierze oczywiście robi się tafla. Macie jakieś pomysły czego tak szybko Colli zszedł
Moderator Domel Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Na czystym lakierze oczywiście robi się tafla. Macie jakieś pomysły czego tak szybko Colli zszedł Podejrzewam ze jestes ta sama osoba ktora pyta o do na Detailing Mafii A nagraj filmik z ciekawosci i zapodaj. Zobaczymy jak to wyglada.
tentyp1993 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Chyba nie jestem tą osobą. Ale podeślij link jak możesz Dodane po 33 minutach 39 sekundach: 633705 A nagraj filmik z ciekawosci i zapodaj. Zobaczymy jak to wyglada.
damianeuro Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W sobotę będę pierwszy raz woskował auto. Stąd kilka pytań. Użyty będzie wosk w płynie Meguiars Liquid Wax. Po jakim czasie od nałożenia wosku aplikatorem mam go spolerować mikrofibrą? Czy lampy i szyby też się woskuje czy tylko sam lakier? Jak mocno wcierać wosk tym aplikatorem gąbkowym?
nefifer13 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Na czystym lakierze oczywiście robi się tafla. Macie jakieś pomysły czego tak szybko Colli zszedł Jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy to, że tą cienką warstwę wosku w dość niskiej temp. za szybko docierałeś i usunąłeś większość wosku.Pozostała warstewka była znikoma i mycie oraz warunki zewnętrzne ją zjadły.
d3th Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie (i Panie, jeśli są ), Wczoraj nakładałem wosk (Soft99 Fusso), oczywiście na uprzednio umyte i przygotowane cleanerem auto. Niestety po całej akcji zobaczyłem na masce mazy. Myślałem, że nie dotarłem wosku czy coś, ale to nie to. Czy ktoś ma jakieś sugestie co poszło nie tak?
wooke Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Drugą fibrą przeleć. Może za długo leżał i za słabo dotarłeś?
d3th Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Drugą fibrą przeleć. Może za długo leżał i za słabo dotarłeś? No właśnie gdy zobaczyłem, że takie kwiatki wyszły, to wziąłem funkiel nową fibrę i trochę pomachałem, ale bez rezultatu. A wosk leżał na masce może z 5 minut...
Piotrek_K Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 Panowie (i Panie, jeśli są ), Wczoraj nakładałem wosk (Soft99 Fusso), oczywiście na uprzednio umyte i przygotowane cleanerem auto. Niestety po całej akcji zobaczyłem na masce mazy. Myślałem, że nie dotarłem wosku czy coś, ale to nie to. Czy ktoś ma jakieś sugestie co poszło nie tak? Niestety, nie jestes sam, fusso coat tak ma - prawdopodobnie za gruba warstwa i za dlugo na lakierze. Ja zmienilem wosk. Poszukaj w temacie o fusso.
SGJ Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 Nakładam wosk Dodo Juice Purple Haze, czekam około 10minut o docieram fibrą. Dodam że woskować będę pod chmurką, garaż jest za wąski. Czy temperatura taka jak jest dzisiaj czyli około 26 stopni nie jest za wysoka?
SGJ Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 W słońcu czasem nie woskuj... Rozumiem, że nie może być nagrzany lakier samochodu, zacznę woskować wcześnie rano
piotr@sta Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 czy IPA 99% (taka do elektroniki) nadaje się do wyjałowienia lakieru?
Rekomendowane odpowiedzi