wiocha7 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam, Proszę o poradę czym mogę domyć felgi po użyciu PLAK Forlega (najlepszy środek dostępny w sklepie stacjonarnym ) i szczotki uzyskałem takie coś może jakiś iron off? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 jest takie coś jak sklep internetowy i tam masz profesjonalne kosmetylki a nie jakieś plaki i inne cuda nie widy. Kup Carpro ironx lub VP Dranogon Breath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiocha7 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 wiem że są sklepy internetowe z kosmetykami ale jak bylem w sklepie stacjonarnym i nie mieli nic innego to wziąłem na próbę plaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 To już wiesz że popełniłeś błąd. Jak chcesz tanio to kup produkt Tenzi. Mają tanie środki do takich szczurów. Alux + Prix i będą jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 To już wiesz że popełniłeś błąd. Zrobił najlepsze co mógł w tym czasie. Forlega to chyba najlepsza z ogólnodostępnych budżetówek jaką mógł wziąć(oczywiście nieopłacalna i ze słabszym efektem na tle czegoś lepsiejszego). Jeżeli byłbym na stacji i musiałbym coś kupić to byłaby to Forlega. No chyba, że mieliby Sonaxa Full Effect. i będą jak nowe Nie będą. Naruszona jest już struktura lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keszelski Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 booohal możesz (nowicjuszowi) wytłumaczyć czym została naruszona struktura lakieru? Użyciem niewłaściwego środka, czy długotrwałym zaniedbaniem? Mam w miarę nowe alufelgi i kupiłem w lidlu jakiś tani srodek do felg. Jeszcze go nie uzyłem, więc nie jest jeszcze za późno, żeby nie popełnić błędu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiocha7 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 w moim przypadku została naruszona struktura lakieru z powodu długotrwałego niedbalstwa (nie mojego) wygląda jakby rdzawy nalot wżarł się w felgę. Felgi nie musza wyglądać jak nowe i tak będą przeznaczone na okres zimowy ale w taki stanie nie chce ich tez zostawić. To co mam zamówić Tenzi alux + prix, Carpro ironx, VP Dragons breath a może SG iron off? Ceny preparatów podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakow_kult Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Czy może już ktoś z Was próbował Monello Non-Ferro Iron? Może ktoś osobiście porównał do CarPro IronX?Jestem właśnie na kupnie i dlatego pytam czy Monello tak jak na filmach na YT pokazują jest taki skuteczny. Pimps Zerknij na mój post z 26 Kwiecień 2014, 21:57; 50 strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 krakow_kult - dzięki i tak już go zakupiłem i czekam na przesyłkę która mam nadzieje że przyjdzie dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 keszelski, w moim przypadku została naruszona struktura lakieru z powodu długotrwałego niedbalstwa (nie mojego) wygląda jakby rdzawy nalot wżarł się w felgę. Oczywiście da się to doczyścić ale lakier z wżerów poschodzi i felgi już nie będą jak nowe niestety. To co mam zamówić Tenzi alux + prix, To na odszczurzenie + weź sobie En Jee czy jakoś tak do bieżącej pielęgnacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ja jak na razie mam do felg W5 z lidla + Iron + Szczotka Viken i pędzelki z ValetPro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criss2007 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 ten W5 będzie bezpieczny dla polerowanych felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Szczerze mówiąc to nie wiem, bo u siebie mam zwykle lakierowane. Srodek jest dosyć mocny tak mi sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criss2007 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Aktualnie pracuję nad polerką czoła felg na lustro i chciałbym jakiegoś niedrogiego środka do czyszczenia, żeby lustro nie było po jednym psiknięciu matowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Kolejni zawodnicy z półki deironizerów : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Tworek, który Twoim zdaniem wypada lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1985 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja nabyłem ostatnio popularny na forum Alu-Teufel Spezial Gel, zobaczymy jak wypadnie na moich chromach w konfrontacji z iron x-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Taka refleksja po 'przedarciu' się dzisiaj przez chyba 10 tematów po kilkadziesiąt podstron i trafieniu właśnie na następny Czy nie byłoby dobrze w pierwszym poście dodawać listy polecanych/popularnych środków? Jak jest czas to ok, można się wczytywać (i nawet należy), ale żeby też tak na szybko można było kilka sensownych pozycji znaleźć. To taka dygresja - wrócę potem do czytania, ale wstępnie zapytam Nie mam specjalnego problemu z felgami w sensie brudu - samochód myję regularnie i brud na felgach też nie zdąży zaschnąć. Do tej pory w ogóle nie używałem specjalnych środków, ale też widzę, że w kilku miejscach zaczęły się robić odpryski. Z tym już raczej nic nie zrobię (za jakiś czas pewnie pomyślę o renowacji), ale na zaś chciałbym już czegoś używać - przede wszystkich do ochrony, ale także do mycia poza zwykłym szamponem. Felgi srebrne, aluminiowe, brud nigdy nie z dłużej niż tygodnia - dwóch, jazda tylko po mieście. Do mycia będę raczej używał gąbki niż dedykowanej szczotki (trochę w tym wypadku wydaje mi się to już niepotrzebne). Mógłby ktoś na szybko coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Shiny Garage EF Wheel Cleaner 5L Najekonomiczniej, i równie skutecznie, jak inne trochę droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Tak jak Chat pisze, EF jest w porządku Na niezbyt usyfione felgi mam go w rozcieńczeniu 1:4 i daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Jak często myjesz to żaden dedykowany plyn nie jest Ci potrzebny. Szampon wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Jak często myjesz to żaden dedykowany plyn nie jest Ci potrzebny. Szampon wystarczy. Dokładnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzięki za wszystkie odpowiedzi W zasadzie to miałem nawet dopytać, czy jeśli myję regularnie i nie ma jakiegoś większego brudu (jest wiadomo - kurz, pył z klocków itp.) to czy w sumie szampon do mycia nie wystarczy. Bo do tej pory w zasadzie było ok. Natomiast jednak interesuje mnie ta kwestia ochronna. Przejrzałem w międzyczasie wątek i zwróciłem uwagę na ten wosk: Chemical Guys Wheel guard http://www.chemicalguysuk.com/Chemical_ ... whegrd.htm Czy to miałoby sens dołożyć od czasu do czasu po zwykłym myciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Chemical Guys Wheel guard A po co przepłacać. Zwykły wosk do auta, w szczególności syntetyczny jak Finish Kare 1000p da radę. A jak koniecznie chcesz coś kupić to już lepiej 4nano Rim Protect. Tylko takie specyfiki to się nakłada na ściągnięte koła, raz na sezon po bardzo dokładnym oczyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Czy jest duża różnica między Tenzi Alux, En-Jee a Prix? Szukam czegoś do cotygodniowego mycia super mega mocnego produktu nie potrzebuje bo felgi raczej myte często i niedoprowadzane do stanu zapuszczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi