Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tenzi Alux
Mam, ale szczerze mówiąc nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Odszczurzałem nim felgi w BMW z mojego projektu, ale naprawde słabo sobie radził z brudem :/ Jedynie ręce mnie po nim piękły jak cholera :P kwas mocno pali skórę. Na tych felgach wypróbowałem VP Bilberry, Tenzi alux, Sonaxa, aktywne piany bez rozcieńczenia i Ironx'a. Ten ostatni to jest to :good:

Na wiosne może pokuszę się o podobny teścik na innych felgach, ale z fotorelacją.

Opublikowano
Tenzi Alux
Mam, ale szczerze mówiąc nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Odszczurzałem nim felgi w BMW z mojego projektu, ale naprawde słabo sobie radził z brudem :/ Jedynie ręce mnie po nim piękły jak cholera :P kwas mocno pali skórę. Na tych felgach wypróbowałem VP Bilberry, Tenzi alux, Sonaxa, aktywne piany bez rozcieńczenia i Ironx'a. Ten ostatni to jest to :good:

Na wiosne może pokuszę się o podobny teścik na innych felgach, ale z fotorelacją.

To ja nie wiem jakie robiłeś proporcje bo Alux ze szczurami daje radę :)

Opublikowano

Tenzi Alux występuje też jako alux gt w opakowaniu ze spryskiwaczem.

W sumie z tego wynika że jego powinno się bez rozcieńczania używać.

Opublikowano

Alux pakowany w 10l bańki jest silniejszy od tych w mniejszych pojemnościach, nazywa się Alux Strong.

Czy stosujesz tej firmy produkty oprócz tego do felg?

Tak, piany aktywne.

Opublikowano

lukas93cs, Nie tutaj miejsce na ich temat ...

W porównaniu do ww. pian to siła mycia podobna (słaba) w PA. 1:10 bardzo fajna piana, zapach malinowy i szybko wosków nie zjada.

Opublikowano

Myślę, że warto wspomnieć, że ValetPRO Advanced Neutral Snow Foam przeznaczona jest też do bezpiecznego mycia każdego rodzaju felg - również z polerowanego aluminium.

Opublikowano

ja również stosuję ostatnimi czasy mieszankę :) duet od Tenzi - En-Jee + Truck i jechane, można powiedzieć, że płynie wszystko co ma płynąć :)

Opublikowano
Aluxa mieszczan np. z VP Brute Force
Tenzi - En-Jee + Truck

Zarówno jedna ja k i druga mieszanka ma sens bo pierwsza to kwasy a druga zasady.

Ale

Alux ,Najlepiej w combo z silną pianą typu Tenzi Track/Dimer
kwasiora z zasada mieszać?? Ale nie prorokuję bo vanquisz nie dał odpowiedzi czy miesza czy stosuje jedno po drugim.
Opublikowano
dzisiaj też zrobiłem mieszankę z dimera i syrfex hd jak dla mnie :good:

Szkoda surfexa na takie mieszanki, zostaw go sobie na delikatniejsze akcje. To tak jakby wzmacniać bimber piwem ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troche nietypowo ale może tutaj pasuje. Czy któryś ze środków tutaj opisywanych nada się do czyszczenia kolektora dolotowego i EGR-a?