Czasobywacz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Do chamsko zapuszczonych używam Tenzi Alux ( ale takich nie miewam, tylko znajomi ) a do częstego mycia Tenyi EN Jee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 lukas93cs, http://www.fhuanmar.com/produkty/chemia ... r-160.html Czy stosujesz tej firmy produkty oprócz tego do felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tenzi Alux Mam, ale szczerze mówiąc nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Odszczurzałem nim felgi w BMW z mojego projektu, ale naprawde słabo sobie radził z brudem Jedynie ręce mnie po nim piękły jak cholera kwas mocno pali skórę. Na tych felgach wypróbowałem VP Bilberry, Tenzi alux, Sonaxa, aktywne piany bez rozcieńczenia i Ironx'a. Ten ostatni to jest to Na wiosne może pokuszę się o podobny teścik na innych felgach, ale z fotorelacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tenzi Alux Mam, ale szczerze mówiąc nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Odszczurzałem nim felgi w BMW z mojego projektu, ale naprawde słabo sobie radził z brudem Jedynie ręce mnie po nim piękły jak cholera kwas mocno pali skórę. Na tych felgach wypróbowałem VP Bilberry, Tenzi alux, Sonaxa, aktywne piany bez rozcieńczenia i Ironx'a. Ten ostatni to jest to Na wiosne może pokuszę się o podobny teścik na innych felgach, ale z fotorelacją. To ja nie wiem jakie robiłeś proporcje bo Alux ze szczurami daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tenzi Alux występuje też jako alux gt w opakowaniu ze spryskiwaczem. W sumie z tego wynika że jego powinno się bez rozcieńczania używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Alux pakowany w 10l bańki jest silniejszy od tych w mniejszych pojemnościach, nazywa się Alux Strong. Czy stosujesz tej firmy produkty oprócz tego do felg? Tak, piany aktywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 I jak porównywałeś ich na przykład do :VALETpro ADVANCED NEUTRAL SNOW FOAM ,AUTOBRITE MAGIFOAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 lukas93cs, Nie tutaj miejsce na ich temat ... W porównaniu do ww. pian to siła mycia podobna (słaba) w PA. 1:10 bardzo fajna piana, zapach malinowy i szybko wosków nie zjada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 OK koniec tematu o pianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValetPRO Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Myślę, że warto wspomnieć, że ValetPRO Advanced Neutral Snow Foam przeznaczona jest też do bezpiecznego mycia każdego rodzaju felg - również z polerowanego aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Alux jako odszczurzacz, daje rade. Najlepiej w combo z silną pianą typu Tenzi Track/Dimer Felgi po przelocie 300k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jeszcze raz na wiosne spróbuje aluxem się pobawić, ale irona nikt nie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Najlepiej w combo z silną pianą typu Tenzi Track/Dimer Ale zmieszane razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Ja Aluxa mieszczan np. z VP Brute Force na odszczurzanie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 ja również stosuję ostatnimi czasy mieszankę duet od Tenzi - En-Jee + Truck i jechane, można powiedzieć, że płynie wszystko co ma płynąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Aluxa mieszczan np. z VP Brute Force Tenzi - En-Jee + Truck Zarówno jedna ja k i druga mieszanka ma sens bo pierwsza to kwasy a druga zasady. Ale Alux ,Najlepiej w combo z silną pianą typu Tenzi Track/Dimer kwasiora z zasada mieszać?? Ale nie prorokuję bo vanquisz nie dał odpowiedzi czy miesza czy stosuje jedno po drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 dzisiaj też zrobiłem mieszankę z dimera i syrfex hd jak dla mnie została tylko smoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Panowie , ale Tenzi Track i Tenzi En Jee to prawie identyczne produkty w składzie i w działaniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 SzaKalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 SzaKal, ale do bieżącego mycia wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 dzisiaj też zrobiłem mieszankę z dimera i syrfex hd jak dla mnie Szkoda surfexa na takie mieszanki, zostaw go sobie na delikatniejsze akcje. To tak jakby wzmacniać bimber piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was używa Tenzi Prix-a ? Jak się spisuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Tenzi Prix jak za te pieniądze to daje rade, zresztą poszukaj bo były testy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Troche nietypowo ale może tutaj pasuje. Czy któryś ze środków tutaj opisywanych nada się do czyszczenia kolektora dolotowego i EGR-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShineON Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 do czyszczenia kolektora dolotowego i EGR-a? Kolektor z aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi