matherr Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Czyli jeśli mam SNB Sanesolv Extra 0,5L to mogę to nim zaatakować? budżetowo, możesz naftą spróbować - działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ja polecam do czyszczeni felg TENZI ALUX rewelacja zmył zapieczony brud z felg które nie były myte ponad 7lat i do tego jeszcze Sonax Xtreme no i cen dobra za te środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Warto zainteresować się środkiem Autoglym Clean Wheels czy szukać czegoś bardziej skutecznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Czym to ruszyć, sonax xtreme, który barwi jak wiadomo na czerwono metaliczne zanieczyszczenia dał zero efektu, środek na smołę też nic, jakieś pomysły? Jeszcze środki użyte w stylu apc, carplan wonder whhels, atack wiadomo, że efekt żaden. Iron x podziała czy skoro xtreme nie barwił to do zabrudzenia trzeba inaczej podejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 matherr, Płyn do felg o kwasowym pH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 SzaKal, rozumiem, że zabrudzenie może mieć 3 źródła i do pierwszego jest środek typu prickbort, do drugiego iron x, do trzeciego kwas? naprostuj mnie ewentualnie poleć coś co nie zniszczy felg a poradzi sobie jednocześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 matherr, Kwas używamy w ostateczności, hmm z ogólno dostępnych to np. Tenzi Alux, tylko nie rozcieńczaj go i nie zostawiaj do wyschięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazuzu Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam Jeżeli dobrze zrozumiałem to Tenzi Alux jest mocniejszy od IronX-a tak ? Bo przy moim syfie Ajron wysiada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam Jeżeli dobrze zrozumiałem to Tenzi Alux jest mocniejszy od IronX-a tak ? Bo przy moim syfie Ajron wysiada... Zdecydowanie , nie ma co porównywać kwasu do Irona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja czasem myłem Nerta płyn do aluminium i metali. Mocna zasada do amelinium. Wyczyściłem nią amelinowe pokrywy zaworów, które były zaśniedziałe i utlenione. Musiałbym poszukać fotek before/after. Stosowałem w rozcieńczeniu na oko 1:7 1:10 i po jakimś czasie zmyło mi zielony kolor z wentyli więc jest do mocna, przy okazji aplikować tylko i wyłącznie na dworze bo ma bywa duszący. Ale dobre do odszczurzania NERTA WHEEL NET SUPER - pełna nazwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadamek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam A czy ktoś miał okazję używać ShinyGarage EF wheel cleaner? Szukam budżetowego rozwiązania do mycia kół zimą. Do tej pory używałem Tenzi Enjee ale widze, że EF jest niewiele droższy.... warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Sadamek, ja używam od dłużeszego czasu, do bierzącego mycia bardzo okej, chyba nie znajdziesz nic lepszego w tej kasie Polecam wziąć od razu 5l bo rozcieńcza się go 1:3-1:4, takie standardowe i dość szybko znika ale jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadamek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 A masz porównanie z czymś innym tak z ciekawości? Zmywa wosk z felgi w takim rozcieńczeniu? Domywa bezdotykowo czy raczej trzeba trochę poszczotkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Sadamek, Blue Gel i Billbery. Nie zmywa, ale napewno osłabia. Ogólnie siłą taki trochę mocniejszy billbery w podobnych stężeniach. A czy bezdotykowo to nie wiem, ja i tak zawsze używam pędzelka/rękawicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 k24, porównując do BlueGela wypada dużo gorzej ? Ogólnie mam dylemat pomiędzy EF, Blue Gelem a Non Acidem od Nielsena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Bio, ogólnie to nie próbowałbym nawet ich porównać. BG to kwas, EF niby bezpieczny nawet dla polerowanego alu, więc zgoła odmienne produkty. Jutro postaram się zrobić test pH EF, BG ma pH=1. EF jest słabszy, szybciej zasycha na felgach bo ma konsystencje wody ale nie robi za to spustoszenia na wosku, gdzie BG zjada go bez problemu A z NonAcidem nie mam żadnego doświadczenia więc nie pomogę [ Dodano: 26 Listopad 2012, 18:08 ] pH EF to 10-11, więc słabsza zasada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CesOne Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Przypuszczam ze było to poruszane ale najwyżej poruszę jeszcze raz..szukam czegoś to czyszczenia felg stalowych bedę to te same preparaty co do czyszczenia felg alu? Nie chce zużywać IronX więc chciałbym użyć cos zamiennie o wiele tańszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tutaj masz odp na zamiennik IronXhttp://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=10569 .Co do mycia felg to stalowe i aluminiowych myjemy tymi samymi środkami,jedynie felgi polerowane wymagają trochę innego traktowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 felgi myje srodkami: tenzi prix fajny ale sporo go schodzi iron-x wszystko juz zostalo napisane, prix bardziej krwawi tenzi alux ladnie myje a na syfy duet tenzi truck i green plus 'druciak' jedne stalowki czyscilem profi zelem do kibli ale to byl extrem kiedys jeszcze procowalem k2 ale jakos dal ciala /bardziej zapach iron-x mi sie podoba poza tym pricbord na smole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Co powiecie mi o tym produkcie TENZI Alux czy jest on bardzo silny i zmyje mi wosk z felg ? czytałem ze można go rozcieńczać z wodą 1:3 do 1:10 czy ktoś go ma i może coś powiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 TENZI Alux czy jest on bardzo silny TAK - nie super killer ale killer zmyje mi wosk z felg ? TAK - nie tylko wosk można go rozcieńczać z wodą 1:3 do 1:10 TAK - możne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 TENZI Alux to do odszczurzania niż do codziennej pielęgnacji. Bartek1985... jak chcesz to Ci mogę troche dać... też jestem ze Ś-cy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tenzi alux nie polecam, jak na środek z kwasowym pH to średnio sobie radzi z brudem a bardzo szkodliwy dla felg, są środki które lepiej domyją stary brud a nie robią takiej ,,krzywdy`` feldze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 SzaKal napisz nazwę tych środków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 lukas93cs, http://www.fhuanmar.com/produkty/chemia ... r-160.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi