Crasher Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 @Rybicki czyli można stwierdzić ze miekki lakier. Dziwne jak na audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybicki Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 @Crasher stanowczo nie można stwierdzić, ze ten lakier jest miękki. Miękki lakier nie wybacza tak łatwo ataku pastą cuttingową Nie jest też tak twardy jak na młodszych modelach C5 czy C6. Fabryczny lakier na C4 A6/S6 jest w miarę przyjazny do polerowania. W tym przypadku zagrała mi kombinacja pad-pasta-maszyna. O dziwo rotacją nie szło to tak dobrze. Natomiast jeśli chodzi o miękki lakier na Audi, nie jest to dziwne. Po moich doświadczeniach z kilkoma starszymi egzemplarzami zauważyłem , że Audi miało miękkie fabryczne lakiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielck33 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Wykładzina vw t5Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 @Danielck33 Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 W dniu 6.11.2017 o 16:57, Rybicki napisał: @Crasher stanowczo nie można stwierdzić, ze ten lakier jest miękki. Miękki lakier nie wybacza tak łatwo ataku pastą cuttingową Nie jest też tak twardy jak na młodszych modelach C5 czy C6. Fabryczny lakier na C4 A6/S6 jest w miarę przyjazny do polerowania. W tym przypadku zagrała mi kombinacja pad-pasta-maszyna. O dziwo rotacją nie szło to tak dobrze. Natomiast jeśli chodzi o miękki lakier na Audi, nie jest to dziwne. Po moich doświadczeniach z kilkoma starszymi egzemplarzami zauważyłem , że Audi miało miękkie fabryczne lakiery Potwierdzam, Audi A6 1995 sąsiada (oryginalny lakier) już po kilku latach miało dosłownie ogrom swirli - z jednej strony rozumiem że lakier się rysuje w mniejszym/większym stopniu ale tam to przechodziło wszelkie wyobrażenia jak na Audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 50/50 na felgach BMW styling 158. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Danielck33 efekt sie utrzymal? Podloga nie jest sliska? Masz moze foto calosci? I jaki to dokladnie srodek od ag bo na zdjeciu nie moge odczytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielck33 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 [mention=14019]Danielck33[/mention] efekt sie utrzymal? Podloga nie jest sliska? Masz moze foto calosci? I jaki to dokladnie srodek od ag bo na zdjeciu nie moge odczytac Środek to Autoglym bumper and trim gel. Fotki bede mial jutro jak wloze wykladzine do srodka. A śliskie po nalozeniu jest bardzo ale po przetarciu mokrą mikro fibra trochę mniej sliskie. Jak robile zderzaki też wydawało sie ze sliski i tluste i ze będzie brud łapać ale po 3 dniach srodek ładnie sie wchlonal zobaczymy jak to bedzie z gumą. Fotki będą jutro wieczorem. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @KapselK Fajna robota. Masz jeszcze inne zdjęcia ? Jak i czym wykonałeś tak świetna robotę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Balzac mam tylko te fotki. Zabawa wczoraj na szybko, DA + Royal Pads One Step + Sonax 04/06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @KapselK dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Próbne podejście do czarnego Hummera. Będzie szybki one step, bardzo przyjemny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Cleaner -> Dodo Juice Lime Prime Ręcznie - pad mikrofibra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielck33 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Środek to Autoglym bumper and trim gel. Fotki bede mial jutro jak wloze wykladzine do srodka. A śliskie po nalozeniu jest bardzo ale po przetarciu mokrą mikro fibra trochę mniej sliskie. Jak robile zderzaki też wydawało sie ze sliski i tluste i ze będzie brud łapać ale po 3 dniach srodek ładnie sie wchlonal zobaczymy jak to bedzie z gumą. Fotki będą jutro wieczorem. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu TapatalkaReszta zdjęć porobie jeszcze jak wszystko będzie poskladaneWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleShi Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czy wykładzina dalej jest śliska w tej t5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielck33 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czy wykładzina dalej jest śliska w tej t5? Jak się ręką przesunie to czuć że jest śliskie, ale pod butami już tego tak nie czuć. Ale i też nie ma za bardzo jak wyschnąć bo auto cały czas na dworze stoi. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacholekck Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Carnauba 40% od Car Concept na połowie maski. Bez korekty, bez cleanera przy różnym oświetleniu. Strona bez wosku: Strona z woskiem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Wczorajsze pranie dywanu dla klienta @Maxifi rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 @BiałyGTi co masz za sprzęt piorący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Pewnie Dżordż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 1 godzinę temu, david2888 napisał: @BiałyGTi co masz za sprzęt piorący? 1 godzinę temu, Arkeolowy napisał: Pewnie Dżordż Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Pierwsze zabawy/testy z maszyną DA Krauss S8 lakier z renault laguna, kilka przejazdów -> żółty Koch Chem F5.01 -> zółty pad Royal Pads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Profesjonalna robota Pozostaje osiągnąć taki efekt na całym lakierze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 @Grzechu23 Też juz mam ta paste i czekam za paczką z padami własnie. Też bedzię żółty pad od Royal Pads. Tylko że maszyna DB5800S A czym sobie tam tak amatorsko podświetlasz? Żarówka LED? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Lampka to zwykła biurkowa z mocnym zimnym LED'em jeszcze nie jestem na etapie profi lamp. Tutaj na samym początku ją widać. Wspomagałem się jeszcze oczywiście zwykła małą latarką LED kupioną głównie pod inspekcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi