sobka01 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 guja, niestety wg mnie ilość APC która miałaby zadziałać musi ruszyć wosk itp. Bo dodanie 5ml żeby tylko go dodać to chyba mija się z celem... Jeśli chcesz zrobić dobry prewash to myślę, że około 100ml minimum musiałbyś wlać
kamilgt Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Remigiusz9996, zaraz dostaniesz bana za nachalną reklamę swoich produktów
Remigiusz9996 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Remigiusz9996, zaraz dostaniesz bana za nachalną reklamę swoich produktów Dobra sory. Ale co ja poradzę jak to fajne kosmetyki
Pit_Krk Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie dość, że żałosna reklama, to jeszcze niedziałający link
mkbewe Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Ja używam Nielsen Cyclone - ładnie czyści na zewnątrz, wnęki drzwi, nadkola, silnik, felgi - 1:5 daje radę miałbym w związku z tym pytanko. Czy warto używać APC na felgi jeśli np kupiłbym sobie osobno preparat do czyszczenia felg ?czy to już będzie tzw masło maślane ??
mały_dżon Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Nielsena używaj do lżejszych zabrudzeń, jak nie da rady wtedy coś dedykowanego/mocniejszego.
krzygaj Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Koledzy w jakim rozcieńczeniu używacie Cyclone do: - kokpitu - plastików przy progach - wnęk drzwi - plastików na drzwiach Ja jadę wszystko 1:10, ale nie wiem czy to nie za grubo np do kokpitu i na drzwi. Dzięki
luq92 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja cały środek jadę 1:10 i jest OK
piotto0 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dokładnie, ja również jadę środek 1:10. Jak dla mnie to optymalne stężenie do wnętrza.
XGrzesX Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Kupiłem APC Nielsen oraz kilka takich butelek z atomizerem http://allegro.pl/butelka-pet-z-atomize ... 55321.html. Mam dziwny problem z tymi butelkami. W jednej wlałem samą wodę destylowaną a do drugiej APC rozcieńczone w proporcji 1:5. Przy próbie użycia butelki z atomizerem w której jest APC po trzech psiknięciach przestał działać rozpylacz. Pomyślałem, że atomizer jakiś trafił się wadliwy. Wymieniłem na nowy i znowu psiknąłem kilka razy i przestał działać. Po wlani do butelki wody też żadej z tych atomizerów nie działa ? Czy macie pomysł co jest grane ? Czy możliwe, żeby APC tak psuło te atomizery ?
cannonn Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Mam takie same i działają bez problemu. Dobrze odbezpieczyłeś atomizery przekręcając zabezpieczenie na bok?
XGrzesX Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Oczywiście. Za każdym razem miałem dwa, trzy psiknięcia i przestawało psikać.
brzeczyszczyk Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Panowie, czyściłem ostatnio APC i został mi biały nalot na aucie. Przecierane oczywiście mikrofibrą. Ktoś zna powód?
impex Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przecierane wilgotną mikrofibrą? Spłukiwałes to jakos?
brzeczyszczyk Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Psiknąłem APC, odczekałem chwilkę, spłukałem, przetrałem wilgotą - może to powód. Trzeba na sucho?
impex Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jezeli apc nie wyschlo na lakierze i zostało spłukane i wytarte to nie wiem czemu tak się stało.Tymbardziej na karoserii-APC nielsena jest raczej słabym produktem.
brzeczyszczyk Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Da radę z plamami na sofach, rogówkach etc? Czy odbarwia? @up - testowałem, nie aplikować, bo zostają ślady, jakby siniaki.
Giercu Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Ja stosuję nielsen'a od jakiegoś czasu i tak jak wspominali wyżej, cena/jakość moim zdaniem jest odpowiednia, trzeba pamiętać tylko o proporcjach i eksperymentować. @xGrześx możesz mieć podobną sytuację co kolega @brzeczyszczyk - z tym, że ten nalot mógł pozostać w atomizerze, lub stężenie było za wysokie jak na ten rodzaj plastiku. Jeżeli przedmuchanie atomizerka nic nie da, radzę popracować nad stężeniem
rryba Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 a ktos moglby doradzic jakie stezenia nielsena cyclone stosowac ? zastanawiam sie nad 1:10 do silnika wnek , 1:15 srodek i tapicerka , da rade a moze za mocno ? pozdrawiam !
rafalk Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Silnik i wnęki to nawet 1:5. Ja do wnętrza czasem stosuję 1:10.
biznes365 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 1:10 używam w Mondeo do wnętrza i nic się nie dzieje.Musisz sprawdzać w niewidocznym miejscu.Jak brudu nie rusza to trzeba wzmocnić albo użyć jakiegoś SURFEX HD.Raz używałem 1:5 do plastików w bagażniku.
viechooo Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Nie mam jeszcze dużo praktyki w temacie, ale do zabrudzonego wnętrza jak plastikowe listwy albo skopane doły drzwi 1:10 a i tak trzeba czasem poprawiać kilkukrotnie.
comando Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Ja stosuję do wnętrza 1:11 i jest gitara. W żadnym aucie szkód nie narobił.
audigrey Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 jak to jest z tym Nielsenem APC? pozostawia smugi, biały nalot czy nie? czy po prostu ktoś źle tego używa?
Rekomendowane odpowiedzi