Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 probował ktos takiego sposobu mycia auta? http://www.youtube.com/watch?v=rQvm4_zuhdA
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 ciekawe gdzie u nas są takie myjnie
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 dobra alternatywa dla myjni bezwodnej i chyba dla tradycyjnej gąbki też(zadnego wcierania piachu) ale pewnie znajda sie sceptycy pomysłu
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 dobra alternatywa dla myjni bezwodnej i chyba dla tradycyjnej gąbki też(zadnego wcierania piachu) niby tak, bo niczym w sumie nie dotyka się więc lepsze niż bezdotykowa i do tego dezynfekuje ale czy to jest bezpieczne dla lakieru ??
metys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 lakierowi nic się nie stanie, ale możliwe że naturalne woski zejdą razem z tą parą. Takie luźnie błoto jak na tej toyotce można bez problemu zmyć wysokim ciśnieniem. Jeśli to by było zbawienie to zapewne najlepsi detailerzy tego globusu już dawno by tego używali.
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 pewnie chodzi ci o szok termiczny, mysle tak, ze lakier jest narazony na wiele czyników zewnetrznych, postawienie auta w słoncu w 30 stopniowym upale nie działa kojaco na lakier i jakoś musi to znieść to dlaczego miałby nie znieść zabiegu z para
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 pewnie chodzi ci o szok termiczny, mysle tak, ze lakier jest narazony na wiele czyników zewnetrznych, postawienie auta w słoncu w 30 stopniowym upale nie działa kojaco na lakier i jakoś musi to znieść to dlaczego miałby nie znieść zabiegu z para ale o tym ja wiem, tyle,że para ma wyższą temp. w końcu to nie jest 30 a praktycznie 100
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 ale wezmy tu pod uwage zuzycie wody jaka jest potrzebna jest na umycie tego samochodu i to bez uzycia jakichkolwiek detergentów
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 ale wezmy tu pod uwage zuzycie wody jaka jest potrzebna na umycie tego samochodu i to bez uzycia jakichkolwiek detergentów może i złe to nie jest,ale też trzeba mieć czym tak myć a do wody i myjki jest chyba łatwiej się dostać poza tym ciśnienie wody powinno lepiej sobie poradzić z zabrudzeniami, piaskiem,błotem w zakamarkach
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 tak ale ile czasu działa te 30 stopni a ile 100
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 tak a ile czasu działa te 30 stopni a ile 100 właściwie to nie jest 30 stopni,ale tak na prawdę więcej jak postoi na słońcu kilka godzin to temp. rośnie wyżej ... tyle ,że ten szok termiczny tutaj .... jest trochę bardziej odczuwalny niż jak stopniowe nagrzewanie na słońcu.... więc nie wiem ... najchętniej bym chciał zobaczyć jak to działa i jak się ma po dłuższym czasie lakier
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 dokładnie w tym przypadku mozemy tylko polemizować
metys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 para ma wyższą temp. w końcu to nie jest 30 a praktycznie 100 chuchnij na szybę i sprawdź czy uda Ci się wytworzyć parę o temp. 100 stopni Raczej lakierowi nic się nie stanie od takich zabiegów z parownicą, ja bym się bardziej przejmował woskiem czy też sealantem.
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 chuchnij na szybę i sprawdź czy uda Ci się wytworzyć parę o temp. 100 stopni heh to mi tu ćwieka wbiłeś w sumie fakt niemniej ciekaw jestem oddziaływania i długotrwałego stosowania w każdym bądź razie dezynfekcja niezła
metys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 nie zrozum mnie źle... wcale nie chodziło mi o to żeby komuś dowalić. Po prostu taki przykład przyszedł mi do głowy
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 metys, ależ ja Cię nie zrozumiałem źle nic w tym stylu a przykład był dobry
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Para wodna ma zdecydowanie więcej niż 100 C. Np 250 C. Albo jeszcze więcej.
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Para wodna ma zdecydowanie więcej niż 100 C. Np 250 C. Albo jeszcze więcej. zależy czego para ... woda przy 100 stopniach zamienia się w stan lotny czyli parę płyn chłodzący ma o kilkadziesiąt stopni więcej i tak każdy płyn ma inna temp. wrzenia
Łukasz Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Para wodna ma zdecydowanie więcej niż 100 C. Np 250 C. Albo jeszcze więcej. Para wodna z tych urządzeń ma około 130-150 stopni.
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Takie luźnie błoto jak na tej toyotce można bez problemu zmyć wysokim ciśnieniem. używali. metys to zobacz tutaj standartowo brudny samochód http://www.youtube.com/watch?v=P7mU7BPjGk8&feature=related
metys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 no dobra wszystko ładnie pięknie, ale ja się do tego raczej nie przekonam. Bardziej by mnie interesowała ta piana, którą chłopaki mają w bańce . Pewnie jakaś zwykła z szeregu 100 zł za 30 litrów. zna ktoś rumuński?
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 poza tym ten gość z tą szmatką co wygląda ,że jedną szmatką cały samochód wyciera łącznie z felgami
Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 rozkładacie g... na drobne, nie chodzi mi jakis rumunów myjacych fure rumunowi ale metode mycia,to jest mysl przewodnia tego postu ja tam bede bronił swego
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 ja tam nie jestem przeciwny,ale chwilowo też nie jestem za żeby być za musiał bym efekty zobaczyć na swoje oczy i sam ocenić
metys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 żeby być za musiał bym efekty zobaczyć na swoje oczy i sam ocenić ja tak samo w tej chwili uważam, że jest to baaaardzo dobre rozwiązanie, ale.... nie dla nas to forum gromadzi ludzi, którzy nad maską potrafią spędzić 4 h, więc szybkie skuteczne mycie mija się z celem, tym bardziej jeśli zmywa wszelkie zabezpiecznia. Na polskim rynku "niedetailingowym" powinno się sprawdzić, a szczególnie w zimę (o ile machina nie zamarźnie )
Rekomendowane odpowiedzi