Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Bo jest bardzo oleisty i sealanty kiepsko na nim siedzą, ktoś tu kiedyś nawet opisywał swoje doswiadczenia w tym temacie. Ja bym go zostawił tylko pod naturalne woski

Opublikowano

Dobrze wiedzieć, natomiast pytając 2 sprzedawców czy HDC bedzie dobry pod Wolfganga oboje mi odpisali że jak najbardziej OK! :P Zobacze ile "to" wytrzyma

Opublikowano
Bo jest bardzo oleisty i sealanty kiepsko na nim siedzą, ktoś tu kiedyś nawet opisywał swoje doswiadczenia w tym temacie. Ja bym go zostawił tylko pod naturalne woski

Czyli pod Wolfgang'a albo dedykowany cleaner, albo nic (tylko np. przetarcie lakieru IPA) ?

A jak się ma sprawa z ogolniechwalonym DLP / DLPLite?

PS. Są gdzieś dostępne próbki / mniejsze opakowania Wolfgang'a 3.0 ?

Opublikowano

U Nas na czarnym aucie grupy VAG był położony zestaw Wolfganga.

Wrażenia ? Rewelacja! Wytrzymałość? Prawie 3 miesiące. Auto przed korektą.

Świetny produkt zarówno jeden jak i drugi! Polecam! :good:

Opublikowano

a ktoś porównywał tego wolfganga z duragloss track claw racing polish ?? podobno jest jescze bardziej połyskliwy itp, a jak z jego trwałością ?? ;-))

Opublikowano

ShiningCar, hmm nie wiedziałem że stan lakieru ma wpływ na trwałość, myślałem że najważniejsze to przygotowanie powierzchni (glinka,cliner)

Opublikowano

SzaKal, no oczywiście, że ma... przecież to chyba jasne - każdy lakier ma porowatą strukturę. im mniejsze te pory, bardziej równa powierzchnia, tym lepsza baza do "trzymania się" środków zabezpieczających.

W przypadku CQuartz ma to np. kapitalne znaczenie - kładzenie go na porysowany lakier nie ma najmniejszego sensu.

Opublikowano
Czyli pod Wolfgang'a albo dedykowany cleaner, albo nic (tylko np. przetarcie lakieru IPA) ?

Akurat na tym cleanerze bym nie oszczędzał, wedlug mnie wpływa ewidentnie na efekt końcowy, już po samym cleanerze lakier wygląda super. Nie jest ścierny, w działaniu bardziej przypomina glaze, według mnie głównym zadaniem jest poprawa efektu wizualnego ( zawiera wypełniacze) Właściwości czyszczące oceniam średnio, lakier musi być dobrze przygotowany już przed cleanerem, bo z usuwaniem ewentulanych niedoskonałośći typu water spoty czy jakiś kropki z soku z drzew etc. radzi sobie średnio. Nie mówiąc już o jakiś wadach lakieru -tego nie robi w ogóle.

To może być przyczyną, że na aucie o którym pisał ShiningCar, leżał tylko 3 miesiące. Jeżeli auto było tylko umyte bez glinki, tar removera i nie oczyszczone jakimś silniejszym cleanerem etc. to dla cleanera wolfganga było to zdecydowanie za trudne zadanie. Jeśli poleżał aż 3 miesiące to i tak chwała mu za to.

Po zastosowaniu sealanta wolfganga to co dochodzi do wyglądu jaki zostawia cleaner to według mnie jeszcze większy blask i niesamowita śliskość lakieru w dotyku, no i oczywiście osławiona ochrona :) Mnie nie udało sie jeszcze doczekać aż się skończy, ale ja nie wytrzymam kilka miesięcy żeby to zobaczyć :)

Opublikowano

Pepper, masz jeszcze trochę tego Wolfgang'a i dedykowany cleaner?

Może odkupiłbym trochę na próbę? ;-)

Opublikowano

kupusso, przecież pisze, że najlepsze rezultaty uzyskasz po użyciu cleanera dedykowanego Wolfganga.

Można kombinować np. DJ LP / AF Rejuvenate.... ale to już zadanie dla prawdziwych testerów :ad:

• Administrator
Opublikowano
DJ LP

LP/LPL to podobnie kiepskie pomysły pod sealanty co HDC , też mają mnóstwo olejków itp.

Opublikowano

Burner, dokładnie tak jak napisałeś mam " trochę " a mam zamiar ogarnąć tym zestawem 3 auta przed zimą więc nie użyczę. Jak nie jesteś pewien to kup sobie 100ml sealanta i cleaner, w razie czego cleaner zostanie pod jakiś inny sealant, ale szczerze mówiąc nie widzę powodu, dla którego można być nie zadowolonym z tego produktu.

Opublikowano

Julian jaki Twoim zdaniem będzie najlepszy cleaner pod sealanty?? Jak do tej pory używałem djlp i hdc z tym że głównie pod woski. Teraz mam chęć na wolfganga dlatego pytam co oprócz dedykowanego cleanera może być jeszcze dobre??

• Moderator
Opublikowano

Pod Duraglossa #111 używam cleanera R222 i jest git :good:

Nie zauważyłem żadnym niepokojących objawów