lakikwap Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 pLaYmAn, wiesz oni go rozprowadzali gąbką a później maszynka do roboty. Kurcze sam niewiem, w każdym razie jakoś wydawało mi sie od początku że gąbka jakoś za miękka była to wpracowywania go porządnie w lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 "UC can be applied by hand" wyraźnie pokazywali wtedy piankowy aplikator Poczekajmy na kogoś kto jest naprawdę dobrze obeznany w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja myślę że najlepszy do UC byłby Monster Shine Aplikator Tri-Color German - oczywiście nakładany żółtą stroną. Z ostatnimi zakupami dostałem książeczkę o Meguiar's, sprawdzę co tam piszą i dam znać. A do SRP - Autoglym Palm Applicator - aplikator piankowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 pLaYmAn, wiesz jak dużo czytam to jednak "dziedzina ta" jest tak mało rozwinięta że trzba dużo samemu próbować.. ja napisałem jak mi sie pracowało bawełnianym, bardzo dobrze, wydawało mi sie że gąbkowy do ostrego tarcia UC byłby kiepski, ale następnym razem spróbuje i zobacze co lepsiejsze a filmik to wiesz.. typowa marketingowa pokazówka, NAJlepszy efekt jak tylko przetrzesz lekko lakier piankowym aplikatorem (oczywiście firmowym megsa) i mikrofibrą i już jest lustro bez ryski (jak na tym filmiku), no niestety trzeba tym potrzeć sporo mocnej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja do srodkow polerskich uzywam albo trojkolorowego albo mam zestaw lake country CCS - zolty, bialy i czerwony, oczywiscie rozniace sie twardoscia. Nie wiem czy jest nad czym filozofowac przeciez musimy z tym pracowac tak jak maszyna wiec pad w dlon i dzialamy jak kestrel das-6 (rys. po prawej): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja do srodkow polerskich uzywam albo trojkolorowego albo mam zestaw lake country CCS - zolty, bialy i czerwony, oczywiscie rozniace sie twardoscia. Jak spełniają swoją funcję? Bo zastanawiam się nad zakupem...niestety tylko w Shineramie. Może w końcu w polskich sklepach się pojawią! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zoltym robie wszystkie reczne prace podczas korekty - tam gdzie nie moge dojsc maszyna, natomiast czerwony jest tak delikatny ze ehhh - super, nakladam nim PwS'a lub woski. Bialy jeszcze w paczce . Trojkolorowy zastepuje te 2 LK ale ma troszke inny typ gabki i twardosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 aro_77, trojkolorowym aplikatorem ktorej strony uzywasz do polerki (jesli dobrze pamietam to zolta jest twardsza a czarna miekka). Az wstyd sie przyznac ale UC i aplikator leza juz u mnie sporo czasu ale jakos nie mam czasu sie zabrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja stosuje recznie tak jak maszynowo (das-6) zolta z pastami polerskimi, czarna do glaze'u i woskow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Koledzy czy po paście Surf-Ace Rapide Ultra niezbędnym jest zastosowanie drobniejszej OE Compound? Przepolerowałem Rapidem kawałek błotnika zielonej perły i nie widać tam specjalnie hologramów. Czy OE Compound wyciągnie dodatkowy blask? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie jestem pewien - dlatego zapytam...czy szyby i plastiki też się glinkuje czy tylko powłokę lakierniczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 darkogda, całe auto razem z szybami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 gryzon, przeleć auto jakimś cleanerem i wyjdzie na jaw, bo mi na akrylowym lakierze Opla Surface Rapide porobił dość porządne hologramy, które później zabiłem żółtym korkiem z 3M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ok tak zrobię i zobaczymy, ale z tego co wiem to Surf-Ace nie stosuje w swoich pastach wypełniaczy, więc hologramy powinny od razu wyjść zgadza się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 całe auto razem z szybami Dla pewności dopytam - nielakierowane elementy z tworzyw (listwy), reflektory - rozumiem, że też glinkujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Plastików raczej się nie glinkuje, chyba że takie gładkie jak wspomniane reflektory, ale zderzaki czy listwy to raczej jakimś APC i szczotką. Co do mojej polerki Surf-Ace Rapide to rzeczywiście trochę się porobiło hologramów, ale usunąłem je UC na miękkim padzie i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Plastików raczej się nie glinkuje Ja w Corolli glinkowałem zderzaki - nie było zadnych efektów/skutków ubocznych. Ale może to tez kwestia tego, że to gładki plastik?? Na chropowatym w Jettcie nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Fakt na gładkich może i się da, ale u siebie na chropowatych to nawet mi nie przyszło do głowy żeby spróbować, podejrzewam, że się nie bardzo da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ja w madziance mam takie półśliskie i je glinkuje bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ja przejechałem jeden z palstików i cała glinka czarna, poprzednie czernidło zostało.. dlatego sobie odpuściłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 lakikwap, to tym bardziej wyczyść to i nałóż na nie coś porządnego a mnie czarnidło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jakie futro (firma) polecacie pod talerz 3M 09552 125mm? Myślałem nad 3M ale nie wiem, które podpasuje bo gubie sie w oznaczeniach 3M powiem szczerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinBack Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Pacjent to biała perła z palety Audi ( http://images.nysportscars.com/gallery/223788.jpg ). Jako, że sytuacja NFZ jest cienka to na lekarstwa nie ma za dużo pieniążków. Myślałem o DoDo i cleaner NeedForSpeed, a wosk miękki Light Fantastic. Lakier ma bardzo delikatne swirle bo ma jakieś 4msc, aplikacja wosku ręcznie, polerka już maszynowo Ew. proszę o inny zestaw cleaner + wosk za ok 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam, chciałbym nakleić sobie naklejkę klubu seata z tyłu na klapie mojego exeo, czy przed wykonaniem tego wykroczenia przygotować jakoś lakier w tym miejscu? Tzn. wyczyścić cleanerem i nanieść wosk czy dopiero później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Aby naklejka dobrze się trzymała nalezy odtłuścić powierzchnie jak najdokładniej. Umyj => wyglinkuj => przetrzyj IPA lub innym odtłuszczaczem => wytrzyj ręcznikiem MF => naklej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi