lakikwap Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 dobre będą te aplikatory do wosku FK i aplikacji MEGUIARS ULTIMAT ? http://www.showcarshine.pl/176-chemical ... ipper.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Do woskow uzywamy piankowe np: http://www.mrcleaner.pl/Monster-Shine-A ... p1123.html do sealantow np: http://www.mrcleaner.pl/Monster-Shine-A ... p1071.html do cleanerow mf lub bawelna czyli np taki jak pokazales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 http://www.showcarshine.p...mu-gripper.html to niefajny opis bo tam napisane że wsumie do wszystkiego, selantów wosków clinerów itp. [ Dodano: 16 Sierpień 2010, 15:48 ] no dobra jeśli te aplikatory z MF sie nienadają, to wezme te piankowe do Selantu (wosku) FinishKare 1000p. A co wziąć najlepiej do aplikacji i polerowania UC? dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 lakikwap, prawda jest taka że nie ma reguły " te do tego, a tamte do tamtego". Trzeba spróbować i zobaczyć co komu pasuje. Ja np nie znosze aplikatorów z bawełny i MF, wszystko na lakierze robie piankę. Jedyne do czego używam bawełny do wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zakupiłem IPA 5L z myślą dokładnego oczyszczenia powierzchni po polerce. Zastanawiam się, czy IPA miesza się z wodą (jeśli tak to w jakiej proporcji) czy używa się go bezpośrednio na lakier? Miesza się z wodą w każdej proporcji. Bezpośrednio na lakier bym nie używał bo za słabo zwilża i za szybko odparowuje ale takie 1:1 z wodą jest w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro rider Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 mam pytanie a mianowicie czy hdc z zymola ma jakieś właściwości ścierne czy nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 mam pytanie a mianowicie czy hdc z zymola ma jakieś właściwości ścierne czy nie?? Raczej nie ma, ale zasadniczo producent pisze o usuwaniu utlenionej warstwy i drobnych zarysowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Panowie mam pytanko. Czy AG SRP nadaje się pod wosk Meguiars #16 chodzi mi o stosowanie przed każdym woskowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Martin, Nadaje się jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Siemka! Jak najlepiej pozbyc sie zapachu wilgoci z samochodu? http://www.auto-glym.com/odour-eliminat ... 00-ml.html - sprawdzi sie cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Siemka! Jak najlepiej pozbyc sie zapachu wilgoci z samochodu? Najlepiej pozbywajac sie zrodla wilgoci (jesli z nawiewu to przeczyszczenie kanalow odpowiednim srodkim i wymiana filtra kabinowego, ewentualnie przykry zapach moze powodowac syf zalegajacy na podszybiu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgym Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Przyczyna zapachu byly fotele plus podloga ktora schnela 2 dni, teraz juz jest sucha a zapach znika, ale powolutku i dlatego sie pytam czy da rade to jakos przyspieszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Stosowaliście politury i woski przeznaczone do ciemnych kolorów, na kolory jasne... i odwrotnie ? Chodzi mi np. o efekt BlackHole + Natty's Blue na białym lakierze i o White Diamond + Natty's Paste Wax na ciemnym. Wybór kosmetyków oczywiście przypadkowy od jednego producenta. Jaki może dać to efekt. Polepszy, pogorszy...... może nic nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 witam 1.czy moge pb ex-p dawac na felge w celu zabezpieczenia? 2. chce kupic jakis wosk do felg i wosk na zime do lakieru. planuje rimwax do kół i coli476 na lakier. teraz pytanie czy np po rimwaxie dla lepszej ochrony moge aplikowac coli? z gory dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 1.czy moge pb ex-p dawac na felge w celu zabezpieczenia? Oczywiście, że możesz. Feldze napewno nie zaszkodzisz. czy np po rimwaxie dla lepszej ochrony moge aplikowac coli? Ja bym użył albo jednego albo drugiego produktu i nie kombinował bo nie wydaje mi się aby takie połączenie miało to dać jakąś widoczną korzyść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zawsze dla pewności można dać 2 warstwy tego samego wosku, to nap pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 btw. Rimwax moim zdaniem jest... hmmm... kiepski delikatnie mówiąc. 3000km/ 2 tygodnie/ 5 myć - i co? RimWax goodbye my love.... SV Authobahn liczy się w stawce i jest ok... lecz ja wole uniwersalnego Finish Kare HI-TEMP PASTE WAX. "Kopnę" od czasu do czasu nabłyszczaczem bez rozpuszczalników i malina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 SJake, Rimwax moim zdaniem jest dobry na polerowane albo chromowane felgi ze względu na cleaner-a w swoim składzie, do typowego zabezpieczenia SV tak jak pisałeś albo PB wheel selant (leży u mnie już 4 miesiąc i jest ok) jeszcze zostaje CG Wheel Guard ale tego jeszcze nie testowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 3000km/ 2 tygodnie/ 5 myć - i co? RimWax goodbye my love.... Zależy jak się jeździ Przy odrobinie starań, już po 300km może nie być nawet najlepszego wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 U mnie teraz nawet przy normalnej jeździe z kilkoma mocniejszymi hamowaniami felgi grzeją się masakrycznie, ale tak to jest jak ciężko włożyć żyletkę miedzy zacisk a ciężarek na feldze Jak tylko zakupie jakiś wosk do felg albo Hi-Tempa to podzielę się wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 to Panowie krótko mowiąc czym najlepiej zabezpieczyć felgi na zimę? planuje zakupy i chciałbym rozsadnie wydac pieniadze. chcialbym jakis wosk dla zabezpieczenia i cos do felg - HI-TEMP PASTE WAX - coli 476 - pb wheel selant - rimwax? - a moze pb ex-p bo jest to przeciez selant (juz go mam wiec nie musialbym kupowac) czy lepiej wydac troszke wiecej na SV? dzieki z gory za podpowiedzi, gdy kupie podziele sie rowniez obserwacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dziś nawoskowałem auto colli476, jutro będe miał dostęp do karchera i bedę chciał wypłukać pastę z wnęk itd...czy po myciu mogę auto prysnąć QD Finish kare?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Sucre, pewka a nawet zalecało by sie [ Dodano: 21 Sierpień 2010, 20:07 ] koledzy dziś nakładałem na lakier wosk FK 1000p.. i mam kilka pytań bo niewiem czy dobrze robiłem. Nakładałem dość cięką warstwe.. tylko niewiem czy nie za cięką, ponieważ kiepsko było widać na lakierze że "on jest" a napewno nie tak jak na tym filmiku- . Choć z 2 strony jakby robiły sie takie malutkie granulki przy aplikacji. Dodam że nakładane aplikatorem piankowym, wcześniej cliner, glinka, mycie, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Właśnie pytam bo pare razy czytałem że świeżo położony wosk musi się utwardzić i nie zaleca się pryskania go qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi