red Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jack, albo zaproponowany wyżej FK, albo od Megsa właśnie - Last Touch w dużym baniaku - 119zł za galon to całkiem tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Czy po sealencie Wolfgang Deep Gloss mogę zastosować wosk twardy Dodo purple haze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Myślę że możesz, tylko poczekałbym dobę aby sealant się utwardził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Pytanko potrzebuje w Wawie albo okolic kogoś czy może ktoś z forum w miare polecoany do zrobienia polerki itp pełnego etapu lakieru, małe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 SZyBA, czyli co,ręczna korekta Ci się z głowy wybiła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Znaczy no chyba jednak ręcznie to ny dy rady bo za dużo tych rysek i jest pare takich co napewno ręcznie nie zrobię. Więc chyba będzie potrzebna pomoc kogoś kto ogarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 UC stosowane ręcznie - padem to wciąż samobójstwo i różnicy pomiędzy stosowanym mikrofibrą za bardzo nie widzę.. a może nawet na minus dla pada.. masakra z PB Black Hole tez trzeba odczekać 12 h przed woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 UC stosowane ręcznie - padem to wciąż samobójstwo i różnicy pomiędzy stosowanym mikrofibrą za bardzo nie widzę.. a może nawet na minus dla pada.. masakra Może masz zbyt zaniedbany lakier. Ręcznie żadnym środkiem nie zdziałasz cudów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 właśnie lakier jak na 13 latka wygląda fantastycznie ale jak już się bawić to zrobić go na nówkę Trzeba będzie zakupić jakąś marketową polerkę i się pobawić ale to zabawa nie na teraz, to jak z tym PB Black Hole? Czekać 12 h przed woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Wg mnie nie ma potrzeby czekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam Po lekturze forum, poczynilem juz pierwsze zakupy - Autoglym SRP + mikrofibry i gabkowe pady od 'temachem'. Auto to czerwona Meganka, z widocznymi pod slonce 'swirlsami' - szczerze przyznam, balem sie inwestowania w srodki pokroju SwirlX, czy UC - bo nie mam pewnosci, w jakim stanie jest powloka lakiernicza. SRP w takim ukladzie wydawal mi sie idealny - w kazdym razie nie zaszkodzi. Co mnie jednak zastanawia, to sposob nakladania SRP. Czytajac w roznych miejscach, trafiam na sprzeczne informacje - albo od razu calosc, albo elementami... Albo mikrofibra, albo padem itd, itp... Panowie, doradzcie - w jaki sposob najlepiej wykorzystac potencjal SRP (na dzialaniu wypelniajacym najbardziej mi zalezy). Do dyspozycji mam szmatki z mikrofibry i gabkowe pady - czego uzyc? Z rzeczy dla was oczywistych, a dla mnie zagadkowych: - czy pady nalezy zwilzac, albo plukac w trakcie pracy? - jak czesto je zmieniac? mozliwe jest zalatwienie calego auta przy pomocy jednej sztuki? (Caly czas mowa oczywiscie o recznej aplikacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 ja do srp uzywałem zółtego pada megsa, i wpracowywałem w lakier, nie zwilzałem padów ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 koledzy powiedzcie czy taki lakier jak na fotce to zaliczamy do ciemnych czy jeszcze do jasnych lakierów ( proszę bez żartów bo szukam odpowiedniego wosku ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Ja bym raczej zastosował coś do ciemnego. Ale jaki to nie podpowiem. Jak to mądrze ma Łukasz-no1 w podpisie "Nie ma najlepszego Wosku, jest tylko ten na który Nas stać..." Ale prócz wosku mam nadzieję, że "przedbiegi" w postaci przygotowania lakieru zostały oczytane... Bo bez tego to nawet naj... droższy wosk jest nic nie wart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A blizej temu kolorowi do koloru opony czy kolpaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A blizej temu kolorowi do koloru opony czy kolpaka? w.g fiata to lakier nazywa się Zielony Unplugged a dodam że autko ma na sobie wosk Poorboy's Natty's Paste Wax Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 zdecydowanie do ciemnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Czy bardziej ekonomicznie jest nakladać wosk aplikatrem czy rękoma? Pytam bo będę miał Glasura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 aplikatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam, orientuje się ktoś czy jest w edynburgu jakiś sklep zajmujący się sprzedażą akcesoriów do autodetailingu? Czyli wosk i tp? Ma ktoś może namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsarz91 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam. Pytanie odnosnie wosku megsa NXT 2.0 Czy po nawoskowaniu i wytarciu mf zostaja Wam na czarnym lakierze takie jakby smugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link2jack Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, 2 pytania: 1. Który wybrać cleaner: AutoGlym SuperResinPolish czy Poorboys Profesional Polish ?? 2. Poszukuję dobrego wosku na zimę, (a wiec ważna trwałość). Mam 4 opcje: a) Poorboys EX-P + Natty Paste wax blue b) Ziano z-2 pro c) Chemical Guys - jetSeal d) Collonite 476 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jama89 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 potrzebuje czegoś taniego do odżywienia nadkoli, nie chce wydawać dużo kasy na to bo i po co... powiedzmy ze do 15-20 zł. poproszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czy po nawoskowaniu i wytarciu mf zostaja Wam na czarnym lakierze takie jakby smugi? Nie jestem specjalistą ale może trochę za dużo go zaaplikowałeś. Kiedyś też miałem podobnie ale ewidentnie przesadziłem z ilością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 potrzebuje czegoś taniego do odżywienia nadkoli, nie chce wydawać dużo kasy na to bo i po co... powiedzmy ze do 15-20 zł. poproszę o sugestie ja używam czernidło od Carvaleta, jest w płynnej konsystencji także sprawdzi się, coś koło 20 zł za 0,5 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi