kuflik Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 z tym gloss to cos nakreciles. Daj odnosnik do angielskiego forum bo nie wierze w to co piszesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 kuflik, to co pisze norco to raczej pod QD podchodzi albo jakiś "Wax buster" albo po prostu zła interpretacja tego co ktoś gdzieś napisał.... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 O człowieku rzadko piszę ale nie mogłem się powstrzymać. Chcesz wiedzieć co to jest "GLOSS"? Proponuję słownik angielsko polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Łukasz, a jakie są Twoje ogólne wrażenia na temat Lusso ? W kilku słowach - zapach bardzo podobny do Zymol Glasur. Jest dość twardym woskiem, ale z nakładaniem nie ma problemu. Producent zaleca nakładanie na element i po 60 sek. polerowanie. Ja jeden raz dla próby zrobiłem trochę inaczej, bo próbowałem nałożyć i czekałem 15 minut. Efekt był taki, że jednak trochę trudniej się polerowało. Stosowałem na razie na granatowym aucie i srebrnym. Na obydwu daje piękny wygląd, ładne jasne i klarowne wykończenie. Daje bardzo ładny połysk w świetle słonecznym - nawet na jasnym lakierze wygląda dość "mokro" o ile w tym przypadku można zastosować takie stwierdzenie. Porównywałem na szybko sheeting Glasura, LO oraz takiej mojej mieszanki wosków. Wyglądało to tak: Nie wiem jeszcze nic o jego trwałości. Jedna rzecz jest na razie dla mnie niewiadoma. Miesiąc temu został on nałożony na 1/3 maski srebrnego auta, które jest garażowane, myte na myjni ręcznej szamponem Zymol Auto Wash. Użyty został cleaner Lusso i na to położony LO jednakże niezgodnie z zaleceniami producenta czyli zanim został spolerowany minęło jakieś 15 minut. We wtorek myliśmy auto z kolegą i ku naszemu zdziwieniu na tej części maski, na której było LO ... no właśnie BYŁO ponieważ nie pozostało zupełnie nic. Właśnie główkuję co mogło być przyczyną, że wosk totalnie zniknął z lakieru tym bardziej, że PN u siebie robił test w trudniejszych warunkach praktycznie zimowych i trzymał się bez problemu. Postaram się zrobić maskę raz jeszcze i przekonać się jak to wygląda. Jeżeli będzie to samo to znaczy, że trzeba szukać w czym tkwi problem - przypomnę, że w tym przypadku również zanim wosk został spolerowany minęło dość sporo czasu o czym wcześniej pisałem - może tu tkwi problem. Następny test będzie dokładnie z zaleceniami producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norco Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Chcesz wiedzieć co to jest "GLOSS"? Proponuję słownik angielsko polski Wiem co to znaczy gloss, ale bardziej interesowało mnie co to za specyfik i w którym momencie się go aplikuje Daj odnosnik do angielskiego forum bo nie wierze w to co piszesz.. strona AG EGP: http://www.autoglym.com/engb/product-pr ... =FH&Range= - opis produktu http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=140794 http://detailingworld.com/forum/showthr ... ?p=1455176 te dwa wyżej zgodne z tym co mówiłem, a tu znalazłem jeszcze test Auto Expressa, który potwierdza trwałość niektórych wosków: http://www.autoexpress.co.uk/products/p ... olish.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wiem co to znaczy gloss, ale bardziej interesowało mnie co to za specyfik i w którym momencie się go aplikuje Skoro wiesz co to znaczy to czemu zastanawiało Ci co to jest i w którym momencie się go aplikuje? I czemu uznałeś ,że POŁYSK to jest produkt bądź grupa produktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norco Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Skoro wiesz co to znaczy to czemu zastanawiało Ci co to jest i w którym momencie się go aplikuje? I czemu uznałeś ,że POŁYSK to jest produkt bądź grupa produktów? Robi się powoli małe OT, dlatego odpiszę jeszcze na ten post i kończymy wątek Nie wiedziałem czy jest to rodzaj wosku czy sealantu, a może nawet politury, bo tak de facto łączy w sobie wszystkie cechy tych produktów: nadaje połysk i głębię koloru - tak jak politura, chroni przed wodą i zanieczyszczeniami - tak jak wosk, jest na bazie syntetyku - podobnie jak sealanty. i stąd było moje pytanie co to za specyfik i w którym momencie się go aplikuje Idąc jeszcze Twoim tokiem myślenia, Glaze - czyli szkliwo - też nie mogłoby oznaczać grupy produktów, a jest inaczej kończymy wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 ... i wszystko jasne dodatkowo doszukałem się także na innych forach i stronach, że GLOSSy utrwalają warstwę wosku, wydłużają ochronę i nadają dodatkowego mokrego efektu. Czyli już wiemy, że mogą być używane indywidualnie jak i położone na wosk Dzięki za pomoc Chyba rozumiem skad to stwierdzenie. Jesli trzymac sie instrukcji producenta, TW Gloss Guard i TW Protective Extra Gloss powinno nakladac sie na wosk. Z jednej strony sklasyfikowal bym je jako selanty ale tutaj powstaje problem bo sealant raczej kladzie sie pod wosk. Te produkty maja wiazac sie z warstwa wosku dajac dodatkowe zabezpieczenie i poprawiajac wyglad. Chodzi wiec chyba o cos co mozna nazwac wax buster.W kazdym razie obydwa zolwie zawieraja teflon wiec polozenie wosku na nich skonczy sie totalna klapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidosanok Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam! Pod każdym tematem na forum jest link dodaj temat do ulubionych. No ok... przeszukałem co mogłem i nie wiem gdzie potem mam znaleźć te ulubione... Powie mi ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 firmek jakiś czas temu , zrobiłem taką kombinację , po nałożeniu AG SRP , dałem TW Gloss Guard i o ile po SRP miałem fajny połysk to po nałożeniu Gloss Guard jakoś ten połysk przygasł . wcześnij przed poznaniem AG SRP miałem wrażenie że połysk po GG jest OK , teraz już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 , po nałożeniu AG SRP , dałem TW Gloss Guard i o ile po SRP miałem fajny połysk to po nałożeniu Gloss Guard jakoś ten połysk przygasł . Wcale bym sie nie zdziwil gdyby GG wymyl czesc fillerow z SRP Robiles jakas przerwe pomiedzy nakladaniem? W zeszlym roku testowalem prawie cala serie Platinum z TW. PEG smierdzi chemia bardziej niz trasa przez Włocławek, do tego wydaje sie miec bardzo duze wlasnosci czyszczace - cos na zazadzie rozpuszczalnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 , po nałożeniu AG SRP , dałem TW Gloss Guard i o ile po SRP miałem fajny połysk to po nałożeniu Gloss Guard jakoś ten połysk przygasł . Wcale bym sie nie zdziwil gdyby GG wymyl czesc fillerow z SRP Robiles jakas przerwe pomiedzy nakladaniem? W zeszlym roku testowalem prawie cala serie Platinum z TW. PEG smierdzi chemia bardziej niz trasa przez Włocławek, do tego wydaje sie miec bardzo duze wlasnosci czyszczace - cos na zazadzie rozpuszczalnika. no niestety , tylko odczekałem godzinkę ( może to był błąd ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiLu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 W kazdym razie obydwa zolwie zawieraja teflon wiec polozenie wosku na nich skonczy sie totalna klapa. klapa w sensie trwałości czy wyglądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 green, coś na opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 green, coś na opony i na plastiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 drugą warstwę wosku trzeba by wiedzieć też jaki to kolorek i dobrać do niego jakiś glaze ewentualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 BiLu, chodzi o trwalosc. Ciezko oczekiwac by cos wiazalo sie do teflonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 czy autoglym paint renovator dziala podobnie jak super swirl remover pb??? i czy POORBOY'S WHITE DIAMOND nalezy nakladac przed czy po super resin polish?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Po umyciu i glinkowaniu użyć FK 303 Pad Glaze i na to FK 1000P Hi-Temp paste? Czy lepsza była by konfiguracja po glinkowaniu Poorboy's professional polish i na to EX-P PURE SEALANT lub EX SEALANT WITH CARNAUBA? Aplikacja na razie ręczna. Pozdrawiam i liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Ja kupilem PB Polish With Sealant zamiast PP i EX-P, jestem zadowolony z tego produktu rewelacyjna apikacja, przyjemny zapach oraz latwosc polerowania. Zaden inny produkt mnie tak nie zadowala Mozna go uzywac np na padzie polishing i uruchomic czasteczki cleanera, potema ladnie wykonczyc i uzyskac polysk jak za pomoca glaze'a, a przy okazji sealant doda blasku i lekkiego zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 czy POORBOY'S WHITE DIAMOND nalezy nakladac przed czy po super resin polish?? Bylo juz wiele razy na forum, ani przed ani po - albo jedno albo drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 27 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 czy POORBOY'S WHITE DIAMOND nalezy nakladac przed czy po super resin polish?? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zawrotu głowy już dostaje Aro czyli wg Ciebie lepiej zamiast FK Pad Glaze i FK Hi-Temp nałożyć po glinkowaniu PB Polish With Sealant i na to EX-P? Czy już bez tego ostatniego? A może Polish with Sealant zabezpieczyć Hi-Tempem? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Nie wiem czy lepiej niz fk glaze + hi-temp bo tej kombinacji nie uzywalem - odnioslem sie tylko do PP i EX-P, ze PWS bardzo mi pasuje. Oczywiscie mozna potem dolozyc EX-P albo moze jakas hybryde lub wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Rozumiem.. Czyli preferujesz użycie samego PWS? Nakładasz to ręcznie czy polerką? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi