Gość Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Xeper, NXT i QD już mam, więc póki QD się nie zużyje, to jestem do niego przywiązany. Ale dzięki za odpowiedź, uspokoiłeś mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 nie wiem czy czerwony QD od megsa będzie się na pewno lubił z NXT, na pewno odpowiedni będzie Meguiar's NXT Generation Speed Detailer ja na #16 nałożyłem ultimate QD i po następnym myciu wosku już właściwie nie było, choć nie ja myłem to auto i nie wiem ile osoba myjąca dodała szamponu, może po prostu roztwór był zbyt mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 ja na #16 nałożyłem ultimate QD i po następnym myciu wosku już właściwie nie było To na pewno nie wina UQD!! Regularnie stosuje takie połączenie i nie ma z tym żadnych problemów. Przynajmniej u mnie Raczej to wina złego mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam raz jeszcze Moje pytanko: mam nowo polakierowane felgi, tj. baza + bezbarwny, po jakim czasie mogę je nawoskować? Oczywiście chodzi mi o sam wosk, bez żadnych dodatków ściernych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Jaki wosk lub sealant polecacie po SRP nakładanym maszynowo? Ma ktoś jakieś sprawdzone kombinacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Ehe. #16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 AG HD Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Ja się zastanawiam też nad FK 1000p niby też na polimerach. Trudny wybór tyle tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 18 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Fk1000p daje rady na SRP,mam w tej chwili takie combo na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Podczas pierwszego polerowania mojego Polo uszkodziłem w niektórych miejscach nielakierowane listwy na drzwiach.. Jak tylko przestanie lać, planuje wykonać bandycki myk. A mianowicie polakierować parapety na czarny połysk. Pytanie brzmi, czy wykonywał ktoś podobny zabieg? Lakier nie będzie odchodził po jakimś czasie? Potraktować je jeszcze klarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobel Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Jak uszkodziłeś te listwy? Bez odpowiedniego podkładu raczej trwałe to to nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 listwy mają chropowatą strukturę. Jak pierwszy raz miałem do czynienia z polerką, dotknąłem w paru miejscach. W konsekwencji są białe przebarwienia i gładka powierzchnia. Auta ma już 13lat, a listwy i tak są w złym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Panowie kto z was uzywa tych aplikatorow zoltych do nakladania wosku od temachem?? jakie sa asze opinnie na ich temat?? Oplaca sie je wziasc czy lepiej te megsa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Roko, Opłaca się, to praktycznie taki sam aplikator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Materiał bardzo zbliżony, ten od Megłajersa jest jednak sporo grubszy, przez co nieco wygodniej się nim pracuje, ale moim zdaniem nie warto przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 W mojej opinii te Megsy są mniejsze i bardziej poręczne. Czy warto przepłacać? Ja kupowałem Megsy po 7,5zł a więc 2zł więcej. Ale... ale już 2 Megsy mi wystarczą i teraz tylko będę kupował te 'no name'. Gorsze wcale nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 vanquisz jak chcesz lakierować listwy to wykonaj następujące czynności: - wymycie i odtłuszczenie - zmatowanie papierem 220, 280 - podkład do tworzyw sztucznych, tzw do "plastików" kolor szary, kładziesz 3-4 warstwy - następnie wodne papiery 600, 800 - myjesz i odtłuszczasz ponownie - lakierujesz Z tak przygotowanej powierzchni nic Ci nie odejdzie. Najlepiej zdjąć listwy z drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 vanquisz, to może lepiej już w kolorze nadwozia niż czarne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 kupusso, dzięki Zastanawiam sie, czy czarny połysk nie będzie sie 'chamsko' błyszczał Może lepiej czarny mat? (mam nawet na stanie) Ewentualnie kupić półmat [ Dodano: 18 Maj 2010, 15:09 ] Artur, myślałem o tym, ale to nie przejdzie, ponieważ tylne drzwi były malowane(imho tragicznie), wiec musiałbym dobierać baze na listwy do przednich drzwi i osobno na listwy do tylnych drzwi. A to juz sie mija z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 [ Dodano: 18 Maj 2010, 15:09 ]Artur, myślałem o tym, ale to nie przejdzie, ponieważ tylne drzwi były malowane(imho tragicznie), wiec musiałbym dobierać baze na listwy do przednich drzwi i osobno na listwy do tylnych drzwi. A to juz sie mija z celem. To może je też pomalować? Choć to znacznie podniesie koszt operacji ale znacznie poprawi wygląd autka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Jak malować, to już coś więcej niż tylko drzwi. Maska i odpryski wyglądają jak tarcza ze strzelnicy. Puki co, nie zamierzam lakierować auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Kup sobie lakier strukturalny do plastików w sprayu -kosztuje coś około 18zl. Jest fajny mat i delikatna struktura zupełnie jak plastik. Bez żadnych podkładów i pierdzielenia. Zmatować tylko-nawet włókniną i wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 I to jest chyba najprostsze rozwiązanie. Odwiedzę lokalnego dystrybutora Boll'a. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam. Z ciekawosci zapytam tutaj bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi Ile wosk Collinite 476 ma w sobie procent caranuby??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Tomeq631, Niestety na to pytanie nie dostaniesz sensownej odpowiedzi, ponieważ nawet producent tego nie zdradza Wszystko to przypuszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi