Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Czy ten BP: http://mrcleaner.pl/Tarcza--mocujaca-ga ... p1056.html Będzie współgrał z tą maszyną: http://mrcleaner.pl/index.php?zobacz=10 ... t=&ed=1097 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Wg mnie tak - jest to gwint M14, a Kestrel rotacyjny taki też powinien mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 czym sie różni w praktyce [shadow=red][glow=red]Natty's Paste Wax Red[/glow][/shadow] od [shadow=blue]Natty's Paste Wax Blue[/shadow] ? ktos uzywał obu produktów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 michal, w skrócie to : Natty's Paste Wax Red - daje polepszenie efektu WET LOOK czyli lakier wygląda jakby był oblany olejem. Natty's Paste Wax Blue - poprawia głębię na ciemnych lakierach Wizualnie jeżeli lakier nie ma dobrej korekty to różnice są mało widoczne. Jeżeli przed woskiem masz zamiar nakładać jakąś politurę to jako wosk wybrałbym nattys RED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Już nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam!! Ostatnio nabyłem drogą kupna kilka nowych rzeczy do autka (dzięki all4auto)! -Auto Glym SRP -Natural Shine -DC 2 - Fajny ręcznik do suszenia Ponieważ zbliżają się coraz to cieplejsze dni mam mały plan - I teraz tak: -Mycie autka i suszenie -Glinka z QD -Ultimate Compound(ostatnio był stosowany we wrześniu 2009- mam nadzieję że moge go użyć ponownie, Aplikator gąbczasty czy obszyty krótko ciętą bawełną? -DC 2 (to się wciera i od razu poleruje czy jak? Aplikator gąbczasty czy obszyty krótko ciętą bawełną?) -Auto Glym SRP (wcierać, rozetrzeć, poczekać chwilkę czy co?Aplikator gąbczasty czy obszyty krótko ciętą bawełną? - 2 warstwy wosku Gold Class Dobry plan? Zastanawiam się czy nie zamienić miejscami AG SRP z DC2. Czekam na opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 stefino, DC2 daj po AG SRP, gdyż wszystko co jest przed autoglymem zostanie przez niego usunięte.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 No właśnie tak gdzieś czytałem że AG SRP działa dość podobnie do SwirlX i się zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 stefino, no nie dokońca podobnie. SRP maskuje, a SX usuwa na stałe rysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ok dzięki, ale w takim razie jak mam stosować poszczególne produkty? Bo kolejność jest taka 1 Mycie 2 Glinka 3 UC wcieranie 4 SRP i tu pytanie czy aplikator obszyty bawełnianym meszkiem czy gąbkowy i czy wcierać/rozcierać i czekać potem ze starciem czy od razu MF? 5 DC 2 i pytanie jak wyżej 6 Megs Gold Class. może nawet 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 4 SRP i tu pytanie czy aplikator obszyty bawełnianym meszkiem czy gąbkowy i czy wcierać/rozcierać i czekać potem ze starciem czy od razu MF? 5 DC 2 i pytanie jak wyżej SRP jak wolisz,może być MF,może być gąbka. Można poczekać, można zetrzeć od razu, SRP pod tym wzgledem jest bardzo wygodne. Ja robie całe auto i potem ścieram. DC2 od razu wycierasz po wpracowaniu w lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie odnośnie myjek parowych Na allegro jest ich pełno w dobrych cenach. Pytanie brzmi, czy warto taką kupić do mycia plastików itp? w 50zł idzie sie wyrobić z przesyłką Przykład 1006724386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncho Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak wygląda zabawa z DC1 oraz DC2.Przed nimi będzie UC.Ogólnie chodzi mi jaki aplikator,jak długo/mocno wcierać w lakier i po jakim czasie wycierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 poncho, sporo było na forum ale ok : - aplikator gąbkowy albo z mikrofibry najczęściej są używane gąbkowe -nakładasz na aplikator małą kroplę wielkości mniej więcej paznokcia i wcierasz na powierzchni ok 30-40 x 30-40 aż do praktycznie całkowitego zniknięcia następnie resztki polerujesz mikrofibrą. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncho Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 CAR CRAZY dzięki za odpowiedż Mam rozumieć że twoja odpowiedź tyczy się obydwóch środków - czyli postępowanie wygląda podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 poncho, tak obydwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 1. Pytanie o największy sklep internetowy na Świecie/Europie z kosmetykami/akcesoriami samochodowymi? Najwięcej firm i największy wybór produktów? 2. Podobne pytanie, tylko sklep z najlepszymi cenami/promocjami na Świecie/Europie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 MetalMagnes, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 marctwain, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 zytam forum od 2 lat i na razie zrozumiałem ogólny zarys pielęgnacji auta. o jakim forum mowa? Bo to nawet roku nie ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie odnośnie myjek parowych Na allegro jest ich pełno w dobrych cenach. Pytanie brzmi, czy warto taką kupić do mycia plastików itp? w 50zł idzie sie wyrobić z przesyłką Przykład 1006724386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 50zł idzie sie wyrobić z przesyłką dla mnie to już świadczy o ich jakości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Niekoniecznie - za podobne pieniądze kupowałem coś podobnego w Lidlu - co prawda do użytku domowego, ale sprawdza się tam w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 kuflik, o rany nie załamuj mnie, ten opis z forum i instrukcją jest żartem vanquisz, miałem kiedyś pożyczone urządzenie parowe za około 200 zł, firmowe do sprzątania w domu. Póbowałem wyczyścić glazurę i kuchenkę. Efekt był mizerny. Bród wcale nie rozpuszczał się, ani nie spływał. Trzeba było mocno trzeć i czyścić. Takie moje doświadczenie z produktem do czyszczenia na parę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 To fakt, że brud sam z siebie nie puści i trzeba mu "pomóc" szorowaniem, ale plus jest taki, że nie używa się chemii. Mi udało się idealnie wyczyścić bez grama chemii nie czyszczony od 8 lat okap kuchenny - możecie sobie wyobrazić co tam było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi