Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 J.J nie mówię że nie starczy na zrobienie auta tylko chodzi mi ot to że za te pieniądze możesz mieć coś podobnego o 2 razy większej pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Czy zdarza Wam się że po użyciu wosków naturalnych auto przyciąga mocno kurz ? Turtle Wax w płynie przyciągał kurz na aucie znajomego jak szalony. nie mówię że nie starczy na zrobienie auta tylko chodzi mi ot to że za te pieniądze możesz mieć coś podobnego o 2 razy większej pojemności Z ciekawości sprawdziłem pojemności i ceny i chyba jedynie UC w tej samej cenie oferuje większą pojemność (z w/w przez Ciebie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Evo, czy stary czy nowo nałożony, kurzy się teraz jak cholera. ja wczoraj umyłem auto i jest całe w syfie. odkurzyłem dziś i przetarłem QD, po 30KM to samo. takie życie - jak nie pada, to kurzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Marca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 To jednak nie kwestia wosku, bo szyby tak samo zakurzone I tak czekam na deszcz żeby sprawdzić kropelkowanie, więc niech przyjdzie szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Evo, podczas prania auta użyłeś detergentu i zmieniłeś napięcie statyczne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 nie mówię że nie starczy na zrobienie auta tylko chodzi mi ot to że za te pieniądze możesz mieć coś podobnego o 2 razy większej pojemności Z ciekawości sprawdziłem pojemności i ceny i chyba jedynie UC w tej samej cenie oferuje większą pojemność (z w/w przez Ciebie). SwirlX i cała linia SSR też co nie zmienia faktu ,że SX2.0 to bardzo fajny produkt i warto w niego zainwestować i mieć go pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 SX2.0 to bardzo fajny produkt i warto w niego zainwestować i mieć go pod ręką. Święta racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witam Jakie są środki na Polskim rynku z przeznaczeniem do prania MF Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Pytanie o ręczne polerowanie/aplikacje tak jak w przypadku wosku jest to dla mnie jasne: nanoszę aplikatorem wosk i po pokryciu elementu za parę minut poleruję mikrofibrą dla uzyskania końcowego efektu w przypadku glazerów (a mam tu na myśli konkretnie PB White Diamond do którego się przymierzam) wcieram go aplikatorem w lakier (a mikrofibrą ewentualnie przetrzeć raz na koniec) - jak się mylę to poprawcie mnie a pytanie: jak jest w przypadku środków usuwających rysy (np. swirlx) czy w tym przypadku pracuję aplikatorem (jak przy glazerach, a mikrofibrą zbieram tylko resztę) czy może tak jak przy wosku (aplikator tylko nakłada a potem macham mikrofibrą) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 nanoszę aplikatorem wosk i po pokryciu elementu za parę minut poleruję mikrofibrą dla uzyskania końcowego efektu To zależy od wosku, niektóre poleruje się prawie natychmiast po nałożeniu, z innymi trzeba czekać z polerką nawet dłużej niż kilka minut - kierować się zaleceniami producenta i własnym doświadczeniem jak jest w przypadku środków usuwających rysy (np. swirlx) Generalnie tego typu środki wpracowujesz do "zniknięcia" produktu a ewentualne pozostałości usuwasz mikrofibrą jednocześnie polerując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam Jakie są środki na Polskim rynku z przeznaczeniem do prania MF Pozdro szare mydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 malkolm, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Marca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jakie są środki na Polskim rynku z przeznaczeniem do prania MF Jak mam hurtowo do prania 15 MF po całym aucie, to sie nie bawie w szare mydło, tylko normalne pranie w pralce, 30 stopni. Po roku czasu MF nie wykazują jakiegoś szczególnego zużycia. Jest jeszcze to : http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/57/son-550-cs-sonus-der-wunder-wasche---srodek-do-prania-mikrofibry.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jak chcesz prać w pralce i nie stosować agresywnych detergentów to możesz użyć - płatków mydlanych do prania dla dzieci (podejrzewam że ich głównym składnikiem jest szare mydło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Czym najlepiej odtłuścić plastiki, żeby później na nie nałożyć Trim Detailera... Dzisiaj umyłem thalie i plastiki przez jakiś czas po nałożeniu trim detailera były czarne, ładne... Po umyciu znów siwe - mycie oczywiście szamponem o nat. PH... Tak pomyślalem i doszłem do wniosku, że lepiej było by je odtłuścić przed nałożeniem dressingu... Proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzax Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Myślę że APC poradzi sobie doskonale w tej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Srodki do plast zew. z reguły są trochę tłustawe więc nie widzę sensu. [ Dodano: 25 Marzec 2010, 17:38 ] Oczywiście muszą być czyste, ale dodatkowe odtłuszczanie według mnie jest niepotrzebne, tylko niepotrzebnie wysuszysz plastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 To dlaczego po umyciu tych plastików stały się takie siwe.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Bo je odtlusciles szamponem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 To co mam zrobić, nie myć ich.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Nałoż trim jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 19Urban94, nie "doszłem" tylko doszedłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam Dzisiaj kupiłem mój pierwszy wosk a jest nim megs #16 i chciałbym zapytać czy jego konsystencja jest taka jak powinna? Foto: Z góry przepraszam za głupie pytanie ale nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Centek, takie sytuacje się zdarzają. Nie wiem czy na tym forum było pokazane jak radzić sobie w takiej sprawie. Wosk należy lekko podgrzać w wodzie aby konsystencją przypominał śmietanę a następnie zostawić go do wyschnięcia i stwardnienia, będzie ładny i gładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Centek, takie sytuacje się zdarzają. Nie wiem czy na tym forum było pokazane jak radzić sobie w takiej sprawie. Wosk należy lekko podgrzać w wodzie aby konsystencją przypominał śmietanę a następnie zostawić go do wyschnięcia i stwardnienia, będzie ładny i gładki dzięki za odpowiedź O podgrzewaniu tez czytałem na innym forum tylko czy wosk nie straci żadnych właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi