Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak rysy wyglądaja jesli chodzi o głębokość tak jak na drugim zdjęciu jednak kształtem przypominają te na 1 co prawda mogą być lekko dosłownie lekko mocniejsze chodz jedna raczej przypomina te na pierwszym oczywiście nie te najmocniejsza

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jeżeli nie widać podkładu - czyli tego białego w rysach jak na 1 szym foto to da się to usunąć mniejszym bądź większym nakładem środków i siły.

Potrzebujesz jakiś agresywny środek, aplikator do nakładania i szmatkę z mikrofibry. Nakłada się trochę na aplikator i wciera w miejscu powstania rys aż prawie całkowitego zniknięcia pasty - resztkę pasty wycierasz szmatką z mikrofibry i ew. powtarzasz jak nie jesteś zadowolono z efektu i tyle.

Tylko daj to chłopakowi niech też trochę popracuje przy samochodzie.

Wiecie, ja znam taka, która w aucie potrafi tylko śmiecić...

Dlatego nadal jestem wolny...

Sylwia, a w jakim wieku on jest? Chłopak oczywiście.

Tak jak powiedział kabul, ale nie brałbym pasty farecla do Twojego przypadku, mimo iż są w małych tubkach.

Każdy z nas chętnie wyśle Ci odpowiednie ilości dobrych past do wyprowadzenia Twojego uszkodzenia.

Zresztą chłopak jest zielony jesli chodzi o samochody wymieniam mu bezpieczniki i olej sprawdzam
on 28 ja 22

Taki "stary koń", a Ty mu w aucie olej sprawdzasz?? Przemyśl sobie to wszystko dokładnie ... :lol::lol::lol:

A tak na poważnie, wracając do tych rys, możesz spróbować np. ScratchX 2.0 z Meguiar's. Jest to dość efektywna pasta do usuwania miejscowych zarysowań (chociaż przy odrobinie samozaparcia całe auto też da się nią "oblecieć" :D). Poza tym jest dostępna w tubkach po ok. 200ml więc nie zostaniesz potem z butlą produktu, z którym nie wiadomo co zrobić ... chyba, że znów auto się gdzieś przytrze. :)

Zwykłą do metalu, chromu czy aluminium ?? Jest jakaś różnica ?

zapewne różnica jest podobna do past polerskich do lakieru ... różnica tkwi w gęstości i właściwościach polerskich :) ta do metalu może być mocniejsza niż do chromu :)

Meguiar's Hot Rims Mag and Aluminum Polish, ona jest do aluminium i chromu

Nie wiem skąd to przeświadczenie ,że ona jest do chromu - ona jest do felg aluminiowych i magnezowych(to ,że ludzie używają jej do chromu to inna sprawa). Do chromu jest chrome polish.

kabul, bardzo prosze ze strony producenta

"Stwórz lustrzany połysk na chromowanych i aluminiowych powierzchniach dzięki paście Hot Rims® Mag and Aluminum Polish."

dla niedowiarków link http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=387

Nie wiem skąd to przeświadczenie ,że ona jest do chromu - ona jest do felg aluminiowych i magnezowych(to ,że ludzie używają jej do chromu to inna sprawa). Do chromu jest chrome polish.

Ale Hot Rims Mag & Aluminium Polish również na chromach daje radę. :) A skoro mam już tą pastę - i wiem, że działa - to nie widzę potrzeby żeby wywalać kasę i kupować jeszcze Chrome Polish. Z drugiej strony jeśli ktoś nie ma ani jednego ani drugiego produktu to może się spokojnie zastanowić, który sobie kupić. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.