Gość Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Więc tak rysy wyglądaja jesli chodzi o głębokość tak jak na drugim zdjęciu jednak kształtem przypominają te na 1 co prawda mogą być lekko dosłownie lekko mocniejsze chodz jedna raczej przypomina te na pierwszym oczywiście nie te najmocniejsza
kabul Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Jeżeli nie widać podkładu - czyli tego białego w rysach jak na 1 szym foto to da się to usunąć mniejszym bądź większym nakładem środków i siły. Potrzebujesz jakiś agresywny środek, aplikator do nakładania i szmatkę z mikrofibry. Nakłada się trochę na aplikator i wciera w miejscu powstania rys aż prawie całkowitego zniknięcia pasty - resztkę pasty wycierasz szmatką z mikrofibry i ew. powtarzasz jak nie jesteś zadowolono z efektu i tyle. Tylko daj to chłopakowi niech też trochę popracuje przy samochodzie.
Marco Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zresztą chłopak jest zielony jesli chodzi o samochody wymieniam mu bezpieczniki i olej sprawdzam Rzuć go w cholerę ,co to za chłop?! Sorki za OT
cyprianmeister Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 jeszcze nie widziałem niewiasty co by bezpieczniki w aucie wymieniała szacun
Przemek Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Wiecie, ja znam taka, która w aucie potrafi tylko śmiecić... Dlatego nadal jestem wolny... Sylwia, a w jakim wieku on jest? Chłopak oczywiście. Tak jak powiedział kabul, ale nie brałbym pasty farecla do Twojego przypadku, mimo iż są w małych tubkach. Każdy z nas chętnie wyśle Ci odpowiednie ilości dobrych past do wyprowadzenia Twojego uszkodzenia.
Gość Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 on 28 ja 22 Poza tym dzieki za rady na pewno sie przydadza
R0N1N Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zresztą chłopak jest zielony jesli chodzi o samochody wymieniam mu bezpieczniki i olej sprawdzam on 28 ja 22 Taki "stary koń", a Ty mu w aucie olej sprawdzasz?? Przemyśl sobie to wszystko dokładnie ... A tak na poważnie, wracając do tych rys, możesz spróbować np. ScratchX 2.0 z Meguiar's. Jest to dość efektywna pasta do usuwania miejscowych zarysowań (chociaż przy odrobinie samozaparcia całe auto też da się nią "oblecieć" ). Poza tym jest dostępna w tubkach po ok. 200ml więc nie zostaniesz potem z butlą produktu, z którym nie wiadomo co zrobić ... chyba, że znów auto się gdzieś przytrze.
Gość Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 On humanista ja informatyk wszystko sie jakos wyrównuje zreszta ma duzo innych walorów
JJ. Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Sylwia, a jakieś zdjęcia tych uszkodzeń mogłabyś Nam pokazać?
Thomas Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Sylwia, a jakieś zdjęcia tych uszkodzeń mogłabyś Nam pokazać? ja tam bym chętnie fotki Sylwi zobaczył uszkodzenia mogą być kiedy indziej
michallus Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 hehehe napaleńcy :-P Pytanko, jaką pastę Autosol kupić do końcówek chromowanych wydechu i chromowanych ramek wokół szyb oraz do napisów ? Zwykłą do metalu, chromu czy aluminium ?? Jest jakaś różnica ?
Thomas Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zwykłą do metalu, chromu czy aluminium ?? Jest jakaś różnica ? zapewne różnica jest podobna do past polerskich do lakieru ... różnica tkwi w gęstości i właściwościach polerskich ta do metalu może być mocniejsza niż do chromu
seegi Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 JJ. i rybkabial oboje jesteście z Białegostoku, JJ. bądź dżentelmenem i spoleruj defekt koleżance
Łukasz Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 JJ. i rybkabial oboje jesteście z Białegostoku, JJ. bądź dżentelmenem i spoleruj defekt koleżance Przepraszam za OT, ale nie mogę się powstrzymać: dość dziwnie można tą dżentelmeńską przysługę zinterpretować
michallus Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 zapewne różnica jest podobna do past polerskich do lakieru ... różnica tkwi w gęstości i właściwościach polerskich ta do metalu może być mocniejsza niż do chromu Tylko wtedy którą wybrać ??
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 4 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 michallus, Jeżeli ten chrom jest w dobrym stanie to bierz ta do chromu a jezlei ma spore uszkodzenia to obstawiałbym aluminium.
Przemek Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 JJ, ale zrób to tak, by był wet look efekt
malkolm Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 możesz wziąć Meguiar's Hot Rims Mag and Aluminum Polish, ona jest do aluminium i chromu, podobno jest bardzo delikatna, w następnym tygodniu mogę się podzielić wrażeniami
kabul Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Meguiar's Hot Rims Mag and Aluminum Polish, ona jest do aluminium i chromu Nie wiem skąd to przeświadczenie ,że ona jest do chromu - ona jest do felg aluminiowych i magnezowych(to ,że ludzie używają jej do chromu to inna sprawa). Do chromu jest chrome polish.
malkolm Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 kabul, bardzo prosze ze strony producenta "Stwórz lustrzany połysk na chromowanych i aluminiowych powierzchniach dzięki paście Hot Rims® Mag and Aluminum Polish." dla niedowiarków link http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=387
R0N1N Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Nie wiem skąd to przeświadczenie ,że ona jest do chromu - ona jest do felg aluminiowych i magnezowych(to ,że ludzie używają jej do chromu to inna sprawa). Do chromu jest chrome polish. Ale Hot Rims Mag & Aluminium Polish również na chromach daje radę. A skoro mam już tą pastę - i wiem, że działa - to nie widzę potrzeby żeby wywalać kasę i kupować jeszcze Chrome Polish. Z drugiej strony jeśli ktoś nie ma ani jednego ani drugiego produktu to może się spokojnie zastanowić, który sobie kupić.
kabul Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Nie twierdzę ,że nie działa - moim zdaniem to nie jest dedykowany produkt do chromu a to co piszą w polskim sklepie to chyba ich wymysł/opinia bo na oficjalnej stronie meg'sa nie ma takiej informacji. http://meguiarsonline.com/forums/showth ... t=hot+rims
Gość Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam Pytanie do osób które stosowały/stosują Autoglym High Definition Wax Jaka jest wytrzymałość tego wosku, aplikacja, etc. i czy ogólnie warto? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi