Blik Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Jakie znacie miejsca w Krakowie, gdzie można samodzielnie umyć samochód własnym szamponem, gąbką itd ? Jak do tej pory znam jedno miejsce: obok stacji Orlenu, przy skrzyżowaniu "nowego mostu" na Salwatorze, ul. Księcia Józefa i wyjazdu na Kopiec Kościuszki. Jest tam normalna myjnia, ale ma też kilka stanowisk do samodzielnej zabawy z wężem podłączonym do kranu. Za kilka złotych jest wiadro z ciepłą wodą, płynem i gąbką. Tylko, że: - brakuje jednak możliwości działania wodą pod ciśnieniem - teren jest w pełnym słońcu, przez co trzeba trafić z niesłoneczną pogodą - podłoże jest naturalne, a podczas mycia część wody gromadzi się wokół auta i wystarczy chwila niezdarności by chlapać sobie z powrotem umyte auto Znacie jakieś inne miejsca? PS. A może ktoś, kto ma warunki, szuka towarzystwa raz na jakiś czas? :-)
Gość Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Blik, wprawdzie nie kraków ale Wieliczka.Myjnia samo obsługowa na stacji Lotos przy ul Dembowskiego zapewnia brak kolejek ( zero ruchu) i brak nadzoru oraz cień. Jak chcesz to się tam umówimy i Cię wprowadzę w np to które stanowisko ma najlepsze ciśnienie...
bobas Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 jedź na prądnicką przy wiadukcie. Kempus mi polecił. Byłem tam już 4 razy i za każdym razem bez problemowo używałem własnego wiaderka (pytasz gościa czy nie ma problemu żebyś użył własnego szamponu i jazda). Weź ze sobą tylko wodę, żeby nalać sobie do wiadra bo z tym miałem problem . Lancą raczej nie napełnisz bo ciśnienie za duże.
MetalMagnes Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Weź ze sobą tylko wodę, żeby nalać sobie do wiadra bo z tym miałem problem . Lancą raczej nie napełnisz bo ciśnienie za duże.Jest na to sposób;-) Bierzesz baniaczek 5l z wodą, wlewasz do wiadra, następnie zanurzasz lancę do samego dna i napełniasz wiadro. Trochę wyczucia/wprawy i będzie chlapać minimalnie;-) Możesz jeszcze lance w wiadrze mikorfibrą owinąć, przytrzymywać ręką i wtedy już zupełnie nie chlapie;-) A jak dodasz szamponu, masz mega pianę;-) Jakoś radzić sobie trzeba;-) [ Dodano: 18 Lipiec 2011, 08:30 ] Blik, wprawdzie nie kraków ale Wieliczka.Myjnia samo obsługowa na stacji Lotos przy ul Dembowskiego zapewnia brak kolejek ( zero ruchu) i brak nadzoru oraz cień. Bez względu na godzinę? Można bawić się powiedzmy 2-4 godziny? Ile jest stanowisk? Myjnia jest na widoku, czy ukryta?;-)
bobas Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Ja biorę 10 litrów ze sobą. Do wiadra z szamponem wlewam "swoją" czystą wodę. Później lancą napełniam baniak i wlewam "ich" wodę do drugiego wiadra
Gość Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 MetalMagnes, Bez względu na pore dnia, wyjątkiem są nadchodzące święta. Myjnia przy stacji 4 stanowiska w tym 2 za parawanem w miejscu nie widocznym
MetalMagnes Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Ja biorę 10 litrów ze sobą. Do wiadra z szamponem wlewam "swoją" czystą wodę. Później lancą napełniam baniak i wlewam "ich" wodę do drugiego wiadra Też dobry patent;-) minetoo, sobota, niedziela też jest spokój? Obsługa się nie czepia?
Gość Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 MetalMagnes, Obsługa ma wszystko gdzieś Luz jest cały czas nawet dziś z Mibą tam 2 godzinki się bawiliśmy.
Blik Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Dzięki wielkie za pomoc, to mam już dwa nowe miejsca do sprawdzenia :-)
darek87dz Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 a znacie takie miejsce w zabrzu? bo gdzie tylko jadę i pytam czy mogę używać własnego wiaderka to słyszę że nie
Melo Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Sorry za odkop ale szukam właśnie takiego miejsca w Krakowie, moglibyście coś polecić ?
kubik Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Byliby chętni na samodzielne mycie,na myjni ręcznej(hala)? Gadałem kiedyś z kolegą,o tym i jakoś temat ucichł,mogę mu przypomnieć jc.
Melo Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 A gdzie jeśli można spytać ?
Melo Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 oo to obok mnie ziomek to jestem zainteresowany jak coś
kubik Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Ok,jestem już po rozmowie z kolegą i nie widzi problemu i jak ktoś chce sam myć swoją maszynę to zaprasza,tylko zadzwonić wcześniej. Do dyspozycji wiadomo karcher,pianownica,odkurzacz itp. i komfortowe warunki pracy Siewna 30 608-779-797 Pozdrawiam
gary Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 super!!! myślę że podjadę jakoś w piątek
DawPi Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 gary, daj znać jakbyś jechał to też zajrzę i podpatrzę halę. Jaka cena za wynajem?
gary Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 DawPi, spoko dam znać dzień wcześniej dzwoniłem myjka+pianownica+1h=20zł więc można się zastanowić
daleth Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Super.... chyba się jutro wybiorę, autko umyć trzeba a na bezdotykach i tak 10-15 zostawiałem zawsze...
kerad Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 gary, daj też znać mały spocik zrobimy i pooglądamy jak myjesz
kubik Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja nic nie mówię,ale na tej myjni miał być pierwszy spot Trochę tam godzin spędziłem będąc w krk,więc lipy bym nie polecił
gary Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Był już ktoś? Ja miałem jutro jechać, ale niestety nie dam rady..
kubik Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Nikt nie był (spytałem przy okazji telefonu)
kuci5 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Chciałbym troszkę odświeżyć temat. Coś więcej wiadomo, był już ktoś z forumowiczów?
Rekomendowane odpowiedzi