lakikwap Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Ja ostatnio na myjce ciśnieniowej odkryłem że jest też tam dostępny odkurzacz piorący, sprawdze i dam znać jak sie sprawdzi jest jedna rurka do natrysku i druga do wysysania, teoretycznie 2zł ale niewiem za ile czasu.
mutra Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 A na jakiejż to myjce takie luksusy macie we stolycy?
lakikwap Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 kurcze niepamiętam nazwy sieci (wiem że jakaś czerwona ) ale polecił mi ją kolega, jest na ursusie. Tam też myłem autko w nocy z wiadrem, niema kamer a stróż śpi jak zabity w budce musiałem go tylko obudzić później kase rozmienić. [ Dodano: 5 Wrzesień 2010, 22:35 ] aha jeszcze było bardzoo słabe ciśnienie na myjce
lakikwap Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 ehrle przypadkiem? taaak [ Dodano: 6 Wrzesień 2010, 18:33 ] tak na marginesie czyścił ktoś tym odkurzacem fotele u siebie?
Marco Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Czyli wybielacz + dodatkowa dawka wybielacza Czy to do konca dobry pomysl to bym sie klocil...
kuflik Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 eco_car, nie pisz takich rzeczy bo jeszcze Ci ktoś uwierzy, zrobi tak i potem będzie problem bo porobia mu się odbarwienia.
timur Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 PODSUFITKA Jeżeli dopiero zaczynamy i nie nie mamy $$$ na profesjonalny produkt do prania tapicerki, to szczerze polecam użycie Vanisha do dywanów i tapicerki + czysta firanka. Efekt niesamowity, jak w profesjonalnej myjni. wiecej takich postów na forum myslałem ze tu sami powazni ludzie ale widze ze ,,inni,, tez sie trafiaja kolego jesli nie masz $$$ a na vanish cie stać??(przeciez te badziejstwo tez kosztuje koło 20 zł czyli mniej wiecej tyle samo co najtanszy presprey)-przeleć sobie stare posty i na temat vanisha juz było tyle pisane i opisane co to badziejstwo robi-sam jezdze po ludziach i widze jakie szkody te ,,gówno,, robi i nie tylko chodzi o tapicerke w samochodzie ale np na dywanach-dawno powinnli to wycofac z rynku-ale rozumiem tez ze kazdy ,,nowy,, na forum chce zabłysnąć a jeszcze jedno-widze na innym temacie ze piszesz ze jestes w posiadaniu myjki parowej i wykonujesz usługi-wiec jesli tak robisz z vanishem swoim klientom to powodzenia,az trafisz na kogos co sie zna na tym lub jak mu odbarwisz tapicerke-mam nadzieje ze jestes ubezpieczony
Mazder Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Mam po jednym opakowaniu środka do tapicerek Temachem (aukcja nr 1443369196) i Nap Low Foam. Znajdą sensowne zastosowanie w praniu dywanów i tapicerki budżetowym odkurzaczem? Czy darować sobie je zupełnie i oddać przyszłym powodzianom?
aro_77 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Dlaczego? Ja mam temachem i bardzo fajnie robilo sie nim podsufitke i cala tapicerke w AR156 - welurowa - odkurzacz pioracy 15letni moulinex. Rozrabialem go do opryskiwacza z bardzo ciepla woda i jazda, odciagalem odkurzaczem.
Mazder Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Czyli stosowałeś go jako swoisty prespray? W jakich proporcjach? Płukałeś później czymś?
aro_77 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Tak czysta woda i odsysalem - proporcje jak na opakowaniu - chyba stezenie do dywanow ale nie pamietam, bo robilem to przed wakacjami.
wujek600kv Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 a ja planuję usunąć punktowe zabrudzenia i wyczyscic podsufitkę środkiem meguiar's quick out. Dobry to środek ? w BMW e39 podsufitki prac podobno nie można bo coś niby bo niby zle schnie i odłazi pod wpływem prania, wiec podsufitka tym oto srodkiem a reszta to chyba na wiosnę oddam do czyszczenia
toka Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Czy można użyć APC poorboysa do prania dywaników i tapicerki?
vanquisz Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 toka, nie da sie tak jadnoznacznie odpowiedzieć. APC sie trochę pieni. Ja sie sporadycznie wspomagam, ale tylko na trudniejsze plamy.
Administrator Evo Opublikowano 11 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja 3 dni temu prałem u siebie dywaniki APC, z tym że Megsa i wyszło bardzo fajnie,piany wcale nie było dużo.
toka Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja 3 dni temu prałem u siebie dywaniki APC, z tym że Megsa i wyszło bardzo fajnie,piany wcale nie było dużo. A po użyciu APC użyłeś czegoś aby przetrzeć dywaniki z piany czy zostawiłeś?
Administrator Evo Opublikowano 13 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja prałem z odkurzaczem,po odessaniu APC robiłem jeszcze jedno płukanie samą wodą.
Gość Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Panowie a używaliście do prania ekstrakcyjnego Kleen Spruh-Ex ???
capricorn Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Chciałem się zapytać czy ktoś miał do czynienia z tym agregatem do czyszczenia? http://www.santoemma.com/default.php?t= ... &el2=30040
kanar Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Miałem do czynienia ze zwykłą foam i rinse. Różnica między nimi jest taka, że hot ciepły detergent, dzięki czemu zwiększa się jego skuteczność działania, zerknij na filmy: http://www.youtube.com/user/KANARCUSTOMS
Sucre Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam Jako że w poniedziałek będę robił pierwsze pranie używając presprejsu mam kilka pytań: - prespray nanoszę na tapicerkę i co dalej?? szczotkuję tapicerkę i zostawiam czy nanoszę na tapicerkę, czekam kilka min. i na to nanoszę proszek czy jak to wygląda?? Wiem że jak dla profesjonalistów pytania tendencyjne ale wcześniej prałem nanosząc proszek Karcherowski na tapicerkę, szczotkując ją i odsysałem. Jeszcze mam takie pytanie, czy po etapie odciągania proszku mam przpłukać tapicerkę wodą i odciągnać czy ten etap jest zbędny???
mutra Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 prespray, potem wcieranie szczotką, pozostawienie na ok 5 min (jakby zaczęło przesychać to dopryskaj jeszcze pre sprayem). Potem ekstrakcja czyli proszek. Jeżeli Ci się chce to możesz na koniec przepłukać wszystko czystą wodą.
Sucre Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ok ale po wcieraniu prespreju odciągam go odkurzaczem czy odrazu wrzucam proszek?? I czy proszek też szczotkuje??
Rekomendowane odpowiedzi