Scoon Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Jeśli chodzi o wgniotki polecam poczytać: Odgniecenia i fałdy na skórze Witam, ten temat już ogarnąłem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Essa Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Polecam na początek szarym mydłem przelecieć, może da to efekt przed kupowaniem drogich środków, aby tylko zabezpieczyć po tym skórę jakimś środkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e30rs Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam Czujengo Moderatora Prosze o nie usuwanie posta ewentualnie go przenieść jak coś jest nie tak! Bardzo Dziękuje Mam pytanie odnosnie chcialbym odswiezyc fotele skorzane w BMW e30 z racji tego iż auto ma swoje lata widac defekty przlamiania zabrudzenia i pojawaiajaca sie twardosci. Jestescie w stanie pomoc czym zaczać i na czym zakonczyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowyyy Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mógłby ktoś coś powiedzieć o shiny garage leather cleaner strong jak w porównaniu do innych "silnych" tego typu srodków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 22 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam Czujengo Moderatora Prosze o nie usuwanie posta ewentualnie go przenieść jak coś jest nie tak! Bardzo Dziękuje Mam pytanie odnosnie chcialbym odswiezyc fotele skorzane w BMW e30 z racji tego iż auto ma swoje lata widac defekty przlamiania zabrudzenia i pojawaiajaca sie twardosci. Jestescie w stanie pomoc czym zaczać i na czym zakonczyc ? Tapicerka do odratowania. Boczek, na którym skóra jest rozerwana nadaje się jedynie do ponownego obszycia. Reszta do renowacji. Produkty jakie będziesz potrzebował: Farba tonująca: Butelka 150 ml Środek czyszczący Strong Cleaner: Butelka 200 ml Środek konserwujący Leder Versiegelung: Butelka 150 ml Gąbka: 1 szt. Szmatka: 1 szt. http://sklep.colourlock.pl/zestaw-tonuj ... farba.html Środek do przygotowania powierzchni GLD 150ml http://sklep.colourlock.pl/rozpuszczaln ... 150ml.html pad szlifujący http://sklep.colourlock.pl/pad-szlifujacy-do-skory.html Leder Protector 150 ml do zmiękczenia skóry http://sklep.colourlock.pl/leder-protec ... ujacy.html Podsyłam link do naszego artykułu na temat renowacji foteli samochodowych. http://colourlock.pl/farbowanie-skorzanej-tapicerki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e30rs Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 hej jestem bardzo wdzieczny za konkretna odpowiedz teraz chociaz wiem, ze cos z tego bedzie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cogito Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A ja mam pytanie. Jaka będzie różnica między Soft cleanerem Colourlock a rozcienczonym strong 1:1 z wodą destylowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 To są dwa różne produkty. Rozcieńczając stronga nie otrzymasz softa jeśli o tym myślisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cogito Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 I właśnie czym się będą różnić? Chodzi mi o techniczne wytłumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 I właśnie czym się będą różnić? Chodzi mi o techniczne wytłumaczenie ...techniczne wytłumaczenie problemu jest w karcie charakterystyki danego produktu. Poproś producenta o taką kartę, poczytaj a dowiesz się w czym różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A ja mam pytanie. Jaka będzie różnica między Soft cleanerem Colourlock a rozcienczonym strong 1:1 z wodą destylowana? Gdyby tak było to soft kosztowałby dużo niej niż strong nie uważasz ? Radzę porzucić ten tor myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cogito Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Gdyby był o połowę tańszy nie było by tego pytania dlatego chcę wiedzieć. A jak Soft w porównaniu do stronga zmiękcza skórę? Bo skórę mam czystą, od początku czyszczę Colourlock a zależy mi teraz na jej miękkim dotyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 26 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Cogito, do zmiękczenia skóry użyj w pierwszej kolejnosci Versiegelunga, potem Leder Protector. Czyli: 1.Czyszczenie 2.Utrwalacz Versiegelung 3. Leder Protector http://sklep.colourlock.pl/leder-protec ... ujacy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cogito Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ok dzięki, a możesz coś więcej własnymi słowami powiedzieć mi o protectorze? O versiegelung już tu czytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterback Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Po oczyszczeniu skór AutoGlym Leather cleaner muszę nawilżyć czymś skórę czy wystarczy jak zabezpieczę gyeon leather coat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MemQ Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Cześć, Posiadam Octavię I w wersji Laurin&Klement, czyli z beżową, skórzaną tapicerką. Autko w środku, pomimo rocznika 2001, wygląda całkiem przyzwoicie, aczkolwiek przednim fotelom przydałaby się kosmetyka. Głównie chodzi o pomarszczenie i spękanie na rantach foteli. Chciałbym się spytać, jakie preparaty byście polecili aby trochę poprawić stan tapicerki. Głównie zależy mi na tych spękaniach i żeby ogólnie przywrócić fotelom zdrowszy, żywszy wygląd. Dodatkowo podpytam o podłokietnik. Ten wygląda troszkę gorzej. Oprócz spękań jest też przetarty. Samemu jestem w stanie to poprawić? Tu nadmienię, że jestem totalnym laikiem i amatorem - dopiero zaczynam dopieszczanie autka. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neclocus Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Cogito, do zmiękczenia skóry użyj w pierwszej kolejnosci Versiegelunga, potem Leder Protector. czy przed kolejnym uzyciem Leder Protector'a, nalezy powtorzyc cala procedure z czyszczeniem i utrwalaczem? zerknalem w opis produktu i jest tylko wzmianka o Soft Clean, nie bardzo rozumiem roznice pomiedzy Versiegelung (konserwujacy) a Protector (pielegnujacy) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 MemQ, napisz nam skąd jesteś może ktoś mógłby Ci pomóc, co do Twojej tapicerki to przede wszystkim nadaję się do gruntownego czyszczenia, alkantara też nie wygląda najlepiej tutaj też wypranie/czyszczenie i usunięcie zmechaceń- poszukaj na forum było już o tym. Samemu jeśli masz trochę zapału i jesteś cierpliwy to zestaw do farbowania na przetarcia firmy colourlock się sprawdzi bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonek Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Czym doczyścić takie coś: paliła się podsufitka i to co jest na skórze to stopiony platik... jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MemQ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 MemQ, napisz nam skąd jesteś może ktoś mógłby Ci pomóc, co do Twojej tapicerki to przede wszystkim nadaję się do gruntownego czyszczenia, alkantara też nie wygląda najlepiej tutaj też wypranie/czyszczenie i usunięcie zmechaceń- poszukaj na forum było już o tym. Samemu jeśli masz trochę zapału i jesteś cierpliwy to zestaw do farbowania na przetarcia firmy colourlock się sprawdzi bardzo dobrze Z Wrocławia jestem Alkantra fakt, wygląda też tak sobie. Próbowałem te zmechacenia usunąć takim czyścidełkiem do swetrów i coś tam dało, ale bez szału. Co do zestawu to może: http://sklep.colourlock.pl/renowacja-sk ... 150ml.html i http://sklep.colourlock.pl/czyszczenie- ... skory.html Czy strong cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Najlepiej będzie jak podjedziesz do Długołęki do colourloucka-Tam Ci najlepiej doradzą co z tym wszystkim zrobić,a może i nawet zaproponują jakąś fajną cenę i zdecydujesz się oddać auto do profesjonalistów.Alcantara to bardzo niewdzięczny materiał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 MemQ, potrzebujesz całego zestawu np. http://sklep.colourlock.pl/renowacja-sk ... farba.html z tym, że do czyszczenia strong a do przygotowania powierzchni http://sklep.colourlock.pl/renowacja-sk ... rlock.html, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goskes Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Ma ktoś porównanie wydajności COLOURLOCK ZESTAW STRONG vs Gliptone GT15 + GT13 ? Potrzebuję zestawu do wyczyszczenia jasnej tapicerki skórzanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary24 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Witam! Nie mogłem założyć nowego tematu więc piszę tutaj, czy ktoś czyścił skórę maszynowo a konkretniej DA? Foto pada pod DA do czyszczenia skóry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekS Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ma ktoś porównanie wydajności COLOURLOCK ZESTAW STRONG vs Gliptone GT15 + GT13 ?Potrzebuję zestawu do wyczyszczenia jasnej tapicerki skórzanej. Uzywalem gliptone, zymol i strong colourlocka jest najlepszy moim zdaniem. Czysci skore super, mam jasna tapicerke i zawsze mialem wrazenie ze jeszcze mozna ja domyc, po strongu nie ma tego wrazenia, jest czysto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi