Marco Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Plastiki możesz też spokojnie wyszorować takim płynem z Lidla W5 w żółtej butelce (środek do czyszczenia łazienki)Np.Efekt natural look ma może bardziej matowy efekt końcowy.W renault właściwie nie ma różnicy. Tam są twarde plastiki i w dodatku szare...Na górnej-ciemniej części deski tez się nie zauważy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Panowie obecnie mam Poorboysa Natural Look i ogólnie jestem bardzo zadowolony ale zastanawiam się też nad przetestowaniem Poorboy's Trim Restorer - jaka jest różnica między tymi produktami? Jest sens "przesiadki"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 blaszczu, trim restorer jest rzadki jak hmm olej i bardziej tłusty niż natural look, plastiki w środku będą się mocniej błyszczeć (i teoretycznie szybciej będą łapać kurz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 conrado, u mnie po Trimie od PB nic nie błyszczało i nie łapało więcej kurzu. Ale po aplikacji i wypracowaniu, przeciarałem wszystko fibrą. blaszczu, sens widzę jeden: posiadanie tylko jednego kosmetyku do wszystkich tworzyw...... co oczywiście jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 micha-ł, ja nie przetarłem potem i to zapewne dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Panowie używał ktoś Nielsen Finesse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mam i używam, jestem zadowolony bo przyjemny cytrusowy zapach ma, niedrogi i pozostawia satynowy efekt. Efekt w sumie zależy od plastików w octavii mam takie które się nie błyszczą i tyle, za to kolega w pajero ma lekko połyskliwe i siłą rzeczy zawszę trochę błyszczą ale nie jest to jakoś mocno i tłusto jak po plaku żeby nie było. Pozostawia czystą i gładką powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jeśli chodzi o finesse to kupiłem próbkę i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, mega wydajny, tani, ładnie pachnie. Stosowałem na plastikach w Focusie I i bardzo dobry efekt. Nakładany aplikatorem gąbkowym, później najlepiej przetrzeć delikatnie mikrofibrą i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Stosowałem na plastikach w Focusie I i bardzo dobry efektTzn jaki? Pytam bo nie znalazłem jeszcze takiego który by mnie zadowolił... To kwestia tworzywa i chyba żaden środek nie sprawi ze deska nie będzie wpadać w połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Marco, a probowales 303? U mnie na desce bezowej nie zostawil ani grama polysku tylko w mojej 159 to taki plastik jakby pokryty guma - matowy. Psikalem 303 na aplikator z mikrofibry i przecieralem deske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 w mojej 159 to taki plastik jakby pokryty guma - matowy.No właśnie i o to się rozchodzi...Chyba nic mnie nie zadowoli:( Choć 303 jest w planie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 2 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ja u siebie mam tą samą przypadłość, totalny mat da się osiągnać tylko i wyłącznie po APC. Każdy dressing powoduje minimalny połysk, a 303 nawet dośc duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danio Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jeśli chodzi o subiektywne odczucia, dla mnie nielsen jest pomiędzy 303 a NL, nie zostawia tak wyraźnego "dressingu" na desce jak NL (zapachu zresztą taż nie- ale nie od tego on jest) ale jest bardziej zauważalny niż 303. Wg mnie warto spróbować nielsena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Teraz się mogę coś wypowiedzieć na temat SmartWax'a SmartDressing , wcześniej na deskę używałem Autoland Quick Mat, i efekt mnie zadowalał , ale potem trafiłem na forum i wszystko się zaczęło , Przygotowałem plastiki APC Megsa , przetarłem i nałożyłem SmartDressing , efekt był murowany , widać było wyraźnie że plastik ożył , dostał fajnej czerni po przetarciu fibra uzyskałem fajny satynowy efekcik Także SW SmartDressing polecić mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mam Finesse i Smartdressing. Obydwa zostawiają fajną satynę, jedyne co narazie na plus to zapach bardziej mi Finesse odpowiada. Ale to już kwestia gustu. Druga sprawa to jakoś "łatwiej" mi się nakłada Finesse może dlatego że nie mam tego bajeranckiego aplikatora od SmartWaxa Ogólnie te dwa środki można śmiało polecić. Ostatnio kupiłem Scholl Concepts Blue Tyres&Vinyl Care i jestem ciekaw jak bedzie działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 a używał ktoś super cockpit z Carvalet? a także do czyszczenia plastików (tak jakby APC)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Polecam tak jak wyżej Finesse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 a używał ktoś super cockpit z Carvalet? a także do czyszczenia plastików (tak jakby APC)? Do cocpitu używam od ponad roku. Jest mega wydajny ten litr to na kilka lat starczy. Trzeba uważac przy aplaikacji gdyż jest tłusty. Psikłem kiedyś na siedzenie i miałem plamę trudną do usuniecia. Wytrzymałość dobra, połysk nie jest tłusty. Zależny tez od naszej aplikacji. Po lewo Carvalet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ja używam Autoglym Vinyl and Rubber Care i sobie chwalę, fajny matowy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 test: po lewej nic... po prawej PB NL - plastiki w Audi A4 B5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 macie tez taki problem z PB NL , że jak juz jest zaaplikowany i paluchami czasami gdzieniegdzie sie przejedzie po plasikach to wtedy widać niby te paluchy? (jaśniejsze plamy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 owszem jest coś takiego jak nie przetrzesz nadmiaru mf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 testował ktoś 303 na jasnych plastikach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 testował ktoś 303 na jasnych plastikach? Używałem na jasnych twardych plastikach w swoim dostwaczaku. Efekt matowy. Odżywił całkiem dobrze bo miałem wrażenie że troszkę je przyciemnił.... tak bardzo delikatnie wręcz niezauważalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert. Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Ja ze swojej strony polecam Ultimate Protectant Megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi