Sabat Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dzisiaj wpadł mi w łapy koch chemie nano magic plast care No cudowny mat zostawia do tego zapach kchem a ja myślałem że on tylko na zewnątrz sie nadaje :> do środka to zapach mi srednio podchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dzisiaj wpadł mi w łapy koch chemie nano magic plast care No cudowny mat zostawia do tego zapach kchem a ja myślałem że on tylko na zewnątrz sie nadaje :> do środka to zapach mi srednio podchodzi Mea culpa,to refresh cocpit care było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Potwierdzam, RefreshCockpitCare - daje fajny matowy wygląd. Używam - jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 W Alpinie? Przyciemnia plastiki czy zostawia tylko powierzchnię bez połysku po sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 GR_BKP, pierwsza warstwa pozostawia bez połysku. Jeśli chcemy bardziej odżywić - druga - i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czekaj, żebym dobrze załapał - pierwsza warstwa przyciemnia czy nie? po drugiej nadal matowo czy zaczyna się świecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Adam a Koch Chemie Nano Magic PlastCare uzywałes może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 GR_BKP, Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Koch Chemie Nano Magic PlastCare uzywałes może? To jest środek do zewn. plastików. Tutaj są testy: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 45&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cguurek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam. Używał ktoś tego środka CARTEC DASH FRESH czy nada się na kokpit żeby odświeżyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 cguurek, Ja używałem,dla mnie bardzo wielki plus że ładnie pachnie,nawet dość długo leży na plastikach,tylko że potrafi przyciągać kurz.No ale za taką cenę i ilość produktu nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cguurek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Sparco dzieki za odpowiedz czyli ogólnie uważasz że warto? a jaki jest efekt po tym CARTEC DASH FRESH. Matowy satynowy połysk? dodaje kolorytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 No myślę że za takie pieniądze możesz śmiało brać,zależy jakie plastiki bo ja używałem np w toyocie,volkswagenie i citroenie to na każdym z nich dawał połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Uszanowanie Popsułem troszkę swój kokpit za mocnym APC i gdzieniegdzie mam wyblakłe smugi widoczne pod pewnym kontem i niezbyt mocnym świetle. Obleciałem na razie calość Nielsenem Finesse i jakby ciut lepiej, ale jeszcze nie to. Polecacie jakiś środek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jakiego stężenia użyłeś i jakim APC atakowałeś kokpit jeśli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Nielsen Cyclone. Stężenie tak na oko może 1:30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 luq92, raczej nic nie popsułeś, smugi to może być "osad" z pozostałego APC po niedokładnym wytarciu, użyj wody do przemycia deski i zobacz czy pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 k24, Hmmm... Jutro sprawdzę. Ale dziwne, że po przetarciu Nielsenem Finesse wciąż są takie smugi. Dokładnego stężenia nie umiem określić, bo robiłem to na oko. 5-6 psiknięć do słoiczka APC + jakieś 100ml wody, może ciut więcej lub mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 luq92,nie bardzo to możliwe żebyś narobił tych smug Nielsenem APC,ja używam go na różnych plastikach (toyota,bmw,vw,citroen) 1:4 i żadnych plam w żadnym samochodzie nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 No to być może trzeba będzie wodą się pobawić. Ale na plastikach na drzwiach, które są "śliskie" jeszcze bardziej mi wyblakły. Na pozostałych plastikach użyłem APC w mniejszym stężeniu i jest wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 luq92, Możliwe, że Twoja decha zaatakowana była w przeszłości czymś zdecydowanie nie przeznaczonym do jej bezpiecznego czyszczenia po czym zostało to zamaskowane i jakoś to było. Teraz w miarę dobrze to umyłeś i wychodzą kwiatki... Przed kilkoma dniami miałem to samo. Dobrze wymyj (APC (nie bój się 1/10) , płukanie wodą i tak do skutku), nałóż dressing ze dwa-trzy razy (dzień po dniu, tak aby poprzedni sobie dosechł) i może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 No jutro podziałam. Dzięki panowanie za pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hosekk Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 a ja kiedyś przypadkowo kupiłem AREXONS Autopflege Smash Super Protectant High Gloss http://www.autooptimierer.de/epages/622 ... ducts/7125 powiem szczerze, że byłem pod wrażeniem tego środka. Kosztował chyba 24zł, ale na plastikach w LEONie spisywał się świetnie. Nie błyszczał się tak jak plaki i te inne wysokopołyskowe, raczej nadawał taki naturalny wygląd plastikom. Nie mam dobrych zdjęć, bo autko już sprzedane, ale jakieś tam są. Teraz do V50 planuję kupić podobny środek tylko nie high gloss, a natural finish. Zobaczymy jaka będzie różnica. http://www.autooptimierer.de/epages/622 ... ducts/7126 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 A czym potraktować elementy lakierowane? Evo w jednej ze swoich relacji użył SV Nano Express (np.tutaj) Czy jest jakiś inny środek, który mogę użyć na te elementy? Myślałem też o wosku lub icare (Zymol do iphonów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 A czym potraktować elementy lakierowane? Evo w jednej ze swoich relacji użył SV Nano Express (np.tutaj) Czy jest jakiś inny środek, który mogę użyć na te elementy? Myślałem też o wosku lub icare (Zymol do iphonów) Możesz użyć Zymol Detail'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi