pajero195 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 wniosek jest taki że są apc mocniejsze i bardziej "delikatne". Swego czasu używałem apc wolf's chemicals i tam sugerowali rozcieńczenie od 1:4 do 1:20 a nielsen poleca jeszcze bardziej rozcieńczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 ja używam Gtechniq'owego W2 w 1:10 i jest ok. Mam tez tester APC PB 1:10 i mam wrażenie ze mimo takiego samego rozcieńczenia jest słabszy niz W2. Po W2 plastiki szybko łapią bezpołyskowy mat podczas gdy po PB pozostaje nieco świecenia. Z innymi tematami jak różne syfy na lakierze itp PB radzi sobie bez problemu i tu juz różnicy nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja słuchajcie kupiłem jakieś ok 2 tygodnie temu małą buteleczkę Valet Pro. Ok, może i do środka się nadaje, poczyściłem sobie nim też jakieś czarne plastiki które miałem na zewnątrz, plastiki w bagażniku i się skończył. Do mycia np wnęk drzwi (sprawdzałem) nie nadaje się zupełnie. Nawet nie rozcieńczony smaru nie domywa. Dlatego kupiłem teraz tego Nielsena. Próby będą w sobotę a trochę do umycia mam bo muszę zrobić 2 samochody. Mam nadzieję że Nielsen poradzi sobie z wnękami czy brudem na felgach . Do kokpitu zakupiłem PB NL. Konsystencje, przynajmniej dla mnie ma fajniejszą od Megsa. Tylko zapach nie bardzo trafia w moje gusta, taki migdał .... Ale jak będzie dobry to przeboleje. Dla mnie najważniejsze jest to aby kurz się za bardzo nie trzymał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 vanquisz bez przesady, wszystko zależy od plastików, w fordzie są akurat takie że można spokojnie 1:10 użyć i nic im to nie zaszkodzi. Chociaż fakt, w kilku autach mi się po takim stężeniu plastiki kleiły ale tylko na boczkach. Przecieranie wodą tutaj niedużo pomagało, dopiero jak przeschły po takim przetarciu to przestały się lepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal99 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Jestem świeżo po lekturze 30 stron tego tematu i mam potężny mętlik w głowie. Postaram się zwięźle przedstawić czego szukam i co chcę osiągnąć. Samochód - BMW e39 2002. Interesuje mnie na początek kokpit, mam czarną deskę i czarne listwy. Chcę nadać głębi koloru, ma być czarno, matowo, chociaż nie musi być jakoś ortodoksyjnie, jakiś tam satynowy efekt by był nawet pożądany. Główny mój cel, to sprawić żeby kolor był odżywiony i intensywny. Fajny zapach będzie przyjemnym dodatkiem. Oczywiście wiem, że najpierw jakiś APC, ale co potem? Na poprzednich stronach była dyskusja o e39 i każdy mówi co innego - raz że PB NL się nadaje, a raz że absolutnie nie Problem z tym środkiem jest taki, że obecnie trudno go dostać, nie znalazłem nigdzie dostępnego. Zastanawiam się między Smartwax a 303 Aerospace Protectant (polecane), ale ktoś tam mocno zachwalał Zymol Vinyl Conditioner, o którym w ogóle nie słyszałem i nie widziałem raczej w sklepach. Najchętniej bym sam potestował, ale bez sensu kupować po pół litra każdego. Skąd zamawiacie te testery? Nigdzie nie widzę, a jak już są, to niedostępne. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze środka i polecenie jakiegoś dobrego sklepu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 raz że PB NL się nadaje, a raz że absolutnie nie Problem z tym środkiem jest taki, że obecnie trudno go dostać, nie znalazłem nigdzie dostępnego. Tutaj u chłopaków z DC masz dostepny POORBOYS WORLD Natural Look Dressing 473 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Najchętniej bym sam potestował, ale bez sensu kupować po pół litra każdego. Skąd zamawiacie te testery? Nigdzie nie widzę, a jak już są, to niedostępne. jak bedziesz w W-wie, to zapraszam na Kabaty - podziele sie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal99 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Dzięki za propozycję, skorzystam kiedyś przy okazji Spontanicznie zakupiłem w sklepie poleconym przez kolegę kerad ten PB NL i APC od Nielsena. Taki zestaw zaaplikuję na początek mojej przygody z lepszej jakości środkami do kokpitu, zobaczymy czy to zda egzamin. Ale oczywiście chętnie w ramach testowania spróbuję też czegoś innego. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Najchętniej bym sam potestował, ale bez sensu kupować po pół litra każdego. Skąd zamawiacie te testery? Nigdzie nie widzę, a jak już są, to niedostępne. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze środka i polecenie jakiegoś dobrego sklepu. Pozdrawiam! Wpadnij do mnie, to sprawdzisz czy na E39 PB NL będzie się świecił jak na moim E46. Dla mnie PB NL do E46 odpada, więc pełna butelka stoi na półce. Napisz mi PW, to się umówimy jakoś. A wczoraj byłem w sklepie u Pawła i mam trzy paski na desce testowo - Megs Natural Shine Protectant, Auto Finesse Spritz i Smartwax Smartdressing, żeby sprawdzić co się mniej będzie świecić, więc też sobie zobaczysz jakby co, bo pewnie przez weekend jeszcze nie zmyję Dobry sklep? w Grodzisku masz MX Nowicki www.pielegnowacauto.pl [ Dodano: 15 Czerwiec 2012, 15:59 ] No to się pospieszyłeś z tym PB [ Dodano: 15 Czerwiec 2012, 16:02 ] A i jeszcze mogę Ci dać spróbować 4nano Ex & Interior Care, bo mam tester, który użyłem w E36 (też się dla mnie za bardzo błyska ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 A i jeszcze mogę Ci dać spróbować 4nano Ex & Interior Care, bo mam tester, który użyłem w E36 (też się dla mnie za bardzo błyska ) Psiknij w e46, rozprowadz i odrazu porzadnie wytrzyj MF, powinien wyjsc ladny mat, przynajmniej w moim e46 i moich oczach tak wlasnie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Widziałem deskę Twojej E46 z Waszym produktem. Zróbcie taki sam, ale matowy i kupuję - bo nakłada się bajecznie prosto i jest mega wydajny i trwały. I bez zapachu, co kiedyś było dla mnie wadą, a teraz jest zaletą Łatwo się go zmywa? bo mam teraz 3 paski różnych dressingów, mogę dołożyć 4, żeby się przekonać czy będzie inaczej niż w E36 ale jak mam mieć później łaciatą deskę... [ Dodano: 15 Czerwiec 2012, 17:44 ] Przy okazji zapytam - myłeś deskę Predatorem? Nic złego się nie dzieje? Nie wiem czy rozcieńczać, czy nie, bo jest silnie czyszczący (super! fugi w kuchni czyściutkie) i nie stosowałem jeszcze na deskę lekko ze strachu, bo wydaje mi się, że lubi być spłukany wodą (czyściłem też plastik na kosiarce i tylko wytarłem do sucha, a jak później myłem całą i poleciała mi woda na ten plastik, to zaczęła spływać piana...) Teraz czyściłem deskę APC Duraglossa #401 i mam wrażenie, że samo APC zostawia mi trochę błysku... (tak, mam zboczenie świecącej się deski ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal99 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ale numer, nie miałem pojęcia że taki sklep jest w pobliżu! I jeszcze jakiś forumowicz z Grodziska. Faktycznie się pospieszyłem, ale trudno, może nie będę żałował. GR_BKP, na pewno się umówimy jakoś, wypróbuję to co kupiłem i będę miał możliwość zrobienia jakiegoś porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Widziałem deskę Twojej E46 z Waszym produktem. Zróbcie taki sam, ale matowy i kupuję - bo nakłada się bajecznie prosto i jest mega wydajny i trwały. I bez zapachu, co kiedyś było dla mnie wadą, a teraz jest zaletą Łatwo się go zmywa? bo mam teraz 3 paski różnych dressingów, mogę dołożyć 4, żeby się przekonać czy będzie inaczej niż w E36 ale jak mam mieć później łaciatą deskę... [ Dodano: 15 Czerwiec 2012, 17:44 ] Przy okazji zapytam - myłeś deskę Predatorem? Nic złego się nie dzieje? Nie wiem czy rozcieńczać, czy nie, bo jest silnie czyszczący (super! fugi w kuchni czyściutkie) i nie stosowałem jeszcze na deskę lekko ze strachu, bo wydaje mi się, że lubi być spłukany wodą (czyściłem też plastik na kosiarce i tylko wytarłem do sucha, a jak później myłem całą i poleciała mi woda na ten plastik, to zaczęła spływać piana...) Teraz czyściłem deskę APC Duraglossa #401 i mam wrażenie, że samo APC zostawia mi trochę błysku... (tak, mam zboczenie świecącej się deski ) Na zywo czy na focie? Mowiac szczerze nie probowalem u siebie calkiem usunac, na desce lezy od maja zeszlego roku i dalej widac mocne odciecie pomiedzy 'czysta', a zabezpieczona czescia. Z plastikow zewnetrznych trzeba sie troche namachac apc... ogolem duzo zalezy od przygotowania powierzchni przed zabiegiem. Sprobuj gdzies na drzwiach czy innj malo widocznej czesci tapicerki, to w sumie jedna cholera co sama deska. Predatora uzywam na zapuszczone rzeczy, zabezpieczona deske myje wilgotna MF. Mozesz smialo uzywac w e46 wszedzie i regularnie tylko troche szkoda go marnowac. Do regularnego czyszczenia polece Interior&Wrapped Cleaner, 30-40ml na 4-5L wody i masz idealny srodek do regularnej pracy Niebawem w sprzedazy. Co do plukania, kazde APC nalezy zetrzec wilgotna szmatka bo nie da sie go wypracowac/wytrzec do sucha do konca. Jezeli lubisz sterylnosc, polecam na koniec czyszczenia albo jako zamiennik uzyc Final Wipe Off, po jego wyracowaniu i wytarciu nie zostaje kompletnie nic, z tym ze nie jest to wynalazek do usuwania mocnego brudu, a raczej tluszczu, enzymow, nikotyny etc. Jezeli chodzi o polysk po samym predatorze, sprawdz sam, ja nie widze ale czesc klientow pracujacych na naszych srodkach twierdzi ze sam w obie pozostawia fajne wykonczenie, choc dla mnie to raczej poprostu normalny kolor czyszczonej powierzchni. Probuj i sprawdz sam, wszytskiego nie da sie opisac. Jak to mowia na discovery - you have to see it to believe it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Nie no, na zdjęciu w jakimś temacie tutaj Nie wytrzymałem do odpowiedzi i poszedłem do garażu maznąć 4 pasek Najwyżej będę musiał się namachać, żeby zmyć Ciemno już, ale widać, że inaczej się prezentuje niż na plastikach E36 (a może dlatego, że tu szybciej wytarłem szmatką, bo tylko pasek robiłem, a nie większy kawałek). Jutro test w słońcu bo w cieniu to PB NL mnie cieszył btw. z tych co mam, to chyba smartwax najbardziej zaczernia, ale chyba też najbardziej będzie się świecił. Wolną chwilą poczytam testy tych środków, pewnie jakieś już są Lubię Wasze kosmetyki (zwłaszcza Predator - będę go teraz próbował na komorze silnika, Rim cleaner+ i Rim protect), więc pewnie i te czyścidła mi podejdą rafal99 - jakby co, to śmiało albo przez forum BMW Klub Polska, też mnie znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Do regularnego czyszczenia polece Interior&Wrapped Cleaner, 30-40ml na 4-5L wody i masz idealny srodek do regularnej pracy Niebawem w sprzedazy. Co do plukania, kazde APC nalezy zetrzec wilgotna szmatka bo nie da sie go wypracowac/wytrzec do sucha do konca. Jezeli lubisz sterylnosc, polecam na koniec czyszczenia albo jako zamiennik uzyc Final Wipe Off, po jego wyracowaniu i wytarciu nie zostaje kompletnie nic, z tym ze nie jest to wynalazek do usuwania mocnego brudu, a raczej tluszczu, enzymow, nikotyny etc. Zerknąłem na testy, zachęcające - kiedy będzie można kupić oba produkty? Chyba, że można jakoś przedpremierowo btw. Ex & Interior Care na E46 wygląda zdecydowanie inaczej niż w E36, ale dla mnie to jeszcze nie to obawiam się, że chyba nie ma jeszcze takiego produktu, jakiego szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja dzisiaj na deskę (ze tak powiem miękka w dotyku ) zapodałem 303 Aerospace Protectant i jak dla mnie Lubię wykończenie matowe i do tej pory PB NL mnie zadowalał, ale efekt po 303 naprawdę mnie zaskoczył Jutro postaram się przetestować go na zwykłych plastikach Szkoda ze zapachu brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal99 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jestem po pierwszym użyciu PB NL i jestem bardzo zadowolony. Osiągnąłem to, co chciałem - deska wygląda na odżywioną, kolor stał się bardziej intensywny, a jednocześnie przy normalnym świetle nie ma żadnych dodatkowych efektów. W słońcu za to pojawia się delikatne satynowe wykończenie, nie jest to połysk, tylko raczej jakby takie tańczące iskierki na załamaniach faktury tworzywa - ale nadal bardzo naturalnie, nie ma wrażenia jakiegoś przekombinowania. Tak że jestem zadowolony z zakupu, chociaż chętnie przetestuję też inne specyfiki, może będą jeszcze lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Powiem Wam Panowie że jestem bardzo zadowolony z PB NL. Nie chciałem zachwalać wcześniej, wolałem odczekać trochę ale tak, zaaplikowane na czystą, umytą APC deskę półtora tygodnia temu. Przeraził mnie zapach migdału bo nie lubię ale w samochodzie pozostawia naprawdę przyjemny zapach, nie jest to taki czysty migdał, naprawdę spoko. Półtora tygodnia po nałożeniu, codziennie używam samochodu i na desce zero kurzu. Ani razu jej nie wycierałem jeszcze. Uważam że jest nawet lepszy od Megsa którego poprzednio używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1980 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Ktoś próbował TENZI KOK matowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Ktoś próbował TENZI KOK matowy Wystarczy poszukać bo to chyba to http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#126648 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Sabat, ależ kolega Tomek ma szukanie w d*pie. On woli w każdym temacie oznajmić nam, że "ktoś używa czegoś". I uważam, że niepotrzebnie serwujesz leniowi odpowiedzi na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 qob, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo4 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 A co byście polecali do jasnych plasików volvo? Efekt jaki bym chciał uzyskac to raczej mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 pablo4, Gtechniq C6 Matt Dash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 a jak zachowuja sie produkty megsa do plastikow? swieca, polmat czy mat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi