Kulon Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 kupiłem sobie pianę - od czegoś trzeba zacząć no tak przy okazji zadam pytanie na przyszłość - w jakiej proporcji rozcieńczenie piany do pianownicy PA - piana: magi foam
Moderator Eryczek Opublikowano 5 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 podobno 40-50 ml na litr wody jest optymalne
k24 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Kulon, żeby uzyskać długo leżącą piane sugerowałbym 70-100ml, w zalezności od twardości wody i jej temperatury.
Kulon Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 żeby uzyskać długo leżącą piane sugerowałbym 70-100ml, w zalezności od twardości wody i jej temperatury. akurat w domu mam miękką wodę ale tylko dzięki stacji uzdatniania - a że ciepła woda będzie dodana do pianownicy to normalka później tylko płukanie ale to już twarda woda wodociągowa niestety
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 Są! PA na Allegro do serii K. Już kupiłem!!!
Kulon Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 PA na Allegro do serii K. Już kupiłem!!! czyli tak jak sprzedawca wcześniej odpowiedział że jak będzie miał na stanie to i pojawią się na allegro
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 PA na Allegro do serii K. Już kupiłem!!! czyli tak jak sprzedawca wcześniej odpowiedział że jak będzie miał na stanie to i pojawią się na allegro Tyle, że minęły 3 tygodnie o nie jeden ale niech mu Teraz jeszcze niech w sklepach pojawi się Autobrite Magicfoam 5L i jedziemy
Kulon Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 Autobrite Magicfoam 5L ja już mam - kupiłem chyba jedną z ostatnich dostępnych baniek jeszcze po 130zł
Gość Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 A co jest z tym Magi?? Zamówiłem a UK i mi nie wysłali ani nie piszą
kamilgt Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 minetoo, Autofanatic pisał ostatnio chyba, ze sie boją mrozów
Gość Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 kamilgt, Ale ja w UK zapłaciłem i zamówiłem i jakiś deficyt chyba mają
kamilgt Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 no własnie mówił, że ci z UK się boją wysyłać, albo mi sie coś przewidziało
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 Autobrite Magicfoam 5L ja już mam - kupiłem chyba jedną z ostatnich dostępnych baniek jeszcze po 130zł Nie lubię Cię Pianownica Ci się trafiła wcześniej i na Magicfoama jeszcze się załąpałeś,,, Nie pisz mi tylko, że jeszcze masz dostęp do garażu gdzie mogłeś już to wszystko wypróbować bo już mi zupełnie podpadniesz A na serio to będą testy pian. Będzie Magicfoam, VALET PRO ORANGE PRE-WASH i CG HoneyDew Snow Foam- It's Foam Party Time. Już się nie mogę doczekać!
Kulon Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie pisz mi tylko, że jeszcze masz dostęp do garażu gdzie mogłeś już to wszystko wypróbować bo już mi zupełnie podpadniesz mam - ale jeszcze nie jest w takim stopniu dopracowany abym mógł tam auto myć - ale w przyszłości będzie się dało
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie pisz mi tylko, że jeszcze masz dostęp do garażu gdzie mogłeś już to wszystko wypróbować bo już mi zupełnie podpadniesz mam - ale jeszcze nie jest w takim stopniu dopracowany abym mógł tam auto myć - ale w przyszłości będzie się dało Dobra - dobiłeś mnie Biorę zabawki i idę do innej piaskownicy
michske Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Panowie mam takie dwa pytania: 1) Czym zakleić/uszczelnić te metalowe końcówki przy składaniu pianownicy P.A żeby dobrze trzymały i nic nie przeciekało i się nie przekręcało? 2) Czy u was te sitko też było twarde jak kamień po wyjęciu? Czy ono nie powinno być miękkie, bardziej przepuszczające? Pozdrawiam.
Administrator AreK Opublikowano 9 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 michske, ad.1 Teflonem - jeśli chodzi o zabezpieczenie i uszczelnienie gwintów (najtańsza opcja) ad.2 Tak, sitko jest bardzo twarde.
michske Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 michske, ad.1 Teflonem - jeśli chodzi o zabezpieczenie i uszczelnienie gwintów (najtańsza opcja) ad.2 Tak, sitko jest bardzo twarde. A gdzie ten teflon najszybciej można kupić? Ale mówisz o twardości sitka używanego, czy też nowe jest twarde?
patryczken16 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 A gdzie ten teflon najszybciej można kupić? tasma teflonowa - nomi,obi,castroama i inne podobne..
yukon Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 michske, są kleje przemysłowe Loctite, otrzymałem kiedyś próbkę od EXCEDE, idealnie skleił wszystkie niedoróbki w PA
Administrator AreK Opublikowano 9 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Tak jest twarde. Ja wymieniałem i zużyte,zatkane nie różniło się twardością od nowego. Uszczelnić możesz również pastą do gwintów, nazwy nie pamiętam.
Kulon Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 a teraz pytanie: od czego zapycha się sitko ? - twarda woda i kamień się osadza ? - syf w wodzie ? - brak przepłukania czystą wodą po użyciu piany ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Kulon, Moim zdaniem resztki piany i kamień mimo płukania po użyciu. Ja używam pianownicy średnio raz w tygodniu i już raz miałem zapchane sitko mimo systematycznego płukania samą wodą. Objawiało się trochę dziwnie bo wyjmując rurkę z pojemnika z pianą i przepuszczając wodę było wszystko ok i czuć było ciśnienie takie jak trzeba, wkładając rurkę do pojemnika z pianą, robiło odpowiednią pianę przez ok 1-2 sekundy i następnie spadek ciśnienia i mleko.
Swoop Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 a teraz pytanie: od czego zapycha się sitko ? - twarda woda i kamień się osadza ? - syf w wodzie ? - brak przepłukania czystą wodą po użyciu piany ? a może po użyciu jak się da rozebrać i wrzucić do gorącej wody z kwaskiem cytrynowym i ładnie wszystko odkamienić, tak samo jak czajnik czy pralkę
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Swoop, pewnie pomoże tylko czy na tak długo jak przy nowej czy np tylko do pierwszego użycia , chyba najlepsza metoda to częste używanie a nie raz w tygodniu
Rekomendowane odpowiedzi