kamil_rosen Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Możliwe, że "zalepiony" dopływ powietrza w rurce, nie wiem jak to w Glorii jest rozwiązane, bo mam Marolexa no i ewentualnie chemia zakleiła filce, albo trzeba kupić nowe, albo konkretnie wymyć Innych pomysłów nie mam...
wwiecha Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 pawel9016, Powiem Ci tak - pianownice tego typu, czy to firmy PA, czy też idrobase, MTM, technic itd są przeznaczone do maszyn przemysłowych. Przykładowo w myjkach Karcher najniższy model przemysłowy ma ciśnienie 115 bar przy przepływie wody 500l/h - i te właśnie parametry (oba łącznie) należy traktować jako minimalne do poprawnej pracy pianownic tego typu. Aczkolwiek do osiągnięcia pełni możliwości potrzeba tak naprawdę trochę więcej.
tasek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 " Powiem Ci tak - pianownice tego typu, czy to firmy PA, czy też idrobase, MTM, technic itd są przeznaczone do maszyn przemysłowych." to dlaczego karchera k7 przytyka i trzeba zmieniać dyszę w PA z 1,25 na 1,4?
wwiecha Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Bo dyszę dobiera się do każdej maszyny indywidualnie ? W pianownicach jest dużo mniejsza rozmiarówka niż przy normalnych dyszach, ale to nie zmienia faktu, że dobiera się rozmiar.
tasek Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 tak czy siak dysza 1,4 zamówiona w PHU Wera i będziemy testować.
Pan Miyagi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Ponowię pytanie. Mam problem z roczną glorią FM10. Kilka dni temu, z nieznanych mi przyczyn, zaczęła pluć zamiast równomiernie wydmuchiwać swoją zawartość. Ponadto drugi objaw jest taki, że podczas pompowania nie można jej do końca napompować, ponieważ sama puszcza zawartość przez końcówkę pianującą i traci ciśnienie.
grabek246 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Pan Miyagi, za mocno dokręcona końcówka?
osa_607 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Pan Miyagi, w glorii też jest dziurka doprowadzająca powietrze jak w marolexie? Jeżeli jest, to możesz sprawdzić czy się nie zapchała. U mnie w marolexie ostatnio się zapchała i są objawy takie same jak u ciebie
faraon3021 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 osa_607, bo dziurke sie wytapia
osa_607 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 faraon3021, wytopiłem dziurkę rozgrzaną do czerwoności igłą dość mocno się zdziwiłem, że w jakiś sposób się "przytkała"
faraon3021 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Dziwne bo to dziurka do powietrza a nie mieszaniny
cannonn Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Jako, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie "Czy ktoś z użytkowników K2 Active Foam zauważył jej negatywny wpływ na wosk?" postanowiłem sam sprawdzić i o to odpowiedź: Natty's Red po K2 Active Foam w stężeniu 1:25 nadal kropelkuje.
McPaNeK Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Dołączę się do tematu. Muszę wam polecić z całego serca pianownicę firmy MONELLO (wykonanie na 10/10) oraz aktywną pianę AutoBrighta. Stosuję do myjki Karchera. Robią rewelacyjną robotę, piana może się utrzymać nawet do 30 min i nie wpływa negatywnie na wosk. Brud ładnie odchodzi. Jedyny minus to cena pianownicy ok. 210 zł
tomekc001 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Ta pianownica Monello to jest typowa pianownica PA, tylko w bardziej designerskim wydaniu. Posiadam tą Monello, jak i zwykłą PA i nie widzę różnicy w jakości piany.
grabek246 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 używał ktoś z was piany tac.system? producent podaje że bardzo długo leży na lakierze
atvmmz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 grabek246, Też zaciekawiła mnie ta nowość. Trzeba będzie zapytać Mariusza z SCS. Może przewiduje jakieś testy...
/miodu/ Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 atvmmz, grabek246, Ja zakupiłem. Jak czas pozwoli to może w tygodniu potestuję Na pewno zapachem nie przypomina Magifoam, trzeba zobaczyć jak reszta właściwości.
atvmmz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 /miodu/, Czyli zapach nie jest zły W opisie podane jest stężenie 100:1 dla myjek ciśnieniowych (zapewne chodzi też o PA) ciekawe jak to będzie się miało w praktyce.
maciek-drummer Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Pytanie do Tych, którzy używają piany SG Fruit Snow Foam oraz pianownic ręcznych. Kupiłem ostatnio tą pianę, dziś po raz pierwszy jej użyłem, ogólnie zadowolony z domywania lecz mam pewien problem. Mianowicie wydaje mi się, że jest zbyt rzadka szybko spłynęła z auta, na którym leży dwutygodniowy Colli 476 i zastanawiam się gdzie błąd czy 60 ml na 1.5 litra to może za mało czy to kwestia filców (założone mam dwa) ?
luq92 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 maciek-drummer, Ja leję 50ml na litr wody i mam dwa filce, bo wolę odrobinkę rzadszą pianę. Przy trzech filcach (Marolex) jest taka "pół-śmietanka".
gromog Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Pany, a widzieli coś takiego? http://www.kwazar.com.pl/841,reczna-wyt ... piany.html Dziś zakupiłem taką o poj. 6L za 250zł Z tego co w sklepie dowiedziałem się, to nie posiada ona żadnych filców. Jeszcze nie testowałem.
przemas22 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Miałem kiedyś taką szału nie było
Moderator Domel Opublikowano 26 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Pany, a widzieli coś takiego? http://www.kwazar.com.pl/841,reczna-wyt ... piany.html Dziś zakupiłem taką o poj. 6L za 250zł Z tego co w sklepie dowiedziałem się, to nie posiada ona żadnych filców. Jeszcze nie testowałem. Epoca 10L i pianka jak marzenie
kubik Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Epoca 10l jest kozakiem,choć przewód trochę za krótki ew.nosić na tych plecach,robisz 2l na auto to oblecisz prawie całe na jednym pompowaniu
tasek Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Po wielu próbach z pianownicą PA i karcher K7 okazało się ze z pianą magifoam rozrobioną 1:9 nie uzyskam piany. Leci tylko i wyłącznie mleko. Dop od proporcji 1:7 leci prawdziwa gesta piana. Jest to normalne czy coś jest nie tak?
Rekomendowane odpowiedzi