Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

barzlo, różnic w właściwościach pomiędzy poszczególnymi kolorami Magi nie ma. Kłopot polega na tym że ta "zwykła" Magi na serio wali starą rybą :/

Opublikowano

OK. Wiec tak na razie walczac z dostawca od PA zakupilem sobie marolexa, czy moglbym prosic Was o namiary - zestaw przedluzki, na wszelki wypadek naprawczy i filcy do niego?

Obojetnie czy macie kogos ze sklepu czy allegro czy skadkolwiek moze byc inf na PW.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy miał ktoś problemy z przejściówkami z PA do Karchera?

Wczoraj nanosiłem pianę i przy 1/4 procesu rozleciała się. Spróbowałem skleić ale również metal odkleił się od tworzywa. Czyżby ciśnienie za duże?

Mam jeszcze mosiężną, ale nie bardzo spasowana, jeden pistolet nią załatwiłem.

Chyba trzeba kilka na zapas kupić.

Opublikowano

Panowie jaką polecacie bezpieczną aktywną pianę? Zaznaczę tylko, że kiedyś miałem ValetPro Snow Foam Neutral i była bezpieczna, ale trochę słabo usuwała bród, jest coś teraz podobnego, ale bardziej skuteczniejszego na topie??

Opublikowano

Mógłby ktoś podać linka do porządnej pianownicy pasującej do myjski Parkside PHD150?

Kiedyś w wera była ale teraz nie widzę takiej w asortymencie wera :o

Opublikowano

LZ, do Parkside nie jest przypadkiem taka końcówka jak do LAVOR'a- długie skrzydła? :o (nr aukcji 4275743713, końcówka D)

Opublikowano
LZ, do Parkside nie jest przypadkiem taka końcówka jak do LAVOR'a- długie skrzydła? :o (nr aukcji 4275743713, końcówka D)

chyba tak, wydaje mi się, że kiedyś przy wątku o pianownicy do myjki z Lidla była mowa o długich skrzydłach :)

Dzięki. Ta z aukcji to oryginalna pianownica PA, wielokrotnie zachwalana na Forum?

LZ, pianownica PA z adaptorem do Lavora (długie skrzydła).

Dzięki.

Opublikowano
Ta z aukcji to oryginalna pianownica PA, wielokrotnie zachwalana na Forum?

Dokładnie, aukcja dotyczy pianownic PA.

Opublikowano

Witam mam Karchera K5.55 z dozownikiem do pianowania

uuzua7.jpg

Coś takiego.

Do tej pory używałem ręcznego opryskiwacza z Biedronki 2l do nanoszenia płynu, oczywiście piany nie było ale brud schodził :)

Jednak chciałem się w końcu pobawić tą pianownicą ale nie wiem ile wlać piany do zasobnika, czy go rozcieńczyć wcześniej.

Na ogół używam Tenzi ale ostatnio mi zbrakło i na szybko zakupiłem K2 litrówkę. Tez dwu składnikowy ale zielony

Poradzicie jakie stężenie dać??

Opublikowano

Z tego co rozumiem to chcesz do zasobnika wlać pianę aktywną i oprysk zrobić poprzez lance. Jeżeli tak to możesz sobie darować, nic z tego nie będzie. Kiedyś spróbowałem i piana kiepska wyszła, strata czasu i płynu. Kup porządną pianownicę zakładaną do pistoletu i będziesz zadowolony.

Opublikowano

Jakiś tam sens ma bo jakby nie było środek ląduje na lakierze i ma z nim dobry kontakt, ale krótko bo szybko spływa właśnie dlatego stosuje się pianownice bo piana dłużej poleży. Na biede może być, najwyżej 2 razy posikasz ;)