OloHalski Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 faraon3021, No właśnie opryskiwacz ma też swoje wady ale ja wole jak mi piana dobrze domyje niż to że ładnie wygląda na aucie.
faraon3021 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 No właśnie opryskiwacz ma też swoje wady Tylko do czasu modyfikacji
adek1983 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Przymierzam się do zakupu pianownicy do swojej myjki Nilfisk C120. Na allegro jest kilka ofert. Różnią się ceną i opisem. Są oferty, w których podane jest, że to faktycznie jest pianownica PA i są oferty gdzie nie ma na ten temat ani słowa. Przykładowo użytkownik PPUHWERA posiada w ofercie pianownicę PA pasującą do Nilfiska. Użytkowni TECHKAR_PL też posiada pianownicę pasującą do Nilfiska ale ani słowa o tym, że to jest PA. Różnią się ceną i wyglądem. Doradźcie mi brać tę droższą PA, czy tę tańszą gdzie nie ma słowa o tym, że jest to pianownica PA?
osa_607 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 adek1983, jak chcesz PA, to sprawdź aukcje użytkownika PPUHWERA. Powinni mieć w ofercie PA do nilfiska
adek1983 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Toć napisałem, że mają. Nie mniej jednak utwierdziłeś mnie. Zakupię pianownicę u PPUHWERA.
sobiepan Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Sam tam kupowałem Pa do mojego stihl,a.Nisfilsk=Stihl.
osa_607 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Fakt, moje niedopatrzenie. W każdym bądź razie brałbym PA, nawet mając dopłacić kilkadziesiąt złotych.
Lucas123w Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 sobiepan, na PA nie ma sensu oszczędzać, standard np. Karchera robi mleko i piana praktycznie nie działa tak jak powinna. Tak może być też z innymi wynalazkami, brać PA robić dobry miks i cieszyć się efektami
jarekrk Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 ale pianownice od TECHKAR_PL są droższe i z zdjęć wyglądają równie dobrze jak nie lepiej nawet, czy to jest to samo? Są jakieś opinie o nich?
xxManiekxx Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Ma ktoś sprawdzone źródło do pianownic PA do Kaerchera HD?
Paweł_Excede Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 xxManiekxx, Najważniejsze aby PA miała wtyk na HD dobrze skręcony. Sporo osób w tym temacie już pisało o źródłach. Zwykle sprzedawcy posiadają także te złączki.
tomekc001 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Najlepiej kupić w WERA, bo przy karcherach HD trzeba wymienić standardową dyszę 1.25 na większą, a oni te dysze posiadają w ofercie. Sam miałem problem, że HD-ek naprzemiennie się włączał i wyłączał. Zmiana dyszy właśnie od WERA tą przypadłość zażegnała.
xxManiekxx Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 A jak nie mam takich problemów że się włącza i wyłącza? Czy pojawia się to dopiero w momencie gdy założy się pianownicę?
tomekc001 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 Tak. Działo się to tylko na pianownicy. Wymieniłem dyszę w PA i hula aż miło. Mam model HD895 który daje prawie 200bar i wydatek prawie 1000l/h.
chris18404 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 czy do mycia kół i nadkoli polecacie kupienie jakiejś aktywnej piany , która mogę rozprowadzać opryskiwaczem ciśnieniowym, zda to egzamin?
kobart Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Do takich zastosowań to raczej APC bo AP nie pomoże
piotrekltk Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Mam takie laickie pytanie. Opianowałem auto(Marolex przerobiony + Shiny Garage Perfect Active Foam. Na ok 1,5l ciepłej wody dodaję dobry kieliszek(czyli ok. 50ml) szamponu i troszkę APC Nielsena. Opryskuję i czekam aż spłynie. No i tu pojawia się pytanie, czy taki roztwór zmywa wszystko? Zostało mi nieco brudu na progach, stare czernidło z gum dalej trochę brudzi itp itd. Zastanawiam się czy do mycia wstępnego nie powinienem dolać jeszcze więcej APC? To trochę bez sensu, bo ten szampon chyba nie jest delikatny dla wosku, więc po co jeszcze APC? Wydawało mi się, że aktywny szampon to taki odszczurzacz i zleci wszyściusieńko:P Dodam, że na uszczelkach widać takie plamy, gdzie zostało trochę czernidła( ) a gdzie jest jałowa uszczelka. Mam podejrzenia, że tak samo jest z karoserią. Z góry dzięki za pomoc.
luq92 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 piotrekltk, ta piana to nie jest jakiś killer. Jeśli ma wszystko spływać, to Tenzi Truck No i stężenie dałeś dość małe. 50 ml to przeważnie daje się na 1l wody. Jeśli biorę się za odszczurzanie czy przygotowuję samochód pod wosk, to dodaję około 100 ml APC.
OloHalski Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 luq92, Czegos tutaj nie rozumiem. Jak kolega Tworek robil test to wynikalo z ph tej piany ze jest do typowego odszczurzania. Producent tez potwierdzil ta teze. Dlaczego wiec nie domyło?
luq92 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 OloHalski, mam Perfect Active i wg mnie nie ma podejścia do Tenzi. Owszem jest to mocniejsza piana, ale też nie wiadomo jak bardzo. Sam nią myłem samochód swojego czasu jako piana do codziennej pielęgnacji i wosków mi nie żarło i dawałem większe stężenie, bo 50ml/1l wody.
atvmmz Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Nie sama piana odgrywa główną rolę. Zależy czym spłukujemy i jak...
OloHalski Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 luq92, Jeżeli nie rusza wosku to znaczy że jest słaba. Szkoda myślałem że będzie dobra do zdejmowania wosku i brudu
luq92 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 OloHalski, dlatego do ściągania wosków używam tylko Tenzi Truck. Zużyłem Perfect Active prawie 3l i była to pianka na codzień i nic się nie działo złego z woskiem. Brud ściąga dobrze, więc pod tym względem mogę polecić
piotrekltk Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Hmm.. to może 50ml Active Foam i 50ml Tenzi Truck? Pianowałem to auto już 3 razy, w końcu może wszystko zejdzie... W wypadku używania Trucka, już APC jest zbędne nie?
XGrzesX Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Zakupiłem pianownicę Epoca 2l i oraz pianę aktywną Auto Finesse Avalanche. Ile powinienem wlać piany do pianownicy ? Producent podaje, że 2-4 cm ale czy to są 2-4 cm w zbiorniku 2 litrowym pianownicy ? Napompowanie pianownicy wystarcza mi gdzieś na 30 sekund. Czy to normalne czy może za mało ją napompowałem (chociaż pompowałem aż tłok już bardzo ciężko wchodził) ? Czy jeśli w pianownicy zostanie roztwór z pianą aktywną to można go zostawić w pianownicy i użyć np. za 2 tygodnie ?
Rekomendowane odpowiedzi