faraon3021 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Przez 202 strony tematu -nie. I ustalenie tego nie jest mozliwe. Zbyt duzo zmiennych.
wwiecha Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Czy pianownice PA sie jakos rozklada / rozkreca ? Sa jakies czesci eksploatacyjne , ktore sie zuzywaja i podlegaja wymianie ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=566&postdays=0&postorder=asc&start=780#135650 Ostatnia wiadomość. Co się może psuć? - zawór regulacji poboru chemii - regulator szerokości strumienia piany - adaptor - gwint zewnętrzny pojemnika plastikowego Wszystko może... ,kwestia elementarnego poszanowania. Najbardziej narażonym elementem jest sitko (zakamienienie)... Podziekowal , na dniach rozbiore i zobacze czy nic sie nie zakamienilo chociazby. Mam Karcher 2xxxx i do tego PA , piana do tej pory Magi, ale mam wrazenie , ze nie jest to jeszcze to co powinno byc, a juz probowalem rozne stezenia i te ksiazkowe i te mniej ksiazkowe, rozne temperatury aplikacji nawet i temp w ktorej rozcieczam piane. Przez nie jest to co powinno mam na mysli, ze piana nie jesty do konca piana i splywa juz przy aplikacji miedzy innymi, zamiast siedziec na aucie "popracowac" dopiero potem splywac. Masz za słabą myjkę do tej pianownicy i nie masz szans uzyskać takich efektów jak sobie wyobrażasz / widzisz na zdjęciach
iljash Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Masz za słabą myjkę do tej pianownicy i nie masz szans uzyskać takich efektów jak sobie wyobrażasz / widzisz na zdjęciach wlasnie tego tez sie obawialem ; /
lukatoni190 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 chłopaki, nie dostałem odpowiedzi w krótkie pytanie... pomożecie? Słuchajcie, mam taki opryskiwacz http://www.growworld.pl/f...-venus-1-5l.jpg I przeglądam sobie dziś sklepy z akcesoriami do detalingu i zobaczyłem coś takiego http://www.detailer.pl/sk...aczy-venus.html będzie to współgrało? Bo owszem pisze, że to do takiego opryskiwacza ale ja mam jeszcze starszą generację niż te które teraz wychodzą
DeepGloss Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 lukatoni190, a czy nie najprościej zapytać bezpośrednio Partnera Forum w tej sprawie? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=43
lukatoni190 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 szukałem tego ale nie znalazłem, słowo harcerza
artega7 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Chciałem kupić dobrą pianę do czyszczenia auta bez wosku. Żeby powstawała gęsta piana. Mam pianownicę PA do karchera. Myślałem nad: - dimerem - tenzi Car Max Choć nie wiem czy dimer nie jest aż za mocny. Może macie jakieś inne propozycje.
Sebkosz Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Sebkosz, zapchane filce lub zbyt duże stężenie Jednak to nie filce włożyłem całkiem nowe i efekt niestety taki sam, piana leci, niestety wąskim strumieniem. Może to jakaś uszczelka?
Devdill Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Sebkosz, może się mylę, ale czy szara końcówka płaskostrumieniowa (po wyjęciu) ma równy otwór? Kiedyś, gdy zaczynałem zabawę z Marolexem uszkodził mi się wylot w dyszy i efektem było to, że piana leciała głównie punktowo - może u Ciebie również wystąpiło jakieś mechaniczne uszkodzenie otworu w dyszy?
Lybex Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Już dłuższy czas temu zakupiłem myjkę ciśnieniową i w zestawie była pianownica (taka jak na zdjęciu poniżej) Powiedzcie mi czy warto zawracać sobie nią głowę czy lepiej od razu kupić coś lepszego ?
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Bedzie robilo swoje, pochlaniajac przy tym sporo chemii. U kolegi lalismy piane do zbiornika bez rozcienczania i dziala dosc dobrze. Jesli liczysz na widowiskowy efekt gestej piany, to mozesz sie bardzo rozczarowac.
Lybex Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Czyli lepiej dać sobie spokój i kupić ręczną pianownice ? To w takim wypadku lepiej przerabiać Marolex'a czy kupić gotowego EPOCA TEC ONE FOAMER FPM >
kapselo2 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 witam, czy tylko marolexa da się przerobić na pianownicę? posiadam inny podobny atomizer i próbowałem dziś nim działaś, dla próby kupiłem pianę firmy k2, nic nie zmieniałem tylko tak chciałem to wypróbować. leciała woda z pianą, wszystko spływało z auta, ale gdy preparat się kończył w atomizerze, to leciała typowa piana i trzymała się ładnie, więc widzę w niej potencjał czytałem o wkładkach filcowych, czy mogę jakoś sam je robić? jaką dyszę potrzebuję? one mają jakiś uniwersalny gwint, czy jakiś nietypowy?
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Z pewnych wzgledow, ja nie jestem do konca obiektywny Dla mnie za pianwnicami recznymi przemawia : - dokladny dobor roztworu do potrzeb - dokladny i oszczedny oprysk - mozliwosc czyszczenia wnetrza, silnika itp - mozliwosc pracy na bezdotyku - mozliwosc piamowania innej chemii - przy pianownicach "modzonych" masz dodatkowo, wszystkie mozliwosci i zalety zwyklego opryskiwacza. Istotna (dla mniej sprawnych fizycznie ) wada, to trzeba troche pompowac, zeby uzyskac odpowiedni efekt. witam, czy tylko marolexa da się przerobić na pianownicę? posiadam inny podobny atomizer i próbowałem dziś nim działaś, dla próby kupiłem pianę firmy k2, nic nie zmieniałem tylko tak chciałem to wypróbować. leciała woda z pianą, wszystko spływało z auta, ale gdy preparat się kończył w atomizerze, to leciała typowa piana i trzymała się ładnie, więc widzę w niej potencjał czytałem o wkładkach filcowych, czy mogę jakoś sam je robić? jaką dyszę potrzebuję? one mają jakiś uniwersalny gwint, czy jakiś nietypowy? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 993#171993
Vaxh Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Miał ktoś doczynienia z Angelwax FastFoam jak sie ma do Magifoam?
Yasiek Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Vaxh, miałem, używałem w Glorii. Bardzo fajna piana. Ładnie trzyma się na aucie. Dobre domywanie. Myślę, że bardzo konkurencyjna do Magi.
booohal Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 "Biała piana przeznaczona do polerowania utlenionych lakierów. Jest używana w celu odnowienia powłoki lakierniczej." http://paptol.pl/neutralne/47-super-polish.html Ktoś? Coś?
kori Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Ktoś? Coś? Tak, taka politura stosowana jest na automatach. Mam taka innej firmy ale na cuda nie licz. Po myciu, rekawicą myjesz "drugi raz auto". Jak masz dobry lakier to ok ale rys to ci na pewno nie usunie. Nie porównał bym tego do żadnej hand-politury.
matek55 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Witam . Wiem, ze temat jest bardzo duzy i trzeba szukać ,ale moze ktoś mi szybko odpowie ? Mam myjke Karcher HD po uzyciu PA myjka działa pulsacyjnie ? Czym jest spowodowany obiaw ? pozdrawiam
bienek Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Ja mam to samo na karcherze 720mx. Na słabszym takiego objawu nie ma i pianuje bez przerw, mój kolega też ma mocnego i tak samo przerywa. Nie wiem czemu tak się dzieje.
bgs Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 K 7.710 identyczne zachowanie lancy pianującej PA.
matek55 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Dzis super pogoda wiec sie bawiłem , i rozwiazłem problem jezeli macie regulacje ciśnienia to w pewnym przedziale ciśnienia obiaw znika Testuje tą nową pianownice Monello , zeby była dobra piana trzeba wlać około 100 ml na prawie 1 L a;e to jeszcze nie to ;/ Ile wy średnio lejecie piany i jak piana wyglada ? Mam VP NSF Pozdrawiam
citrofan Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 pianownica pa przerywa jak jest za duze cisnienie,zmniejsz cisnienie i bedzie ok
bienek Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 citrofan, niby w jaki sposób? Mój nie ma żadnej regulacji, jedynie na normalnej lancy, a przy pianownicy się nie da.
Rekomendowane odpowiedzi