Tworek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zwibel, takie rzeczy tylko w Erze. Albo skuteczność, albo cena, przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia, Cena ? ValetPro pH NSF, Skuteczność ? Magifoam AutoBrite.
kubik Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Z czystym sumieniem mogę polecić Espumę Activio Foam
Zwibel Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Z czystym sumieniem mogę polecić Espumę Activio Foam Gdzie to znajdę?? K2 niestety w mojej dziurze nie znalazłem-jedynie co to w Castoramie karchera piana aktywna. Pozatym w kauflandzie nic:/(myślałem że będzie k2)
matek55 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Uzywał ktoś tej pianownicy, zastanawiam sie nad nią. ? USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU
sobiepan Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Z tego co wiem to jest to made in PRC /china/.Także o niej myślałem,gdy szukałem każdego grosza oszczędności ;-).Dołożyłem poszedłem na całość i mam PA.Niby to samo ale made in italy + części zapasowe i wogóle the best.
maciek-drummer Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Panie i Panowie proszę o odpowiedź: Jako, że zaopatrzyłem się w pianownicę ręczną Epoca oraz pianę aktywną Valet Pro pH Neutral Snow Foam i po prześledzeniu kilkunastu stron wątku wyczytałem by lać ciepłą wodę do pianownicy, więc pytam czy ciepła woda nie wpływa negatywnie na wosk?
faraon3021 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Spokojnie. Piana nie bedzie za ciepla.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Panie i Panowie proszę o odpowiedź: Jako, że zaopatrzyłem się w pianownicę ręczną Epoca oraz pianę aktywną Valet Pro pH Neutral Snow Foam i po prześledzeniu kilkunastu stron wątku wyczytałem by lać ciepłą wodę do pianownicy, więc pytam czy ciepła woda nie wpływa negatywnie na wosk? Osobiście do Glorii zawsze lałem ciepłą wodę i nie zauważyłem osłabienia wosku z tego powodu
kondzioo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Proszę o pomoc w wyborze pianownicy. Przeczytałem dużą część tematu i mam teraz mętlik w głowie. Oto linki do producenta: http://www.wszystko-do-sprzatania.pl/la ... -1906.html http://www.wszystko-do-sprzatania.pl/la ... -1999.html Która z nich będzie lepsza?
atvmmz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 A czemu nie chcesz kupić polecanej na forum pianownicy PA?
godles52 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, udało mi się nabyc taką pianownicę Boscha za małe pieniądze może ktoś z Was ma taką i czy ona działa choc w połowie tak jak np PA?
kondzioo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 A czemu nie chcesz kupić polecanej na forum pianownicy PA? Chodzi o coś takiego jak ta? https://www.google.pl/search?q=pianowni ... B400%3B534
kondzioo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 ok dzięki za pomoc. Myślę ze po zakupie nareszcie będę się mógł cieszyć pianą z prawdziwego zdarzenia. Aha jeszcze pytanie. Spotkałem się z dwoma opiniami więc ku ścisłości czy ciśnienie robocze myjki ma wpływ na jakość/ilość piany czy jest to zależne tylko od pianownicy?
mkbewe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Panowie potrzebuję pomocy w dokupieniu pianownicy Mam Karcher k5.55 jubilee na allegro znalazłem coś takiego: 1 http://www.allegromat.pl/aukcja150804 2 http://www.allegromat.pl/aukcja150805
adamus94 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam tego samego karchera i kupiłem pianownicę od wery może droższa od tych co podałeś ale pianę bije taką jak powinna i służy wiernie już 2,5 roku ( średnio 4 aut co 2 tyg) Jeżeli chesz coś tańszego to ta 2 ale np. ja wolę kupić raz a dobrze
Góruś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Też polecam pianownice PA do K5.55.
mkbewe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 To chyba pozostaje mi się na nią skusić a jeśli już się zaopatrzę to jeszcze jedno pytanko jeśli można: Jak rozcieńczyć VelvetPro ph neutral snow foam ? bo różnie podają: spryskiwacz do 1:25, lub bardzo mocne zabrudzenia 1:15 w zaawansowanych pianownicach nawet do 1:400 czy ta pianownica to już jest profi i mam się trzymać 1:400 ??
faraon3021 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 w zaawansowanych pianownicach nawet do 1:400 Jakie to pianownice? mam się trzymać 1:400 ?? Jak chcesz to zrobic?
mkbewe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 nie wiem tak jest napisane tutaj: http://carok.pl/towar.609.valetpro.ph.n ... 000ml.html dlatego pytam jak to rozrobić jak już to i pianownicę będę miał w łapach gdzieś na forum doczytałem jeszcze coś o ciepłej wodzie.
Moderator krd Opublikowano 6 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jak chcesz miec fajna piane to lejesz 1:10 w lancy pianujacej. Czyli 90ml piany i 900ml wody.
sobiepan Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 mkbewe ... o ciepłej wodzie i/lub/ APC dodają .
faraon3021 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moim zdaniem, nie ma żadnego znaczenia czy w zbiorniku lancy woda jest ciepła czy zimna. Drobne różnice widać w pianownicach
sobiepan Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 ..nie no ja zależy może od piany ,ale spotkałem się ,że ciepła woda powodowała gęściejszą pianę przy oczywiście identycznych pozostałych ustawieniach/proporcja z wodą,ustawienia na regulatorze +, -/.
faraon3021 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 O ile moze podgrzac mieszanine litr nawet bardzo cieplej wody? Nie sadze zeby ktos lal wrzatek. Co nie zmienia faktu ze jesli ktos ma mozliwosci lub taka ochote moze lac wode destylowana, podgrzana lub kazda inna. Jednak doradzajac to innym, dobrze poprzec to jakimis faktami.
Rekomendowane odpowiedzi