faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Na przerobionych zgodnie z instrukcja z pierwszej strony nie ma zadnego problemu. Zmiany i regulacja sa proste, i skuteczne. Zadowoleni z modow to znakomita wieszosc
matteo Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Tylko Chuck Norris przeczytal caly ten temat To fakt xD dlatego napisałem, że poczytałem ale tylko kilka stron, nie przeczytałem całego. Musiałbym chyba całą noc poświęcić albo nawet kilka Najważniejsze info są na pierwszej stronie raczej. Chyba skuszę się na takową właśnie, tylko musze poszukać w jednym miejscu części do niej, tak żeby z różnych źródeł nie zamawiać. Pozdrawiam ps czy da się jakoś przerobić tą karcherowską pianownicę z regulacją właśnie dodając do dyszy jakiś filc? Zastanawiam się, czy w ogóle jest ona rozbieralna.
dominiczek9518 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Zmiany i regulacja sa proste, i skuteczne. Zadowoleni z modow to znakomita wieszosc Potwierdzam Ja w moim Marolexie zamieniłem rurkę, jedna dziurka i czerwona dysza Marolexa. Pianuję sobie na trzech filcach z Glorii + lanca. Jednak teraz mam dopiero pianę na jaką czekałem i faktycznie mieliście racje koledzy ŚMIERDZI RYBAMI Wcześniej testowałem ValetPro NSF i SG Fruit, ale niestety są to piany nieco słabsze i tak jak już się pojawiło sklasyfikowałbym je do mycia samochodu z kurzu czy świeżego zabrudzenia.
faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 ps czy da się jakoś przerobić tą karcherowską pianownicę z regulacją właśnie dodając do dyszy jakiś filc? Zastanawiam się, czy w ogóle jest ona rozbieralna. Szkoda czasu
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 matteo napisał/a:ps czy da się jakoś przerobić tą karcherowską pianownicę z regulacją właśnie dodając do dyszy jakiś filc? Zastanawiam się, czy w ogóle jest ona rozbieralna. Szkoda czasu _________________ tej pianownicy nie trzeba przerabiać wystarczy dobra piana i dobre stęężenie i nawet to maleństwo jest w stanie wypluć zadowalającą pianę
faraon3021 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 dobra piana i dobre stęężenie Czyli jakie?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Markowa piana i zalecane stężenie przez producenta
faraon3021 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Markowa piana i zalecane stężenie przez producenta Mozesz cos konkretniej? Mi na Magi ani na VP nie udalo sie za wiele z tej pianownicy wycisnac. Nic co by zostalo na lakierze wiecej jak minute
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 ja używam piany AG stężenia dokładnego nie pamiętam jak na moje potrzeby wystarcza,wiadoma sprawa piany jak Glorii nie da się uzyskać ale z drugiej strony nie muszę pompować.
faraon3021 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Przepraszam, ale nie bardzo wiem co chcesz napisc. Nie wiem jakie sa Twoje potrzeby. Mozna nakladac pine zwyklym opryskiwaczem, i tez dziala i do pewnych zastosowan wystarcza. Pompowania nie ma przy tym za wiele. Napisz cos o dokladniej o stezeniu, wydajnosci, ile utrzymuje sie piana, na ile jest skuteczna....... moze jakas fotka lub video.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 fotki ani wideo nie mam ale zrobię i zmierzę czas w którym piana utrzymuje się na samochodzie tyle że nie dziś. Ja wyrażam swoją opinię i to co dla mnie jest dobre/akceptowalne dla ciebie może być beznadziejne. Jedyne co mogę napisać to to że pierzynki na aucie nie da się tym zrobić
faraon3021 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Ja wyrażam swoją opinię i to co dla mnie jest dobre/akceptowalne dla ciebie może być beznadziejne. Spokonie. Chodzi o to zebys dal nam szanse to ocenic.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Spokonie. Chodzi o to zebys dal nam szanse to ocenic. jestem spokojny masz rację zrobię tescik i dam wam do oceny
Markoss Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Panowie a u mnie coś dziwnego się ostatnio stało otóż Pianownica Pa + Karcher k 5.55 jubille i Autobrite MagiFoam w proporcji 100ml piany i 900ml wody demineralizowanej pierwsze kilka pryśnięć mleko nagle śnieg chwila i znowu mleko nie wiem co jest grane na pewno nie wina piany czyżby karcher ciśnienie a może pianownica? jeszcze mi do głowy przychodzi bo ktoś mi podpowiedział że mniej wody to lepsza rotacja i lepsza piana nie wiem czy to nie jakaś głupota bo jeszcze nie próbowałem?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Listopada 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 pełnego zbiorniczka nie nalewaj bo początkowo możesz mieć słabą pianę u mnie też tak było
Góruś Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 A wg mnie mało piany a za dużo wody. Dolej aktywnej piany tak na 1:3 z wodą. Mam też taki zestaw u mnie piana bajka. PS. PA skręcona max na minus?
Moderator krd Opublikowano 21 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja leje 100ml magi na 900ml wody i mam smietane. Trzeba pamietac aby PA dawkowala jak najmniej wody, wiec regulacja bodazje na minus, nie pamietam, w kazdy razie w ktoras strone do oporu
maciek-drummer Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Przyznaję się bez bicia nie przejrzałem całego tematu. Moje pytanie brzmi czy ktoś w Was używa ręcznej pianownicy Epoca? Planuję taki zakup pianownica Epoca i piana Valet Pro Snow, chciałem się dowiedzieć jak dawkować pianę uzyskać dobry efekt i by nie była " za mocna " w sensie pożerania wosku. Pozdrawiam
bgs Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja leje 100ml magi na 900ml wody i mam smietane. Trzeba pamietac aby PA dawkowala jak najmniej wody, wiec regulacja bodazje na minus, nie pamietam, w kazdy razie w ktoras strone do oporu Dokładnie... -- na minus, maksymalnie w prawo
faraon3021 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Planuję taki zakup pianownica Epoca Przed zakupem sprawdz gdzie kupisz do niej czesci zamienne. piana Valet Pro Snow To bardzo delikatna piana Do czestego plukania auta. Kup raczej Magi.
grzes12 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Przed zakupem sprawdz gdzie kupisz do niej czesci zamienne. a co ciężko z ich dostępnością? też się przymierzam do jej zakupu.
faraon3021 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Ja nie znalazłem do nich części. Czyli jednorazowka.
Góruś Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 2 lata używam pianownicy epoca i nic się nie dzieje. Żadnego smarowania, żadnego pieszczenia się z nią. Nawet ciśnienie nie schodzi przez długi czas jak jest nabita.
kubik Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Żadnego smarowania, żadnego pieszczenia się z nią Ja też swoją katuje do presprayu,mycia itp.,ale jak ostatnio nasmarowałem tłok
faraon3021 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Jeden dziala dwa lata, drugiemu upadnie pierwszego dnia i cos pęknie. Tak jak było z Gloriami. Tylko tam importer sobie poradził. Jesli bym kupował gotowa pianownice to tylko Glorie i zbiornik 2l Kwazara. Różnica w cenie mała, a jakość piany i opryskiwacza bez porównania na korzyść Glorii.
Rekomendowane odpowiedzi