Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eidos71

Nie udało mi się do końca wypracować tego cleanera.

Nakładałem ok. 3 ziarnka na pad/element zakładając że dach w combi to 4 elementy.

Za każdym razem zostawało trochę na lakierze, zauważyłem że podczas pracy ten cleaner pyli.

Opublikowano

Panowie ;)

Megs UP nada się jako cleaner pod Hi-Temp 1000p ?? bo niby jakieś olejki ma, jak się to ma do trwałości wosku, w sensie ile poleży i czy ma to sens ??

pozdrawiam

Opublikowano

kazek103 - dlatego napisałem, abyś starł resztki przy pomocy MF. Praktycznie żadnego cleanera nie wypracujesz tak, aby nic po nim nie zostało na lakierze. Co do pylenia - nie zauważyłem tego u siebie. No, może było jakieś znikome, ale nie takie, abym określił mianem "pylenia" ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ktory cleaner sie bardziej sprawdzi jako uniwersalny pod kazdy wosk do stosowania recznego,DG652 czy moze ten od megsa DC1 ?

Opublikowano
Miałem jeden i drugi. Wolę DG. Na Megsie mi wszystko krótko leżało :dontknow:
dzieki a aplikuje sie go recznie tak samo prosto i szybko jak np.ten od DODO J.?
Opublikowano

Dodo jest rzadszy. I śmierdzi :)

Ale do ręcznej pracy chyba wolałbym Dodo.

Jednak rozważyłbym zakup jakiegoś najtańszego DA (np. VPO709) i odkrycie przyjemności z pewnych prac przy aucie na nowo ;)

Opublikowano
Dodo

jest rzadszy. I śmierdzi :)

Ale do ręcznej pracy chyba wolałbym Dodo.

Jednak rozważyłbym zakup jakiegoś najtańszego DA (np. VPO709) i odkrycie

przyjemności z pewnych prac przy aucie na nowo ;)

DA a co to jest?szukam jakiejs tanszej alternatywy dla DODO szybkiej i prostej w uzyciu
Opublikowano
menior, DA to maszyna typu Dual Action. Poczytaj.
no taak domyslilem sie,niestety moge tylko pomarzyc :(nie mam warunkow i moje zabiegi na myjkach przeprowadzam:-/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tyle się już naczytałem i dalej nie wiem jakie AiO wybrać pod wosk naturalny (PB Natty's blue lub nowy wosk od SG). Skreśliłem Cherry Glaze ponieważ jego wytrzymałość jest najgorsza. Achilles ma ten plus, że jest ścierny ale nie chcę się zajechać przy jego wypracowywaniu także pozostaje chyba wybór między AF Tripple i Autoglym SRP.

• Moderator
Opublikowano

Fitte, ale dlaczego w temacie o cleanerach, pytasz o AIO, zwłaszcza jeśli zależy Ci na trwałości?

Auto Finesse ma w swojej ofercie bardzo dobry cleaner.

Opublikowano

Eryczek, nie ma osobnego tematu odnośnie wszystkich AiO natomiast AiO to tez poniekąd cleaner. Kilka stron wcześniej temat AiO również był poruszany :)

Sam cleaner również odpada ponieważ chce szybko ukryć troszkę rysek.

Jak tak oglądałem na youtube ile trzeba wypracowywać jeden malutki kawałek ręcznie VP to troszke się przeraziłem.