Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co czytam są dwa rodzaje. Ścierne i nie ścierne. Ale nawet jak cleaner jest nie ścierny ma w składzie olejki albo inne cuda poprawiające połysk. Chyba że się mylę ?

Te ścierne dodatkowo zapychają te rysy których nie zdjęły więc dodatkowo blokują kontakt lsp z lakierem chyba że tu też się mylę ?

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o cleanery pod woski naturalne i pod syntetyki. Tego pierwszego bym wymył (najpierw zmywacz silikonowy, potem dotarcie IPĄ (zmywacz coś tam zostawia po sobie)), drugiego zaś zostawiłbym w spokoju i od razu kładł 1000P.

Opublikowano

Rozróżnienie cleanerów pod wosk i syntetyk znalazłem tylko w Duraglosie. Jeżeli możecie to podrzućcie co warto kupić pod syntetyk. Kolega Sabat polecił Sonusa i DJ Lime Prime. Czy te dwa też Wam się dobrze sprawują? Co jeszcze możecie polecić ?

Opublikowano

lusso revitalizing creme + zymol titanium = 6 miesiecy bez używania qd leżał i jeszcze by poleżał

lusso revitalizing creme + zymol Ital = 1 miesiac i poważne ubytki.

kwestia wosku, czy po prostu przejść na inny cleaner?

Opublikowano

comando, AF Tough Prep jest też do sealantów z tego co kojarzę. Albo byle inny cleaner i wymyj tak jak Ci wcześniej napisałem.

Opublikowano

Panowie mam pytanie, czy pod UDS stosować cleaner czy nie ? bo róznie ludzie piszą. Chce oczyścić lakier i nie wiem czy najpierw użyć typowego cleanera czy użyć UDSa jako cleaner/glaze. A może powinno sie go nakładać cienko tak jak wosk ?

Opublikowano

Panowie czy pastę SF 4000 Manzerny można użyć do zmycia wosku Collinite 476?

Świeżo nałożyłem ten wosk po gruntownym polerowaniu oraz przygotowaniu powierzchni.

Teraz, po około tygodniu, muszę go zmyć z maski w celu polakierowania odprysków.

Próbowałem juz ipą, mocniejszym szamponem i dalej mam miejscami kropelkowanie :(.

Czy pasta SF 4000 to dobry pomysł?

Czy może polecicie cos, co na pewno za pierwszym razem zmyje ten wosk?

Dziekuję za pomoc.

• Moderator
Opublikowano

Bonthyc, i pozniej bedzie narzekanie, ze cos rdzewieje. Mocnej chemii nalezy uzywac z glowa a nie ot tak.

Opublikowano

krd, a Truck ma w swoim składzie coś co może przyśpieszyć procesy korozji? Coś jak np. ocet w niektórych domowych płynach do mycia szyb? Pytam całkiem serio bo sam kilkakrotnie używałem do odszczurzania swojego wozidła aktywnej piany z Tenzi SuperGreen (wg. mnie taki trochę słabszy Truck). I pomimo, że żadnych negatywnych objawów nie zaobserwowałem to wolałbym wiedzieć czy coś złego może się przydarzyć :dontknow: ?

• 2 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano
w oko wpadł mi duraglos 601. Ktoś używał i może się podzielić wrażeniami ?

żartujesz sobie?

ten temat jest bez mała poświęcony temu cleanerowi - użyj wyszukiwarki!

• Moderator
Opublikowano

comando, wyszukiwarka:

szukaj wszystkich słów

forum: z zewnątrz / Regeneracja / czyszczenie lakieru

szukaj

mnie w samym temacie o cleanerach wyrzuciło trzy strony...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ile mnie więcej potrzeba przejazdów/ ile robicie na/przy wypracowanieu DJLPL na padzie finishowym? Tak orientacyjnie :)

Opublikowano

marszo, nie bardzo rozumiem o co konkretnie pytasz, aplikujesz kilka kropel cleanera na pad i wypracowujesz do całkowitego zniknięcia cleanera na lakierze. Jak go nie wypracujesz, pozostawisz jakieś "maziaje" to ścierając je mf możesz narobić holsów, szczególnie na miękkim lakierze trzeba z tym uważać.