Moderator Eryczek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, nie ma co oszczędzać na dobrze przygotowane auto idzie 4-6 gr wosku, puszka ma 226 gr co do wyboru cleanera to chwile wcześniej jest moja opinia
PiotrekS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ja ostatnio wazylem glasura z aplikatorem przed woskowaniem i po, wyszło ze zużyciem na A8L 2 gramy wosku.
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 sinrock cleaner Muc-Off zamówiony dam znać jak już zrobię autko 50/50
Pepper Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 a bo Esclate to cleaner, a nie oszusto-wypełniaczo-glaze SJake, czemu w takim razie przypisywać efekt, który uzyskał Evo w swoim teście? Jezeli połączenie żółtego pada 3M i Escalate faktycznie daje taki efekt bez wypełnienia, to EL jest dobrą pastą finishową
SJake Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Pepper, EL zawiera lekko ścierne cząstki o małej gradacji i delikatnie odżywia - jak w przypadku większość past, politur, cleaner'ów. W połączeniu z żółtym 3M, który jest padem typu polishing można uzyskać dobre rezultaty - zależnie od lakieru i defektów. Na 3m nawet polerując samą wodą można ugrać całkiem, całkiem. But... cały szkopuł w tym, że w porównaniu do przytoczonej konkurencji Esclate ma się mocą wypełnienia jak piwo do wódki
kanar Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Pad zółty 3m to taki dziwny pad, miękki ale mocno tnie i hologramów nie zostawia. Za to daje maszynie mocno w kość, stawia bardzo mocny opór na lakierze, btw, dwie budżetowe maszyny spaliłem w czasie testów właśnie na tym padzie podlanym pastą scholla. Pewnie w połączeniu z delikatnymi ściernymi właściwościami tym tkwi sekret tego testu oraz oczywiście w miękkości lakieru, nie chce mi się szukać tego tematu, co to za auto na foto? Z opinii znajomych którzy używali tego produktu, nie wypełnia.
saddam Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Kanar, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8375&postdays=0&postorder=asc&start=30.
Borek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Pad zółty 3m to taki dziwny pad, miękki ale mocno tnie i hologramów nie zostawia. miałoby to potwierdzenie w tej robótce http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=188384 chyba muszę kupić żółtego 3M bo jednak zauważalna korekta przy cleanerowaniu nie jest zła
gruby_RS Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 chyba muszę kupić żółtego 3M po ostatniej robocie, większość "środkowych" padów poleci na giełdę, a żółtego 3M chyba zakupię karton...
dzinkins Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 po ostatniej robocie, większość "środkowych" padów poleci na giełdę, a żółtego 3M chyba zakupię karton... :good: Myślałem że zostaje tylko futro "beret" + zielony korek i niebieski pad 3m + granatowy korek
Borek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 gruby_RS, a z czym był używany, że Ci tak on zaimponował?
gruby_RS Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 z czym był używany używam go od dawna, z różnymi kombinacjami, ale w duecie z SV CF Pro jest...
kanar Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Pad zółty 3m to taki dziwny pad, miękki ale mocno tnie i hologramów nie zostawia. miałoby to potwierdzenie w tej robótce http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=188384 chyba muszę kupić żółtego 3M bo jednak zauważalna korekta przy cleanerowaniu nie jest zła Na bardzo miękkim lakierze uważaj na hologram, np niebieski pad 3m potrafi zostawić holo na lakierze wodnym na ściernym clenaerze, w ogóle niebieski pad to jakaś porażka. A jak ci mówiłem w zeszłym roku na zlocie, że niektórymi padami to można nawet wodą polerować to się śmiałeś Panowie nie zastanowiło was nigdy jak to jest , że takie koszmarne hologramy jakie zielony korek zostawia na lakierze są tak bezbłędnie usuwane, przez zółty korek i żółty pad? Dla mnie to najlepszy tego typu pad na rynku a mam tych padów pół szafy Zółty korek zresztą też nie jest zły, system 3M może jest i przestarzały pod względem składu chemicznego ale jest idealnie dopracowany pod względem współpracy między cutting i finish, wymaga trochę wprawy przy aplikacji zielonego korka ale wszytko jest kwestią nabytych umiejętności, Ubung macht den Maister.
Borek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Na bardzo miękkim lakierze uważaj na hologram, np niebieski pad 3m potrafi zostawić holo na lakierze wodnym na ściernym clenaerze, w ogóle niebieski pad to jakaś porażka. A jak ci mówiłem w zeszłym roku na zlocie, że niektórymi padami to można nawet wodą polerować to się śmiałeś chyba zauważam podobną tendencję z białym padem Lare (taki finish ale minimalnie twardszy od czarnego - coś właśnie jak niebieski 3m) który przy pracy z LP zarówno na moim ori betonowym 16 letnim vw jak i na ojca 2 letnim vw zrobił mi raz całkiem fikuśne holo. Poprawiłem czarnym i było ok
koczownik Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 A jaki clener pod Collinite 845 DG #652, czy może być #601? I jaki pad do nakładanie clenera rotacją? Może być czarny 3M (miękki wafel)
KaczorRK Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jeżeli masz dobrze przygotowany lakier to wystarczy IPA + 601 (chociaż 601 oczyszcza lakier i przedłuża żywotność sealantów Duraglossa! Nie wiem jak to będzie wyglądać z 845?, chodzi o żywotność). Jeżeli nie, to 652 będzie jak najbardziej wskazany (oczyści lakier, usunie swirle i hologramy). Do cleanera możesz użyć żółtego 3M'a. Czarny 3M nadaje się bardziej do nakładania politur, glazów. Struktura czarnej gąbki jest bardziej gładka, śliska. Żółtego jest bardziej chropowata, szorstka. Żółty 3M to mój ulubiony pad do past wykończeniowych i cleanerów.
SzaKal Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jak już tak zachwalacie tego żółtego 3M to dodam jeszcze że mój zrobił już chyba ze 10 samochód i dalej ma się ok Sorrki za ott.
marcinmsm Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Hej, jaki cleaner polecacie pod Poorboys Natty's RED Wax?? auta koloru srebrnego i czerwonego. I nakladac recznie czy maszynowo? dzieki
Sabat Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Hej, jaki cleaner polecacie pod Poorboys Natty's RED Wax?? auta koloru srebrnego i czerwonego. I nakladac recznie czy maszynowo? dzieki ja dzisiaj położyłem pod blue DJ LPL , a później PD Diamond White. Pewnie sam DJ LPL starczy
saddam Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 marcinmsm, coś ze stajni POORBOY'S WORLD. Pro Polish 2 lub Pro Polish. Nakładaj jak Ci pasuje.
Marcin_ko7 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 używał ktos VP Achillesa pod REDa ?
PitBull89 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam co sądzicie o Finish Kare 300 Hand Glaze chciałbym go dać pod woski których najczęściej używam : -Chemical Guys Butter Wet Wax -PB Natty’s Paste Wax Blue -Collinite 476 -DJ Rainforest Rub Jako że narazie zaczynam swoją przygodę z auto detalingiem nie chciałbym kupować do każdego wosku inny cleaner Dodam słowo JAK NARAZIE . A może coś polecicie w miarę uniwersalnego będe wdzięczny
canta8 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Polecam świetny,niezawodny,dobrze wykonujący swoje zadanie i dający przpiękny blask i wet look CLEARKOTE VANILLA HAND GLAZE . Nie znalazłem niczego ,czego możnaby sie w nim doczepic. Polecam.
dzinkins Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Polecam świetny,niezawodny,dobrze wykonujący swoje zadanie i dający przpiękny blask i wet look CLEARKOTE VANILLA HAND GLAZE . Nie znalazłem niczego ,czego możnaby sie w nim doczepic. Polecam._________________ Wszystko się zgadza ale dużo wypełnia a to może być zgubne
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Też nie dajmy się ponieść emocją mówiąc iż fillery to samo zło bo ukrywa niedoskonałości lakieru. Mam u siebie BH i GLOSSWORKZ (producent dopuszcza ich używanie zamiast cleanera i jako AIO) i widać po ich aplikacji naprawdę dużą różnicę. Co lepiej- myślę nad dokupieniem Vanilla Hand Glaze i pomimo planowanej korekty będę te produkty nakładał same lub na cleaner. Oprócz fillerów posiadają tez olejki poprawiające blask i dające ciepły połysk. Do tego eleganckie przyciemnienie koloru (w zależności od produktu).
Rekomendowane odpowiedzi