Administrator Evo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Rysy nie są zbyt mocne.Takie koliste od mycia - więc może coś pomiędzy UC a SWIRLX czyli właśnie Scratch. Teoria mówi żeby zaczynać od najlżejszego środka w ofercie,praktyka i finansowe możliwoście mówią żeby dopasować sobie odp. środek do uszkodzeń,co w połączeniu z wiedzą na temat miękkośc/twardości lakieru pozwala oszacować co będzie potrzebne. Po tym polerowaniu użyć cleanera (np.SRP)?Potem jak będzie nawoskowany to po myciu będę używał Quik deteilera i to wszystko ?. Generalnie 2x Tak,z tym że SRP to wszystko w jednym,nie tylko cleaner,dla ciebie będzie w sam raz. Wosk #16 też ma chyba błysk ,czy jest matowy ? Oczywiście że ma błysk Chodziło o to że sealanty maja bardzo specyficzny wygląd,generują dużo "sztucznego" blasku,nie każdem to odpowiada. #16 będzie wyglądał równie dobrze,tyle tylko że inaczej.
keram6 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Rozumiem ,że z glinkami jest tak samo.Jeśli na pocz.kupię białą megsa to będzie dobrze? Jeśli dobrze zrozumiałem to SRP jest quik deteilerem i cleanerem w jednym.Więc będe uzywał go przed woskow. a potem po umyciu. A NXT Gener.Glass Cleaner czy spełni taką samą rolę co SRP ?Sorry ,że trzymam się Megsa ale to dla mnie na pocz. prostsze kupić wszystko w jednym miejscu.
Marco Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Rozumiem ,że z glinkami jest tak samo.Jeśli na pocz.kupię białą megsa to będzie dobrze?Jeśli dobrze zrozumiałem to SRP jest quik deteilerem i cleanerem w jednym.Więc będe uzywał go przed woskow. a potem po umyciu. A NXT Gener.Glass Cleaner czy spełni taką samą rolę co SRP ?Sorry ,że trzymam się Megsa ale to dla mnie na pocz. prostsze kupić wszystko w jednym miejscu. Ale Ci się pokierało wszystko SRP to Cleaner +Sealant+Feeler. Czyści ,odżywia i wypełnia. Nei ma nic wspólnego z detailerem i nie może być używany po myciu na nawoskowaną powierzchnie ponieważ ten wosk usunie! A NXT Glass Cleaner to chyba sama nazwa wskazuje ze jest ..do szyb.
malkolm Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 keram6, wszystko ci się pomieszało. powoli, , glinka biała od megsa na początek jak najbardziej ok. SPR nie jest QD, jest cleanerem, i politurą w jednym, a do tego ma właściwości zabezpieczające lakier. glass cleaner jak sama nazwa wskazuje służy do czego innego.
keram6 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 No tak za dużo tego wszystkiego .Jasne - glass to szyba.No to żeby nie wpaść ponownie to zaproponuj mi coś po myciu (kiedy wóz jest nawoskowany)od megsa. Rozumiem ,że SRP lub inny z Megsa -Ultimate Quik Deteiler -(może być ?) ,będzie przed woskowaniem.
Administrator Evo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Stary,mocno testujesz naszą cierpliwość.... Po raz ostatni: SRP- tylko przed woskiem ! Nie po myciu,nie po wosku. Quick detailer - po myciu !
Administrator Evo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Poczytaj troche,na forum naprawdę znajdziesz ogromną ilość informacji na każdy interesujacy cie temat.
majkel Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Przeczytałem cały wątek i chciałbym dopytać co polecacie jeszcze z cleanerów oprócz DJ, Zymola i Swissvaxa.Może coś z tańszych rzeczy?? Mam SRP ale że się już kończy chciałbym zastosować coś innego powiedzmy w podobnej cenie
julian Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 majkel, a jakie wosk bądź sealant chcesz stosować?
malkolm Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 z tańszych od dodo to chyba tylko sonax z serii premium przychodzi mi na myśl (nie jest ścierny)
Łukasz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 z tańszych od dodo to chyba tylko sonax z serii premium przychodzi mi na myśl (nie jest ścierny) To już wolałbym DJ.
malkolm Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 z tańszych od dodo to chyba tylko sonax z serii premium przychodzi mi na myśl (nie jest ścierny) To już wolałbym DJ. ja tez i dlatego sobie zamówiłem
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 4 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Poorboy's ma także cleaner o nazwie Professional Polish. Nie używałem go jeszcze więc się nie wypowiem na temat działania. I nie jest to reklama jest to tylko wypowiedź informacyjna że istnieje taki produkt
malkolm Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 CAR CRAZY, trzeba przyznać że cena jest bardzo dobra
julian Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 jest też collinite 840 - saphhire. muszę go w końcu wypróbować, przynajmniej zanim się pozbędę wosków colli;)
przemas22 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 jest też collinite 840 - saphhire. muszę go w końcu wypróbować, przynajmniej zanim się pozbędę wosków colli;) Ja kupowałem wosk 845 to miałem go wziąść do kompletu. Ale przeczytałem coś takiego w uwagach i odpuściłem : "Nie zalecamy używania na nowych lakierach i lakierach o ciemnych barwach"
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 4 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Tak zgadza się jest dedykowany do jasnych lakierów. Ja mam czarny więc się za niego nie brałem ale jestem ciekaw co dedykuje go do jasny, co by się działo na ciemnym
Plater Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 CAR CRAZY, czy korzystałeś z cleaner-a Poorboy's Professional Polish? Jeśli tak, to jak się spisuje? Czy można go porównać jakościowo do DJ?
kanar Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Profesional Polish jest cleanerem lekko sciernym, porownywalny do DJ LP.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 4 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Plater Tak, jak najbardziej jest to odpowiednik DJ pod względem opinii innych głównie z zagranicy, /ja sam będę go testował dopiero na wiosnę na rozpoczęcie sezonu Kanar Sorki ale troszkę się z Tobą nie zgodzę na opakowaniu jest info "No abrasives" co oznacza nie ścierny na opakowaniu SSR 1 jest light abrasives czyli lekko ścierny. Może w testach wyjdzie inaczej ale tak jak pisałem ja przeprowadze test jak zrobi się cieplej i wtedy będę miał 100% wiedzę czy jest ścierny czy nie Chyba że ty już go testowałeś i faktycznie ma właściwości lekko ścierne
kanar Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Nie testowalem, mam takie info od Adama, ale sprobuje w przyszlym tygodniu, to dam znac.
szlacht Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 to ze jest "no abrasive" to nie znaczy ze nie jest "scierny". PP to chemiczny polish
julian Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 a co znaczy no abrasive w kontekście tego produktu?
Rekomendowane odpowiedzi