ghost Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jakie znacie jeszcze cleanery, oprócz Poorboys Proffessional Polish, które można używać w słońcu?
zdanek Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2018 @ghost ostatnio testuję ValetPRO Purple Passion i w słońcu nie miałem z nim problemów 1
NikoPiko Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 Ja używam CarChem Pre Wax Cleaner i brak problemów w słońcu.
Marcin Gugu33 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 W dniu 22.04.2018 o 19:15, S3ci0r napisał: IPA Tenzi to nie IPA Tenzi ipa cleaner odtłuszczacz izopropanol 1l - o tym mówisz? w nazwie ipa i cleaner do czego to jest? Jaki budżetowy cleaner?
S3ci0r Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 tak o tym, zerknij w kartę charakterystyki produktu to wszystko będziesz wiedział
Marcin Gugu33 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 czyli ten Tenzi to po prostu IPA. wieć szukam cleanera.
Gold_Car Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Ten tenzi jak się nie mylę zawiera tylko 20 czy 30% alkoholu izopropylowego reszta to pewnie jakies rozpuszczalniki i "wypełniacze"
S3ci0r Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @Gold_Car reszta to woda @Marcin Gugu33 wejdź sobie na dowolny sklep w zakładkę cleanery i zobacz co mają w ofercie, wybierz sobie kilka propozycji które cię interesują, a potem poczytaj o nich na forum, albo znajdź ich testy, ewentualnie zadaj pytanie, który z wybranych przez ciebie cleanerów najlepiej wybrać. co z tego, że ktoś zaproponuje ci cleaner X, jak okaże się, że w sklepie w którym chcesz zrobić zakupy nie ma go w ofercie. tak na szybko to jedne z najpopularniejszych to prima amigo, dodo i poorboys. 1
ghost Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 10 minut temu, S3ci0r napisał: jedne z najpopularniejszych to prima amigo, dodo i poorboys. To prawda, dodo jest ceniony za bardzo dobre właściwości czyszczące i dość przyjemną pracę, Poorboys world proffessional polish za możliwośc pracy w słońcu, też przyjemny produkt i niewiele zostawia po sobie Prima całkiem dobry cleaner z funkcją glaze, w sumie takie AIO. Moim ulubieńcem jest McKees37 CPP. Zostawia świetnie jałową powierzchnię, bez wypełniaczy, nawet pod powłoki sie nadaje. Testowałem wosk Bilt Hamber Finis na 2 podkładach. Potwierdziło sie to co podawał producent, najlepiej leży na odtłuszczonym lakierze. Na M37 CPP leżał całą zimę. Natomiast na AIO AG SRP na wiosnę mniej niż połowę tego, ale i tak przyzwoicie.
paperson Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @ghost czy po M37 CPP jeszcze z przyzwoitości wymywasz lakier prepem?
menior Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Chyba tylko z przyzwoitosci kiedys zima kladlem colli/fusso itp na rozne cleanery i zime sobie lezaly,teraz dodatkowo przemywam bo "nalezy"i tez zime przelezy
ghost Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 6 minut temu, paperson napisał: @ghost czy po M37 CPP jeszcze z przyzwoitości wymywasz lakier prepem? Nie, M37 bardzo dobrze przygotowuje powierzchnię a dodatkowo oszczędzam czas. Jak na moje potrzeby to w 99.9% wystarcza sam CPP. 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 8 godzin temu, S3ci0r napisał: @Gold_Car reszta to woda @Marcin Gugu33 wejdź sobie na dowolny sklep w zakładkę cleanery i zobacz co mają w ofercie, wybierz sobie kilka propozycji które cię interesują, a potem poczytaj o nich na forum, albo znajdź ich testy, ewentualnie zadaj pytanie, który z wybranych przez ciebie cleanerów najlepiej wybrać. co z tego, że ktoś zaproponuje ci cleaner X, jak okaże się, że w sklepie w którym chcesz zrobić zakupy nie ma go w ofercie. tak na szybko to jedne z najpopularniejszych to prima amigo, dodo i poorboys. Pytam bo już go mam, wiec chce wiedzieć do czego wykorzystać. Cleanera szukam, czytam sporo ze Dodo jest najlepszy - 100ml za 34zł na ile wystarczy kombi a4?
paperson Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @Marcin Gugu33 myślę, że na początku Twojej przygody z detailingiem, to na max. 1,5 - 2x starczy te 100ml
ghost Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2018 Moja kolekcja klasycznych cleanerów się powiększyła, jednak kusi mnie na szybko użycie cleanerów w płynie. Testował ktoś Chemical guys Wipe Out, Bilt Hamber Cleanser Fluid albo jakiś inny w atomizerze? (nie licząc Wax off) Oczywiście jako pre-wax cleaner, nie jako płyn inspekcyjny.
wanraf89 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 Witam, Mam pytanko czy przed bilt hamber finis uzyc jakiegos cleanera jesli tak to jakiego ? czy wymycie tylko ipa wystarczy ?
menior Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2018 @wanraf89 cleaner zawsze lepiej przed woskiem niz same wymycie,jaki? nie znam tego wosku ale nie wydaje mi sie z tych wymagajacych dedykowanego cleanra
ghost Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 13 godzin temu, wanraf89 napisał: Mam pytanko czy przed bilt hamber finis uzyc jakiegos cleanera jesli tak to jakiego ? czy wymycie tylko ipa wystarczy ? Tak jak podaje producent BH Finis na jałowym lakierze leży lepiej w kwestii trwałości. Jeżeli wygląd ma być priorytetem wtedy dedykowany cleaner BH Cleanser Polish. Jeżeli trwałość to BH Cleanser Fluid lub McKees 37 CCP. Ewentualnie całkiem dowolny cleaner wymyty wipe-outem. Bilt Hamber to jeden z niewielu producentów, który podaje dwa sposoby przygotowania podłoża pod wosk. Kładłem na cleanery i na jałowy. Wnioski pokrywają się z deklaracjami producenta. Teraz BH Finis siedzi u mnie eksperymentalnie na AG SRP.
D@ViD Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 A co pod wosk Bilt Hamber Double Speed Wax ? Jałowy lakier, czy może jakiś czysty cleaner typu PB Professional Polish (akurat taki mam) ?
ghost Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 2 godziny temu, david2888 napisał: A co pod wosk Bilt Hamber Double Speed Wax ? Jałowy lakier, czy może jakiś czysty cleaner typu PB Professional Polish (akurat taki mam) ? Obie opcje powinny być ok.
Grzechu23 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 @david2888 U mnie Double Speed Wax siedzi na czystym lakierze po Kochu M2.01 wymytym CarPro Eraser. Jest bardzo dobrze! Wprawdzie czasowo dopiero 2 tygodnie, ale zrzut wody/kropelkowanie jest na kozackim poziomie.
D@ViD Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 @Grzechu23 Ogień ! a powiedz jak zaaplikowales tego Koch Antiholo ? Maszynowo jaki pad ?
Grzechu23 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Maszynowo. Krauss S8 -> czarny gładki pad NAT'a ->Koch Antiholo Kilka wolnych przejazdów i finito
kamykmm Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 W dniu 25.05.2018 o 10:33, Grzechu23 napisał: @david2888 U mnie Double Speed Wax siedzi na czystym lakierze po Kochu M2.01 wymytym CarPro Eraser. Jest bardzo dobrze! Wprawdzie czasowo dopiero 2 tygodnie, ale zrzut wody/kropelkowanie jest na kozackim poziomie. zdjąłeś cc wax golda z jakiegoś powodu, czy sam tak szybko szedł?
Rekomendowane odpowiedzi