kolo100 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Dzięki Strus. AIO kupiłem kiedyś do smaxa bo tam lakier był po myjniach automatycznych i tak mi leżał....Będzie trzeba w takim układzie zaopatrzyć się w cleaner chociaż miesiąc temu nałożyem coli bez cleanera i dalej ładnie kropelkuje....Auto myte co tydzień i nakładany QD.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 30 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 1 minutę temu, kolo100 napisał: Będzie trzeba w takim układzie zaopatrzyć się w cleaner chociaż miesiąc temu nałożyem coli bez cleanera i dalej ładnie kropelkuje.... Auto myte co tydzień i nakładany QD.... Jesli dales na jalowy lakier to zostaw go juz zime przetrwa a na lato dasz cos letniego juz z opcja cleaner
kolo100 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Ok. Dzięki.. Na wiosnę kupię cleaner i mam reda moją truskaweczke Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Pepiko Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 To cleaner? Ktoś używał, nie moge nic o tym znaleźć nawet na polskiej stronie turtle wax.
3echo Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Shiny Garage Paint Cleaner czy Duragloss Squeaky Clean pod soft99 12 months? A może TEMACHEM CUT&SHINE?Szukam czekoś taniego i skutecznego.Poradzi ktoś?
ostry2407 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 31 minut temu, 3echo napisał: Shiny Garage Paint Cleaner czy Duragloss Squeaky Clean pod soft99 12 months? A może TEMACHEM CUT&SHINE?Szukam czekoś taniego i skutecznego.Poradzi ktoś? Jak ma długo poleżeć to kłaść na jalowy lakier. Tak na przyszłość zanim napiszesz to poczytaj bo temat o tym jest wyczerpujacy
Strus Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Zdecydowanie 49 minut temu, 3echo napisał: Duragloss Squeaky Clean 1
3echo Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 A co się dzieje z produktami DG że nigdzie nie można dostać cleanera?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
wobbjack Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 [mention=14569]wobbjack[/mention] [mention=20419]paperson[/mention] Są dwie wersje tego cleanera. Poorboy’s World Pro Polish i wersja Poorboy’s World Pro Polish 2. Która lepsza? cenowo prawie znikoma różnica. U mnie przy PP2 widać zauważalna różnice w ilości zarysowań przed i po także mogę polecić Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 @wobbjack długo wypracowywales? Ze tak powiem az produkt znikl, czy byla widoczna delikatna mgiełka?
wobbjack Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 [mention=14569]wobbjack[/mention] długo wypracowywales? Ze tak powiem az produkt znikl, czy byla widoczna delikatna mgiełka? Była widoczna mgiełka.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Panowie jaki cleaner najlepszy pod wosk Coli?Na autoblask.pl jest 15% rabatu ze względu na czarny piątek, więc warto skorzystać..Który cleaner jest najlepszy ogólnie? Wiem, że to sprawa indywidualna ale taki najbardziej rekomendowany Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 @kolo100 najczęściej używany jest przez forumowiczów uniwersalny Dodo Juice Lime Prime. Ja kładłem pod Colli Poorboy's. Polecany ze względu na brak silikonu i wosków (ponoć Colli lubi takich koleżków ), dodatkowo jest w pojemnościach testowych, jedną butelką oblecisz spokojnie dwa auta.
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 [mention=4178]kolo100[/mention] najczęściej używany jest przez forumowiczów uniwersalny Dodo Juice Lime Prime. Ja kładłem pod Colli Poorboy's. Polecany ze względu na brak silikonu i wosków (ponoć Colli lubi takich koleżków ), dodatkowo jest w pojemnościach testowych, jedną butelką oblecisz spokojnie dwa auta. No właśnie bardziej do mnie przemawia poorboy a dodo jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o popularność na autoblask...Powiedz mi bo poorboy ma 3 pojemności. Ta mała testowa jest nieopłacalna i zastanawiam się nad średnią.. Cleaner używamy raczej tylko przed woskiem, więc wystarczy na bardzo długo.. A jak z zapachem? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 @kolo100 Zapach...hmmm (właśnie go niucham )... taki lekko chemiczny, raczej przyjemny. Ja wziąłem tester, gdyż jestem na etapie poznawania różnych produktów. Pamiętaj, że są dwie wersje tego cleanera - z "2" bodajże bardziej ścierny, lecz Tobie raczej niepotrzebny. Tu masz moją relację z użyciem tego cleanera.
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 [mention=4178]kolo100[/mention] Zapach...hmmm (właśnie go niucham )... taki lekko chemiczny, raczej przyjemny. Ja wziąłem tester, gdyż jestem na etapie poznawania różnych produktów. Pamiętaj, że są dwie wersje tego cleanera - z "2" bodajże bardziej ścierny, lecz Tobie raczej niepotrzebny. Tu masz moją relację z użyciem tego cleanera.Dzięki wielkie. Właśnie wiem, czytałem o tej drugiej wersji ale to raczej tak jak piszesz, nie dla mnie Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Mnie pod Colli (ale 845) polecono w MrCleaner zwykły cleaner SG i uważam to za strzał w dziesiątkę. Tani i skuteczny (przyczepny). 845 jednakowo siedzi na dobrze wypracowanym i dotartym cleanerze i po wymyciu go IPą.
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 2 godziny temu, kolo100 napisał: Panowie jaki cleaner najlepszy pod wosk Coli? Na autoblask.pl jest 15% rabatu ze względu na czarny piątek, więc warto skorzystać.. Który cleaner jest najlepszy ogólnie? Wiem, że to sprawa indywidualna ale taki najbardziej rekomendowany Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Ja dwa tygodnie temu, na polowie auta, położyłem cleaner POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH. Kupilem tester 118ml. Uwierz zostalo mi chyba jeszcze na 3 auta. Po cleanerze jeszcze wymyłem IPĄ 50:50. Testy w trakcie czy z cleanerem czy bez będzie dluzej siedzieć. Dzis pierwszej mycie po 2tyg i pieknie siedzi po obu stronach
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Spoko to biorę Poorboy’s... Ale wezmę sobie te średnia... Na kilka lat będzie spokój Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
rafalk Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 18 minut temu, david2888 napisał: Ja dwa tygodnie temu, na polowie auta, położyłem cleaner POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH. Kupilem tester 118ml. Uwierz zostalo mi chyba jeszcze na 3 auta. Po cleanerze jeszcze wymyłem IPĄ 50:50. Testy w trakcie czy z cleanerem czy bez będzie dluzej siedzieć. Dzis pierwszej mycie po 2tyg i pieknie siedzi po obu stronach Jeśli wymyłeś ipą to go tam nie ma, położyłeś wosk na jałowa powierzchnię nie zobaczysz różnicy.
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 9 minut temu, kolo100 napisał: Spoko to biorę Poorboy’s... Ale wezmę sobie te średnia... Na kilka lat będzie spokój Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Powiem ci ze auto przeszlo pelna dekontaminacje i glinkowanie. A teb cleaner mial co robić. Dawalem po 3-4 groszki na aplikator okragly z mikrofibry i jazda. Bialo aplikator potem zrobil sie szaro-ciemny
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 .... Z mikrofibry? Ja zawsze robiłem AIO i tutaj też miałem zamiar aplikować gabkowym od mequirs... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 @kolo100 cleanery z reguły lepiej docierać takim z mf
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 @kolo100 takie cos kupilem https://mrcleaner.pl/aplikatory/monster-shine-white-round-aplikator-z-mikrofibry-z-gumka?from=listing
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 Ok panowie. Dzięki za wskazówki... Mam takich duzo, ostatnio nowe nieużywane jeszcze... Ja zawsze ich używałem tylko do wnętrza przy zabezpieczaniu kokpitu i plastików... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Ale to nakladacie i wykanczacie tym padem czy tylko nakladacie a pracujecie mikrofibra.
Rekomendowane odpowiedzi