kita33 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Ładowarke mam philipsa. Potrzebyję tylko odpowiednie baterię. Tylko o jakiej pojemności kupić?
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Kup białe eneloopy, to konkretny rodzaj aku. Nie mają pojemności do wyboru, tj mają ale są czarne i generalnie do specyficznych zastosowań (większa pojemność, krótsza żywotność).
kita33 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 BlacK, takie bedą dobre https://www.hurt.com.pl/4-x-akumulatork ... 10956.html ?
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Jak najbardziej są ok, nie wiem tylko jak LL radzi sobie z enelopami w dłuższym okresie. Miałem kiedyś latareczkę z DXa, na zwykłym paluchu było ok, z eneloopa pociągnął ponad 1A prądu i dioda poszła w... Poczytaj o LL i jeśli inni używają Sanyo, bierz te z linka. Sam kupował w fotojokerze, ale ok 9zł/szt.
kita33 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Na stronie producenta http://www.led-lenser.pl/latarka-led-lenser-p7.html jest napisane ............•zasilana czterema bateriami AAA = 6V/2800 mAh (możliwość stosowania akumulatorków 4x1,2 V o dowolnej pojemności) ..............
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Bierz. Jak kiedyś będziesz chciał mocniejsze światełko, polecam coś na aku 18650 i diodzie XPG lub XML:)
mar3 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Bierz. Jak kiedyś będziesz chciał mocniejsze światełko, polecam coś na aku 18650 i diodzie XPG lub XML:) od kilku stron próbuję "przebić" się z tymi diodami ... ale LL rządzi
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Nie rządzi... LL ma jedną zaletę - najfajniejszy focus na rynku. Wydajność diody, elektronika, brak wodoszczelności i ilość światła z LL nie jest niczym wyróżniającym się. Fajne światełko, są fajniejsze w tej cenie
mar3 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Nie rządzi... LL ma jedną zaletę - najfajniejszy focus na rynku. Wydajność diody, elektronika, brak wodoszczelności i ilość światła z LL nie jest niczym wyróżniającym się. Fajne światełko, są fajniejsze w tej cenie No tak, to samo pisałem kilka stron wcześniej, to się dziwili ps. elektroniki w niej nie znajdziesz no chyba, że 4 rezystorki
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Ostatnio już nie kupuję latarek i tam mam z 8 różnych w domu. Gdzieś dwa lata temu grzebałem na forum "światełka" i co trochę zamawiałem z Chin i HK różne wynalazki. Podobała się zostawał, nie na giełdę. Koniec końców najlepszą dla mnie jest solarforce na XP-G. Korpus dobrze wykonany i anodowany, diody w modułach, wydajne aku z zabezpieczeniem, sterownik trzy trybowy i włącznik revers - więcej nie potrzebuję.
BlacK Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Solarforce jest modułowy. Mam L2P, zmieniony włącznik (można stawiać ją na "dupce" jak świeczkę), gumkę włącznika zmieniłem na fosforyzującą. korpus http://www.solarforceflashlight-sales.c ... &s=7&id=17 drop http://www.solarforceflashlight-sales.c ... =10&id=113 dupka http://www.solarforceflashlight-sales.c ... s=18&id=66 kabura http://www.solarforceflashlight-sales.c ... s=21&id=70 plus aku, ładowarka etc. Poprawiłem także odprowadzenie ciepła z modułu na obudowę. Przy maksymalnym trybie grzeje ręce
mar3 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ostatnio już nie kupuję latarek i tam mam z 8 różnych w domu... , chociaż większości już nie mam ... a teraz już całkiem serio, LL jako latarka może nie zachwyca, jest sporo sprzętu świecącego o niebo lepszego ale jeżeli chodzi o inspekcje to taką mocniejszą latarką ze skupionym promieniem można się oślepić odbiciem światła od lakieru, owszem na upartego można ale to nie to samo co światło puszczone przez soczewkę
kita33 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Czy ktoś używa akumulatorków Sanyo do latarki LL https://www.hurt.com.pl/4-x-akumulatork ... 10956.html Czy po ich zastosowaniu nic złego sie nie stanie z diodą w latarce. Na stronie producenta jest napisane że można używać 4 baterie AAA = 6V/2800 mAh (możliwość stosowania akumulatorków 4x1,2 V o dowolnej pojemności)
mar3 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Czy ktoś używa akumulatorków Sanyo do latarki LL https://www.hurt.com.pl/4-x-akumulatork ... 10956.html Czy po ich zastosowaniu nic złego sie nie stanie z diodą w latarce.Na stronie producenta jest napisane że można używać 4 baterie AAA = 6V/2800 mAh (możliwość stosowania akumulatorków 4x1,2 V o dowolnej pojemności) A co Ty się tak tego obawiasz? skoro producent wyraźnie dopuszcza stosowania akumulatorków ... dają 5lat gwarancji
mar3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 I jeszcze jedna się zrobiła, dla GR_BKP tym razem bardziej uniwersalna - xp-g r5, elektronika 3 trybowa, kolimator dający odpowiednią wiązkę ( żeby było dobrze do lakieru i na co dzień ), zasilanie oczywiście 18650
Fancivi Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 mar3, Wyglada profi, jak kiedy bocialarki mi zaczna dawac za malo swiatla to juz wiem do kogo moge sie odezwac
BlacK Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Body wygląda jak ultrafire/aurora c6, w sumie fajne światełko do kieszeni
mar3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Body wygląda jak ultrafire/aurora c6, w sumie fajne światełko do kieszeni wymiarami tak, wyglądem raczej nie mam te obudowy już dość dłuuugo, fajna sprawa bo anodyzacja to HAIII, dorobiłem radiator pod diodę i elektronikę oraz nowy moduł włącznika oparty na wysoko prądowym pstryczku Omten'a - dzięki temu straty na włączniku są pomijalne a i bardzo dobrze się klika elektronika 3 trybowa z możliwością programowania trybów, ochrona ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem i takie tam
Kama Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 elektronika 3 trybowa z możliwością programowania trybów Możesz coś więcej o tym napisać? Możemy zaprogramować np. jasność? 25% 50% 100%? Dobrze rozumiem?
BlacK Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Lepiej 5,30,100% Tryb "nocny" często się przydaje. Mariusz HAIII czy HAIII? Na paru korpusach z taką deklaracją nie było wytrzymałej powłoki, jak się sprawuje u Ciebie ta anodyzacja?
mar3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Kama - dokładnych wartości teraz nie powiem, generalnie każdy tryb możesz zmienić jak chodzi o jasność - jest 8 poziomów jasności, od baardzo słabego który nadaje się jedynie do świecenia w nocy ( jak np. wstaniemy i zapalimy latarkę ) do 100% zmiany trybu dokonujemy na włączonej latarce poprzez dwa szybkie "kliknięcia" - coś jak kliknięcie lewym p. myszki, tryby zmieniają się kolejno - 1, 2, 3, 1, 2, 3 itd. wejście do programowania jasności poprzez 3 szybkie kliknięcia, po tej sekwencji błyśnie i zgaśnie a po chwili jasność zacznie rosnąć od minimum do maksimum, jedno kliknięcie i wybór zatwierdzony pamięć zapamiętuje dany tryb momentalnie, generalnie dopóki nie zrobimy dwu-klika mamy stale ten sam tryb - świetna sprawa jest jeszcze ochrona ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem, 18650 nie lubią schodzić poniżej 3v edit - BlacK - może nie jest to to co daje nam HAIII od Surefire ale generalnie daje radę, mam jedną taką latarkę zrobioną do pracy, używana codziennie dość mocno, zazwyczaj jest w skrzynce z narzędziami ... ma ładne wybłyszczenia na krawędziach i nic poza tym ja lubię jeszcze słabsze tryby nocne, im słabszy tym lepszy, no tki co to go w dzień praktycznie nie widać
Kama Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Szczena mi opadła po przeczytaniu twojego posta Miałem robić jakieś zakupy na dx.com ale chyba trzeba to będzie przemyśleć
BlacK Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Szczena mi opadła po przeczytaniu twojego posta Miałem robić jakieś zakupy na dx.com ale chyba trzeba to będzie przemyśleć Zajrzyj na fora latarkowe, to się zdziwisz Na ich giełdach też można trafić fajne latarki. jest jeszcze ochrona ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem, 18650 nie lubią schodzić poniżej 3v Lub zakup zabezpieczonych 18650, nie rozładujesz, nie przeładujesz.
Rekomendowane odpowiedzi