m4rcyh Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 ClearKote Vanilla Hand Glaze wzbudza moje zaufanie, czy mogę po nim wosk nakładać od razu czy muszę odczekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Evo - krótko zwięźle i na temat, czy któryś z tych wosków polecił byś szczególnie na zimę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 m4rcyh, jeden i drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 dzieki, zakupuję iPĘ i wybiorę chyba colli, a może FK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Jako że miałem roztopka FK 1000p, z dużej puchy na 2 osoby, domówiłem sobie jeszcze Coliego 476s i jako że Coli ma opinie pancernego on zostanie nałożony przed zimą na auto, cleanerem będzie Wolfgang Paintwork Polish Enhancer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Wybór padł na Wolf's Chemicals Body Wrap. Niedawno przygotowałem lakier WC Shine & Seal, rano pierwsza warstwa Body Wrap. Następnego dnia kolejna. Ciekaw jestem jak się będzie sprawowało u mnie takie combo. Tuż przed zimą mam zamiar zaaplikować jeszcze jedną warstwę BW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Evo, hm a ja chciałem kupować cleaner aby przez zimę dłużej się utrzymał Czyli nie warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Ja stosuje cleaner tylko w sezonie, ale z racji tego że usuwa delikatne hologramy(Lime Prime) np. po QD na lekko zakurzonym aucie oraz dlatego że fajnie przyciemnia lakier. Właściwości przedłuzających życie #16 nie zauważyłem(żeby nie powiedzieć że wręcz przeciwnie). Przed zimą, dokładne mycie, IPA i 2 warstwy Colli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bąku Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jeżeli chodzi o zimę to nie zapominajmy o colli 845 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 jeszcze zapytam, kiedy najwcześniej mogę położyć drugą warstwę colli 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 m4rcyh, po około 12 godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 kurde ciężki temat w moich warunkach, auto jest mi codziennie potrzebne i nie ma szans żeby postało 12 godzin, czy w takim razie mogę, jeśli się pobrudzi pierwsza warstwa umyć auto pojechać ewentualnie Sprey&Glosem i dać drugą warstwę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 m4rcyh, Oczywiście że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Na zimę to Duragloss TrackClaw jeszcze jest dosyć ciekawym wynalazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 SJake, Używałeś ? ile Tobie poleżał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 SzaKal, narazie leży 2 tygodnie. Śliski jak cholera... zobaczymy co dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 SJake, nakładałeś razem z Bonding Agent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Śliski jak cholera Jacek, jak oceniasz śliskość TrackClaw vs hmm...tego...tam... "przepłacony" wosk ? Bo ja mam swoje spostrzeżenie, ale ciekawi mnie Twoje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 SJake, nakładałeś razem z Bonding Agent? Nie, nie - na golasa TrackClaw vs hmm...tego...tam... "przepłacony" wosk Śliskość w przepłaconym jest gorsza... za to wygląd inny, dotyk inny. Po trackclaw - lakier robi sie troszkę "kauczukowy", po "drogim" fajny efekt szkiełka. Aby ocenić potrzebne są lampy - światła na stacjach benzynowych na przykład... Trwałość - narazie dostaje ostro, lecz nie ustępuje - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Duragloss Track Claw nie jest sealantem na zimę. Nie do tego został stworzony. Choć i tak jest trwały, bo wytrzymuje około 3 miesięcy. Na zimę z Duragloss jest #111, #105 oraz #104. Śliskość w przepłaconym jest gorsza... za to wygląd inny, dotyk inny. Po trackclaw - lakier robi sie troszkę "kauczukowy", po "drogim" fajny efekt szkiełka. Aby ocenić potrzebne są lampy - światła na stacjach benzynowych na przykład... Trwałość - narazie dostaje ostro, lecz nie ustępuje - Wygląd? Śmiem twierdzić, że ciężko znaleźć wosk, który daje lepszy efekt od Track Claw. W dotyku także... Kauczkowy efekt to może być po produktach aspirujących do wyższej półki, które zostały stworzone przez jakąś studentkę chemii Track Claw daje czysty, refleksyjny, szklisty i mokry efekt z dużym połyskiem. Prawda jest taka, że gdyby Track Claw kosztował grubą kasę, to już by tłuszcza na całym świecie śliniła się na samą myśl o nim. Kluczem jest cena. Track Claw to bardzo zaawansowany produkt. Trzeba też pamiętać o poprawnej aplikacji, aby uzyskać jak najlepsze rezultaty. Należy go dokładnie wymieszać przed użyciem. Po nałożeniu na całe auto, trzeba zostawić na około 30-60 minut i dopiero wytrzeć pozostałości. Nie wolno od razu polewać wodą. Pełną śliskość uzyskuje po 12-24 godzinach. Tak wygląda Daewoo Nexia po Track Claw (samochód rodziny, więc auto bez korekty i bez zabawy w szczegóły): Zdjęcie robione telefonem komórkowym. Bez żadnego retuszu. Lakier bez korekty. Użyty został cleaner Duragloss #101, który super współpracuje z Track Claw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bąku Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Wax Paradise a co myślisz o kombinacji Car-lack NSC + Duragloss 105 bądź 111 , czy jednak lepiej jako podkład spisze się 601 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Car-lack NSC to AIO, ale pozostawia akrylowe zabezpieczenie, więc nie powinno być żadnego problemu. Ale bez wątpienia lepiej sprawdzi się Bonding Agent #601. #601 polepsza efekt, trwałość i umożliwia położenie drugiej warstwy bez odczekiwania 12 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 które zostały stworzone przez jakąś studentkę chemii Byś się zdziwił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cayman9 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 to teraz ja mam pytanie... zastanawiam się nad sealantem na zimę wraz z dedykowanym cleanerem... co polecacie? zależy mi zarówno na trwałości jak i wyglądzie. chciałbym żeby wytrzymał co najmniej 2 zimowe miesiące na lakierze zależy mi na łatwości nakładania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 19 stron o woskach na zimę a ty dalej nie wiesz, błagam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi