bobas Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 maczekksan, co to znaczy pod? Jeżeli ci chodzi o "na" to jak najbardziej, "pod" wosk (tłumacząc dosłownie) Quick Detailera się nie stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczekksan Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 maczekksan, co to znaczy pod? Jeżeli ci chodzi o "na" to jak najbardziej, "pod" wosk (tłumacząc dosłownie) Quick Detailera się nie stosuje. Trochę źle sprecyzowałem swoje pytanie, chodziło mi bardziej o dogranie tych dwóch produktów Czyli rozumiem, że to będzie dobry QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtra Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 wygląda na hologramy delikatne, myślę że przejazd DJ LP i po sprawie.... tak mi się wydaje po zdjęciu. To ja chyba cos zle robie bo to zdjecie juz po DJ LP jak to sie powinno nakladac? ja nakladalem 4 "groszki" na miekkiego pada i jechalem jakies 5-6 przejsc po panelu na rotacji 300rpm. Drugie pytanie czy wszystkie fibry rysuja lakier czy ja mam takie ujowe? Wystarczy ze ja lekko docisne i juz robi ryski na lakierze... swiezo po praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Drugie pytanie czy wszystkie fibry rysuja lakier czy ja mam takie ujowe? Wystarczy ze ja lekko docisne i juz robi ryski na lakierze... swiezo po praniu a jaką masz tą mikrofibrę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtra Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 taka jak tutaj http://app.com.pl/products/?grid=41&gridn=7&prid=189 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 adamtra, do japońskiego czarnego lakieru używałbym czegoś zdecydowanie bardziej miękkiego. Wcale mnie nie dziwi, że fibra która pokazałeś rysuje, tym bardziej jeśli nie jest już nowa. Też mam czarny lakier i do wycierania wosków czy cleanerów przesiadłem się już prawie wyłącznie na fibry z dłuższym włosiem, nie wspominając już o przecieraniu quick detailerów, np: Microfiber Madness Yellow Fellow, Microfiber Madness Crazy Pile, Profi Polish Speed Gray, Eurow Shag, Chemical Guys Shaggy. Niestety ceny tego typu ręczników nie są małe i im dalej w las tym drożej, ale lepiej mieć 4 takie niż 10 kiepskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtra Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 A ja gdzies pisalem ze mam czarnego japonczyka? ;p to grantowy pasek xd Tylko mi ta fibra rysuje lakier w sumie głownie po zoltym/niebieskim korku, kiedy musze troche mocniej ja docisnac zeby zetrzec resztki pasty. Po cleanerze czy wosku jest ok, tylko akurat do tego używam fibry podobnej do CG Shaggy. Co do cen, nie sa ale trudno jesli juz inwestuje troche w auto to roznica na fibrze rzedu 20-30 zlotych przezyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Nie wiem skąd ja wziąłem tego japończyka, i jeszcze czarnego w każdym razie co do ścierek to i tak polecam co napisałem wyżej ja mam czarny lakier, też niemiec i niestety większość ścierek mu nie służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 wiecie cos na temat past 3m do stosowania recznego a nie maszynowego? Podobno sa takowe tylko nie wiem czy sa dobre. Potrzebuje cos lepszego od UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Używałem do ręcznej polerki megs m105 potem nałożyłem wosk. jednak po polerce są ryski które m105 zostawił. Nie użyłem żadnego finisza np. m205. posiadam jednak sholla s17+ czy można go użyć jakoś finisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 S17+ to pasta typu "one step" więc po niej powinno być ok, a nic nie szkodzi spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uaz555 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Czy wosk można nakładać palcami (nie aplikatorem)?? Muj wosk to Collinite no. 476. Nakładać w słońcu czy cieniu i ile czekać na wytarcie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 uaz555, woski można nakładać ręcznie, jednak sealanty jakim jest Colli radziłbym nakładać przeznaczonym aplikatorem z uwagi na chemiczny skład mogący wejść w kontakt ze skórą i ją uszkodzić itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Czy plamę po kawie z mlekiem którą zrobiła mi koleżanka na siedzeniu mogę spróbować zmyć APC? Jeśli tak to w jakim stężeniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paull Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 michałoś, Musisz to uprać i jeżeli nie chcesz mieć brzydkiego zapachu to użyj jakiegoś środka od odoru. Najgorzej że ta kawa była z mlekiem. Możesz użyć APC ale żeby nie był za mocny bo ci odbarwi tapicerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Problemu z zapachem raczej w 99% nie będzie. APC jak najbardziej co do proporcji to zależy już od danego produktu, najlepiej w takie optymalne między wartościami, które podaje producent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Te atomizery, pryskają rozproszonym czy skupionym strumieniem?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Rozproszonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Jaką polecicie tanią fibre do polerowania wosku cena około 30zł. Czy kupię coś za takie pieniądze co nie będzie rysować lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilus100 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 balcerek, parę postów wyżej masz przykład kilku MF. Niektóre z nich są właśnie niedrogie. adamtra, do japońskiego czarnego lakieru używałbym czegoś zdecydowanie bardziej miękkiego. Wcale mnie nie dziwi, że fibra która pokazałeś rysuje, tym bardziej jeśli nie jest już nowa. Też mam czarny lakier i do wycierania wosków czy cleanerów przesiadłem się już prawie wyłącznie na fibry z dłuższym włosiem, nie wspominając już o przecieraniu quick detailerów, np: Microfiber Madness Yellow Fellow, Microfiber Madness Crazy Pile, Profi Polish Speed Gray, Eurow Shag, Chemical Guys Shaggy. Niestety ceny tego typu ręczników nie są małe i im dalej w las tym drożej, ale lepiej mieć 4 takie niż 10 kiepskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Czym zabezpieczyć szklany panoramiczny dach w Peugeot 308 przed zimą? Wystarczy dać jakiś dobry wosk lub sealant? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgodnie ze sztuką - wystarczy. [ Dodano: 7 Sierpień 2011, 22:22 ] Jak CarPro Perl wypada w porównianiu z AG BC? Chodzi o sam wygląd na chropowatych plastikach, ma być mega czarno. Z BC jestem zadowlony ale chętnie przetestuje coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 k24, testuj śmiało CP Perl, produkt godny uwagi jeśli ma być mega czarno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 do rozrobienia chemii do odkurzacza piorącego trzeba używać wody destylowanej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi