luq92 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy połączenie Achillesa Prep i FK1000P się spisze? Czy inny wosk da lepsze efekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 11 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy połączenie Achillesa Prep i FK1000P się spisze? Czy inny wosk da lepsze efekty? Do tego IPA pomiedzy nimi i bedzie kozak. Lepsze w jakim sensie? Wetlook i 'ingi to spokojnie, trwalosc juz niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Łączniki stabilizatora wymieniamy parami? Zazwyczaj i tak leci prawa strona, przez dziury przy poboczu, także profilaktycznie można wymienić parę, ale i tak następnym razem znów sypnie sie prawa strona, wiec czy to ma sens... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy Gloria Foamy Clean 100 da rade bez dolewania obleciec sredniej wielkosci auto (207, Corsa, Golf etc.)? Potrzebuje czegos malego do wozenia 'w trasy' i zastanawiam sie czy mala Gloria sie sprawdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 11 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Da rade. Kwestia wylacznie techniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy połączenie Achillesa Prep i FK1000P się spisze? Czy inny wosk da lepsze efekty? Do tego IPA pomiedzy nimi i bedzie kozak. Lepsze w jakim sensie? Wetlook i 'ingi to spokojnie, trwalosc juz niekoniecznie. Trwalosc slaba?ALe ze co,ze cleaner oslabia trwalosc i IPA wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 11 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 FK1000 lubi jalowa powierzchnie, po przygotowaniu jej cleanerem nalezy zmyc ja porzadnie IPA, a dluzej polezy na lakierze. SAMA IPA NIE WYSTARCZY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 FK1000 lubi jalowa powierzchnie, po przygotowaniu jej cleanerem nalezy zmyc ja porzadnie IPA, a dluzej polezy na lakierze. SAMA IPA NIE WYSTARCZY! Danke szyjn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy połączenie Achillesa Prep i FK1000P się spisze? Czy inny wosk da lepsze efekty? Do tego IPA pomiedzy nimi i bedzie kozak. Lepsze w jakim sensie? Wetlook i 'ingi to spokojnie, trwalosc juz niekoniecznie. Właśnie chodzi mi o trwałość, szczególnie na jesieni i zimie, bo wiosną i latem nie ma problemu aby woskować częściej. Chcę mieć jeden uniwersalny wosk na cały rok, a Achillesa już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 A Achilles to nie czasem AIO? Nie zawiera wypełniaczy? Jest sens wymywać to, co zamaskowaliśmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti33 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Miał ktoś do czynienia z lakierami fordowskimi czy ręczna praca z UC jest do zrobienia Na Mondeo MK2 UC jedynie nadał blasku i usunął swirle i co mniejsze rysy, jechałem maszyną, ręcznie nie zrobisz nic poza odświeżeniem i nadaniem delikatnego połysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 sebek0720, Tak, to AIO dlatego od razu chcę na to tylko wosk. Chociaż IPA droga nie jest i nie problem sprawdzić jak wyjdzie w praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mam brudne gąbki po paście G3 czy wystarczy je umyć w wodzie ? chce pracować na menzernie i nie chce jakiś efektów ubocznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mam brudne gąbki po paście G3 czy wystarczy je umyć w wodzie ? chce pracować na menzernie i nie chce jakiś efektów ubocznych Proponował bym kupno szczoteczki do czyszczenia protez w rossmanie za niecałe 4zł chyba. I nią bym się wspomagał przy czyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_zgr Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Sebek96 Woda + np. biały jeleń a w trakcie pracy szczotka do czyszczenia tak jak napisał Kama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Łączniki stabilizatora wymieniamy parami? Ja nie wymieniam tych elementów parami, bo po co? Nie widzę uzasadnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Łączniki stabilizatora wymieniamy parami? Zazwyczaj i tak leci prawa strona, przez dziury przy poboczu, także profilaktycznie można wymienić parę, ale i tak następnym razem znów sypnie sie prawa strona, wiec czy to ma sens... U mnie jest lewa do wymiany, więc nie ma reguły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Nie widzę uzasadnienia. Tak naprawdę jedna robota a koszty nieduże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 może ktoś ma jakiegoś znajomego w Volvo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie widzę uzasadnienia. Tak naprawdę jedna robota a koszty nieduże Jedna robota? Jeden stuka, a wymieniasz dwa, czyli dobrego się pozbywasz. Nie widzę potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ostatnio do wnętrza zakupiłem APC - VP Citrus Pre-Wash. W jakim stężeniu najbezpieczniej zacząć "atakować" 1:40 ? Dodam że w 1 autku mam położonego Dionysus'a a w 2 PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie widzę uzasadnienia. Tak naprawdę jedna robota a koszty nieduże Jedna robota? Jeden stuka, a wymieniasz dwa, czyli dobrego się pozbywasz. Nie widzę potrzeby. Tego samego zdania jestem. [ Dodano: 12 Luty 2013, 10:31 ] Ostatnio do wnętrza zakupiłem APC - VP Citrus Pre-Wash. W jakim stężeniu najbezpieczniej zacząć "atakować" 1:40 ? Wszystko zależy od stanu, bo do mocniejszych zabrudzeń to nawet 1:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Do czego, jak czesto można stosować IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Do czego, jak czesto można stosować IPA? Przy korekcie lakieru do wymywania resztek pasty. Przy woskowaniu do usuwania oleistych resztek cleanera z lakieru przed zastosowaniem sealanta. Do mycia szyb od wewnatrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Czyli za każdym razem jak chce nawoskować auto lub wyczyścić szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi