barry_1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 ok, dzięki - będę śledził temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volvo69 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Panowie te czynności na lakier po uprzednim myciu, wyglinkowaniu, drobnej korekcie bo zadbany lakier .. : Dodo Juice Lime Prime > Poorboy's World Black Hole > Wosk: Race Glaze 42 / Dodo Juice Purple Haze / Natty’s RED/BLUE ( który wosk na tym nada najlepszy efekt ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorusek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Panowie gdzie warto zamawiac oprocz mxnowicki i showcarshine? Tak zeby mieli fajne rabaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Bazar Różyckiego. Ewentualnie DTC przy Marszałkowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorusek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ok jutro podjade dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A tak poważniej. Masz listę sklepów, masz oferty, działy z cenami, promocje itd. Trudno wybrać sklep najodpowiedniejszy dla siebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Każdy ma swój ulubiony, ja sobie np. cenię wysoką obsługę i szybki kontakt niż rabaty, a gratisy są zawsze miłym dodatkiem bo to pewnego rodzaju 'niespodzianka' - nie wiesz czego się spodziewać, a przy większych zamówieniach często jest 'hmm, ktoś chyba pomylił zamówienia, bo tego nie zamawiałem' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorusek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A pytalbym gdyby to bylo latwe dla mnie? Ne mam czasu na szukanie w 50 sklepach w ktorym najlepiej wyjde Moze inaczej, wie ktos kiedy MXNowickibedzie mial dostawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Moze inaczej, wie ktos kiedy MXNowickibedzie mial dostawe? myśląc logicznie to MX Nowicki powinieneś zapytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 glorusek, za dużo piszesz, za mało myślisz/działasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Bazar Różyckiego. Ewentualnie DTC przy Marszałkowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A pytalbym gdyby to bylo latwe dla mnie? Ne mam czasu na szukanie w 50 sklepach w ktorym najlepiej wyjde Moze inaczej, wie ktos kiedy MXNowickibedzie mial dostawe? Sorry, ale 5 czy 10 zł w tą czy tamtą stronę przy autodetailingu nie robi różnicy. Skoro nie masz czasu na szukanie po 50 sklepach, to może odpuść autodetailing, bo to nie jest hobby, w którym spędza się 5 minut na umycie samochodu (mój ojciec tak potrafi ) i drugie tyle na odkurzenie pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd24 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 jak sadzicie chromowane wentylki beda pasowac do szprychowej felgi z duzym polerowanym rantem i zlotym srodkiem bo mam dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 2 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 maciekd24, Załóż tzw. "ukryte wentyle" i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak pachnie Autoglym Rapid Detailer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 pLaYmAn, o ile dobrze pamiętam to raczej nie pachnie. Ma neutralny zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak pachnie Autoglym Rapid Detailer ? mój pachnie czymś w rodzaju marcepana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czy, a jeśli tak to czym/jak można rozjaśnić lakier? miałem malowane auto, delikatnie,wręcz niezauważalnie różni się kolor na łączeniu elementów. Drażni mnie to mimo wszystko. Z góry dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Raczej nie da się lakieru rozjaśnić. Chociaż jak polerowałem ojca BMW kolor fjordgrau to wypolerowane elementy były delikatnie jaśniejsze, ale to zapewne przez to że od wypolerowanej, gładkiej powierzchni inaczej się odbija światło. Dlatego najelpiej przy malowaniu jednego elementu zrobić cieniowanie tego obok i wtedy nie ma różnicy. Nigdy nie powinno malować się "do kreski" szczególnie metalików bo raczej nigdy nie uda się idealnie dobrać odcienia koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Różnica jest delikatna, przy odbiorze auta lakiernik mówił mi o tym, ale ja miałem wtedy klapki na oczach i nie przeszkadzało mi to, teraz świadomość, że ta różnica istnieje nie daje mi spokoju! Muszę w takim razie dać maskę do malowania/ścieniowania skoro nie ma wyjścia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 pLaYmAn, o ile dobrze pamiętam to raczej nie pachnie. Ma neutralny zapach. mój pachnie czymś w rodzaju marcepana Dzięki za odpowiedzi, pytałem ponieważ mój zalatuje płynem do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Chce usunąc morke z całego samochodu aż do gładziutkiego pieknego bezbarwnego. Bede jechał 2000 + 2500papier i teraz mam pytanie. Mam znikomą ilość FG500 ale mam za to UC i FF3000 i SF4000. czy to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bede jechał 2000 + 2500papier Jak będziesz robił ręcznie na mokro to proponuje nie używać 2000 w ogóle. Bardzo dużo zbiera papier 3000 więc trzeba dobrze liczyć. Z UC raczej nie warto sobie zawracać głowy. FC+ to najlepsze wyjście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 sinner, Nie. W tym przypadku lepiej mieć więcej, niż mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 maya, ShiningCar, sugerowałem się tym, że FF i SF usuwa matowienie po 2000 i 2500 wiec uwazałem ze w połączeniu z UC powinien ściągnąć to do zera TZN UC a potem finisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi