FSO-Team Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Chcę sobie zrobić prezent na Mikołaja i mam pytanie. Pady i BP już kupiłem (2x biały i 2xpomarańczowy Flexi, i do finiszu 3M wafla niebieskiego i ABW czarnego wafla ( zobacze co lepsze ) , oczywiście duże i małe) Teraz czas na pasty 500-2000-4000 500-2500-4000(mój faworyt jeśli chodzi o kombinacje past) ??? czy może 500 2000 3000 ??? Zdecydowałem się że na 3 etapy, pół nocy czytałem forum, ale dalej nie poznałem istotnych różnic między FF a SF, Tabela Menzerny też niewiele mi mówi. Nie zależy mi na 100% korekcie, takie tam "polerowanie". Jedyne na czym mi zależy to to aby nie zostały hologramy po tnącej paście( stąd myśle o 4000 zamiast 3000 ) Mam mętlik straszny w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 500-2500-4000(mój faworyt jeśli chodzi o kombinacje past) powinien byc Pan zadowolony, ewentualnie wiecej przejazdow fg500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Panowie warto wymienic FG500 na FG400 ? FG400 różni się tylko siła cięcia czy coś jeszcze poprawili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Panowie warto wymienic FG500 na FG400 ? FG400 różni się tylko siła cięcia czy coś jeszcze poprawili ? jest trochę mocniejsza. Lepiej się ściera z panelu o ile nie przesadzisz z jej ilością, bo jest bardziej tłusta niż FG500 przez co wydajniejsza. Spróbuj, sam zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Właśnie się zastanawiam czy warto ale chyba sprobuje... dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy w którymś markecie budowlanym da się tanio wyrwać zestaw oprawy halogenowej ze statywem i żarnikiem, ale powiedzmy 150-200W a nie 500W jak wszystkie na allegro? gdzie i w jakiej mniejwięcej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 6 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 KeepeR, również się nad tym zastanawiałem i wg mnie nie ma sensu. Może być uzupełnieniem zestawu ale wymiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Arekkaz, FG500 mam jeszcze praktycznie cały 1L, dlatego myślałem o wymianie w sensie sprzedam tą i kupie FG400 Nie wiem tylko czy różnica miedzy 400 a 500 jest tyle odczuwalna w praktyce żeby warto było się bawić w taką wymiane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Arekkaz, FG500 mam jeszcze praktycznie cały 1L, dlatego myślałem o wymianie w sensie sprzedam tą i kupie FG400 Nie wiem tylko czy różnica miedzy 400 a 500 jest tyle odczuwalna w praktyce żeby warto było się bawić w taką wymiane... Powiem tak, duża nie jest. Przynajmniej po dwóch zrobionych autach, a w szczególności połowy FG500, a drugiej FG400. Był to lakier BMW. Rysy schodziły podobnie. Tzn, przy takiej samej technice. Fakt, że pierwsze przejazdy to była katorga, w sensie - czyszczenie pada 4 razy podczas jednego przejazdu bo się zapychał od dużej ilości pasty (a tyle samo dawałem FG500 i nic takiego nie miało miejsce) a w ścieraniu jest lepiej. Nie kryje tak jak np. Scholl S03+. Ogólnie trzeba samemu spróbować. Czasami warto mieć więcej niż jedną pastę bo wiadomo co lakier to "lakier" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 krd, dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob55 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 mam pytanie nakładałem na szybę G1 i po nałożeniu wytarłem nadmiar G2 , które się skończyło . czy po następnej aplikacji mogę użyć IPA , jeśli tak to w jakim stężeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na pewno mozesz uzyc, G2 to ipa po prostu. Skoro powloka ma nie miec kontaktu z woda po nalozeniu to sugerowalbym chyba nierozcienczony, zwlaszcza, ze z tego co pamietam ostatnia aplikacje to G2 wyparowuje rownie szybko co czysta ipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Pewnie poleci ban za to pytanie, ale da się zmyć RainX z szyby za pomocą K2 Tempo + Szmata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Fr0styyy., w sumie powinno się dać. Tylko pewnie trzeba doooobrze umyć po tym szajsie szybę. Sprawdź, daj znać na forum. Może znajdziesz wreszcie dla tego cuda jakieś zastosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nielsen Brilliance w butelce 1l i spray-u 500ml to jeden i ten sam srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Panowie, jakiś skuteczny sposób aby w środku samochodu przednia szyba nie była zaszroniona od wewnątrz? Boczne nie są zaszronione. Nagrzanie nie wchodzi w grę za bardzo, zanim diesel się nagrzeje zdążę przejechać 10 km -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 8 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 cptolgierd, Wietrzyć samochód przed dłuższym postojem, kupić pochłaniacze wilgoci i położyć na desce rozdzielczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nielsen Brilliance w butelce 1l i spray-u 500ml to jeden i ten sam srodek Nie sprayu tylko 500ml z atomizerem masz na myśli? http://showcarshine.pl/opony/1182-niels ... 500ml.html Jeśli tak to jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 czy Tenzi Truck używany w butelce z atomizerem w stężeniu ok. 1:10 mogę na spokojnie użyć na felgach aluminiowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 darkii, tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 cptolgierd, Wietrzyć samochód przed dłuższym postojem, kupić pochłaniacze wilgoci i położyć na desce rozdzielczej. +1 Dużo wietrzyć i jakiś "dump off" z Allegro i bangla u mnie tak już drugą zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 LoozaQ, z ciekawości zakupie go i przetestuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zapach na filtr kabinowy aplikować od strony wewnętrznej czy zewnętrznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 8 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ile dac Zymola Clear do 10l wiadra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie sprayu tylko 500ml z atomizerem masz na myśli?http://showcarshine.pl/op...ance-500ml.html tak tak, w miedzy czasie myślałem o PlastiDip i dlatego wkradła się mała pomyłka dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi