bobas Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jeżeli to wersja trigger to można lecz trwałość będzie nieco skrócona. Po myciu jednak jakiś cleaner by się przydał.
grochu70 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jeżeli to wersja trigger to można lecz trwałość będzie nieco skrócona. Po myciu jednak jakiś cleaner by się przydał. dzięki
Xkem Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Widział ktoś zdjęcie wosku Mitchell King Glitz z drobinkami złota położonego na jasny lakier?
lukas10313 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Widział ktoś zdjęcie wosku Mitchell King Glitz z drobinkami złota położonego na jasny lakier? tez wlasnie interesuje mnie jak by to wygladalo..
Pan Miyagi Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wprawdzie nie na jasnym i nie złoto ale perła na ciemnym wygląda dla mnie tragicznie. Jakby sryliard odprysków. Szkoda, że nie pokazali na większej powierzchni z daleka, w każdym razie z bliska dramat. Klasyczne bezguście za duże pieniądze. Można sobie wyobrazić podobny efekt ze złotem.
LZ Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Rozrobiłem sobie pianę aktywną (VP NSF) bo chciałem sobie auto opłukać na bezdotyku. Niestety inna nagła sprawa mi wypadła i musiałem zażegnać tą idee... W związku z czym mam pytanie czy taka delikatna piana może sobie siedzieć w Glorii przez dłuższy czas (tydzień, 2 a może i 3 - zależy jak będzie z pogodą i czasem) bez szkody dla niej czy lepiej wylać?
gary Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 LZ, przelej na wszelki wypadek do butelki
kubik Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Albo chociaż spuść ciśnienie. Szkoda uszczelek
LZ Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Albo chociaż spuść ciśnienie. Nie napompowałem, to zawsze robię na miejscu bo nie chcę żeby mi w bagażniku wystrzeliło
Moderator krd Opublikowano 3 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Rozrobiłem sobie pianę aktywną (VP NSF) bo chciałem sobie auto opłukać na bezdotyku. Niestety inna nagła sprawa mi wypadła i musiałem zażegnać tą idee... W związku z czym mam pytanie czy taka delikatna piana może sobie siedzieć w Glorii przez dłuższy czas (tydzień, 2 a może i 3 - zależy jak będzie z pogodą i czasem) bez szkody dla niej czy lepiej wylać? Trzymalem co prawda nie w Glorii a w Marolexie ostra chemie do odszczurzania kol ze 2-3 tygodnie i dziala jak nalezy
ShiningCar Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Xkem,lukas10313, imo wykończenie perłowe/złote bardziej będzie pasowało do jasnych kolorów. Kolory ciemne to raczej złoto, aczkolwiek teraz doszło wykończenie PURPLE..
cyymek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Mam pytanie czy mozna smialo przy aktualnej pogodzie I ujemnych temperaturach zamawiac woski I inne srodki plynne bez obaw ze przemarzna, zamarzna I straca wlasciwosci co rowna sie z wyrzuceniem kasy w bloto, zamowienie chce zrobic w jednum z naszych forumowych sklepow. pozdroawiam
Aivars Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Czy ktos moze potwierdzic, ze sklep TemaChem bierze udzial w http://dziendarmowejdostawy.pl/ ? Bo zadnego info na stronie nie widzie, a ceny niektorych produktow mocno atrakcyjne Pisalem do nich na maila ale cisza, wiec pytam tutaj Edit: CarPro Fog Fight czy 4nano Glass AntiFog?
damin Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Rozrobiłem sobie pianę aktywną (VP NSF) bo chciałem sobie auto opłukać na bezdotyku. Niestety inna nagła sprawa mi wypadła i musiałem zażegnać tą idee... W związku z czym mam pytanie czy taka delikatna piana może sobie siedzieć w Glorii przez dłuższy czas (tydzień, 2 a może i 3 - zależy jak będzie z pogodą i czasem) bez szkody dla niej czy lepiej wylać? Trzymalem co prawda nie w Glorii a w Marolexie ostra chemie do odszczurzania kol ze 2-3 tygodnie i dziala jak nalezy Ja kiedyś na miesiąc czasu zostawiłem w Marolexie rozrobioną pianę VP NSF z dodatkiem APC. Marolexowi nic się nie stało, natomiast roztwór w ogóle się nie pienił, gdy chciałem go nanieść na auto.
Pan Miyagi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Xkem,lukas10313, imo wykończenie perłowe/złote bardziej będzie pasowało do jasnych kolorów.Kolory ciemne to raczej złoto, aczkolwiek teraz doszło wykończenie PURPLE.. Czekamy na zdjęcia z efektów purple.
ShiningCar Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pan Miyagi, jeśli tylko będę w ich posiadaniu niezwłocznie poinformuję o efektach
Carire Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Karol ja też czekam co takiego znowu wymyślili
Capaz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Mam pytanko. Jaka powinna być żywotność takiego comba: AF Tripple + Duragloss #111 Auto miesiąc po glinkowaniu, piana, prickbort, ironx, 2 wiadra. Następnie AF Tripple na waflu + DA, następnie #111 nałożone w temp. 20 stopni, spolerowane po 30minutach od aplikacji. Kropelki po nałożeniu - bajka, odpychanie - również. Niestety po 3 tygodniach i 3 myciach (VP Natural + Meg`s Gold Class) odpychanie wody praktycznie żadne, kropelki kiepskie... ogólnie umarło.. Auto nie widziało ostrej chemi, garażowane. Gdzieś popełniłem błąd, że taka lipa z żywotnością tego zestawu?
whateverek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Większość AIO (jak tripple) żyje do miesiąca. Wszystko co na nich - spływa razem z "podkładem".
fireman Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Capaz, akurat testowałem takie połączenie latem, bo miesiąca woda strasznie wolno spływała i kropelki były nieregularne bardzo.
Capaz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Rozumiem. W takim razie co będzie "the best" np. pod #111, czy FK, żeby wyciągnąć możliwie największą trwałość? Bonding Agent?
Sabat Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Poszukaj tematy są Pod FK polecana sama IPA
Moderator krd Opublikowano 3 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 W takim razie co będzie "the best" pod FK, żeby wyciągnąć możliwie największą trwałość? Z moich obserwacji. Byle jaki cleaner by oczyscic powierzchnie. Zmycie go porzadnie IPA i nalozenie wosku
whateverek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ja pod DG track clawa i #105 stosowałem najpierw zwykły lekko ścierny cleaner na DA a potem - DG #601. Track Claw w lato wytrzymał w niezłej kondycji ponad 3 miesiące (czasem po myciu użyłem DG #921). Potem ściągnąłem tą kombinację i położyłem #105 (taki sam podkład). Leży już ponad miesiąc i ma się świetnie. Oczywiście w miarę możliwości będę go wspomagał DG Aquawaxem (może trafi się jakiś cieplejszy dzień na ogarnięcie auta), ale myślę, że "trochę poleży"
bobas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pod DG 111 polecam sam DG 652 lub 652+601, Pod FK, DG652, AF Tough Prep lub inny czysty cleaner.
Rekomendowane odpowiedzi