Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 SzaKal, http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Arekkaz, Dziękuje (jakoś zapomniałem o tym sklepie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cayman9 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 szukam jakiegoś fajnego wosku na lato (nie ukrywam że nieźle by było żeby posiedział troszke dłużej) zaciekawił mnie ten wosk: Chemical Guys Pete's 53 miał z nim ktoś do czynienia? ile wytrzymuje na lakierze? z góry dziękuje za odpowiedź i pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Jest temat o tym wosku w dziale o woskowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 kto umie obchodzić sie z grafiką tak aby dopasować jak będą wyglądać felgi na aucie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 eMeM, nie wiem czy przeglądałeś tą stronkę http://www.felgi.pl/ ale można na niej wybrać dowolne auto a nawet wkleić fotkę swojego auta i przymierzyć felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 eMeM, możesz zapodać. Tzn. zobaczę czy dam radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Afi, zaraz wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 zaciekawił mnie ten wosk: Chemical Guys Pete's 53 Kiedyś też ktoś chyba zrobił nim jakieś pomarańczowe autko (chyba forda) i wyglądał całkiem fajnie, poszukaj w Pokaż swój blask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cayman9 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 zaciekawił mnie ten wosk: Chemical Guys Pete's 53 Kiedyś też ktoś chyba zrobił nim jakieś pomarańczowe autko (chyba forda) i wyglądał całkiem fajnie, poszukaj w Pokaż swój blask. wczoraj znalazłem ale dzięki za uwagę i poświęcony czas a ma ktoś jakieś porównanie wosku Pete's 53' do 50/50 limited concours chemical guys'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 jaki cleaner polecacie pod colli 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Będę robił większe zamówienie i wezmę przy okazji wosk na zimę i tu się waham: Coli 476 czy Megs 16# Trwałość mają podobną ale który da lepszy wet look na srebrny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Wesol, Coli na srebrnym ciekawie wygląda. Z megsem nie miałem do czynienia. w temacie o coli wielu pisze, że na srebrnym daje rade wet look:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PN Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Wesol, Ja jestem fanem #16. Moi zdaniem wyglądowo spisuje się leiej niż Colli. Ale niewiele lepiej Colli trwalszy. Ale niewiele trwalszy krzychu147, każdy dobry cleaner - dodo, meguiars że o SV i Z nie wspomnę. Są jeszcze inne - Lusso i Victoria (ale ja jestem ich dystrybutorem, więc nie chcę byc posądzony o stronniczość a ma ktoś jakieś porównanie wosku Pete's 53' do 50/50 limited concours chemical guys'ów? Zdecydowanie 50/50 - jeden z fajniejszych wosków. Moim zdaniem (choć nie każdy się musi zgodzić - he he) bije P53 wyglądem i trwałością. Bajecznie łatwy w aplikacji. Na marginesie - żadne z tych wosków nie są produkowane dla bicia rekordów trwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Pytanie może wydawać się śmieszne, ale nie mogę znaleźć takiej informacji. Jak uzywac Dj Lime Prime ? Wpracowywac w lakier czy tylko nałożyć, odczekać i zetrzeć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 wpracowywać do zniknięcia, resztki zetrzeć MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zdecydowanie wypracować, to cleaner lekko ścierny. Można i maszyną na miekkim padzie. Na DW był nawet wątek kolesia który LP i żółtym padem wyprowadził całkiem konkretne swirle na lakierze Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 mam problem...wiadomo pogoda w maju różna trochę deszczu słońca i na aucie było sporo syfy. niestety nie miałem czasu umyć auta jak zawsze w sobotę w niedzielę padało i tak mokre zostało wstawione do garażu. do dzisiaj świeciło ostre słońce. znalazłem czas autko ładnie umyte wszystko cacy...osuszam, a tu na masce pełno waterspotów próbowałem QD, cleanerem, IPA, nic nie pomogło. miałem taki przypadek tylko raz w życiu, podczas korekty auta. kawałek stał na słońcu ale jakoś poradziłem sobie pastą. ktoś doświadczony ma sprawdzony sposób? czy czeka mnie mała korekta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 10 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Ja miałem coś takiego w Atrójce zielona perła i tylko lekko ścierna pasta pomogła ale nie miałem wtedy całej dzisiejszej wiedzy. Jeżeli QD nie pomaga to chyba tylko to pozostaje.Może jeszcze jakieś APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 myślałem jeszcze nad APC ale skoro IPA nie pomogło, to słabo to widzę. bosko...trzy tygodnie temu całe auto było polerowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 czy miedzy glazem a woskowaniem odczekac ?? jezeli tak to ile?? i ile czasu odczekac miedzy jednym a drugim woskowaniem lusso oro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 ślady po wodzie to osad kamienia kotłowego który składa się z węglanu wapnia jak pamiętam ze szkoły (a dawno to było) więc bez szans w walce z nim jest jakakolwiek chemia która nie ma odczynu kwasowego a więc wszelkie APC czy IPA który jest alkoholem..Należy to zetrzeć i myślę że lekkościerny cleaner pomoże a z mega prostych sposobów dostępnych na już pasta Tempo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Yukon, Jakim cleanerem próbowałes? Może jakaś mocna aktywna piana pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 cleaner R222. w takim razie przy następnym myciu Tenzi Truck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 yukon, Po co od razu tak go mocno traktować...a spróbuj Tempo skoro to sama maska...Na pewno zejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi