bobas Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 To proponuje się zaopatrzyć w spray sealant. Przy takich temperaturach można nakładać śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whateverek Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Dzisiaj w sklepie "jula" widziałem polerki takie http://www.jula.pl/polerka-elektryczna- ... 0-w-010006 Miał ktoś z tym do czynienia? Małe gąbki do tego były po niecałe 10 pln. Taka mała żółta (niby twardość średnia) była twardsza niż twarda strona germana - czy warto ewentualnie tylko ją kupić jako twarda do prac ręcznych?? Edit: Widzę, że mają jeszcze jakieś kosmetyki firmy "Hamron" - spotkał się ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 czy ktos z uzytkownikow zamawial z strony http://www.cleanyourcar.co.uk/ czy mamy tam jakas znizke i czy ktos wie czy i za ile wysylaja do polski?? moze jakies grupowe zamowienie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 art'ek, kiedyś nas tak wykiwali z grupowym zamowieniem polerek, że chyba ich wszsycy weterani olali:) Rabatu brak, wysyła dosyć droga była o ile pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ją swoje pierwsze zakupy detailingowe tam robiłem i byłem bardzo zadowolony. Szczegółów niestety nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Arekkaz, kuflik, dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 mam nietypowe pytanie, a raczej prosbe. prosilbym bardziej doswiadczonych kolegow o wypisanie trzech najbardziej trwalych sealantow z jakimi mieli stycznosc. chodzi mi tylko o trwalosc i cene do 150zl. z gory dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 28 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 mam nietypowe pytanie, a raczej prosbe. prosilbym bardziej doswiadczonych kolegow o wypisanie trzech najbardziej trwalych sealantow z jakimi mieli stycznosc. chodzi mi tylko o trwalosc i cene do 150zl. z gory dziekuje:) Poczytaj tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6670 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=764 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 mam nietypowe pytanie, a raczej prosbe. prosilbym bardziej doswiadczonych kolegow o wypisanie trzech najbardziej trwalych sealantow z jakimi mieli stycznosc. chodzi mi tylko o trwalosc i cene do 150zl. z gory dziekuje:) Poczytaj tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6670 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=764 Dziekuje, nie bylo pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Pytanie trochę mniej związane z detailingiem, ale... Czy jest ktoś kto ogarnia sprawy związane z włóknem szklanym, formy, odlewnictwo itp ? może na pw poproszę żeby nie zaśmiecać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szybkie pytanie: jak używać najlepiej (najłatwiej) Quick Detailera po umyciu auta myjką ciśnieniową? Najpierw wytrzeć auto ręcznikiem i psikać czy na mokry lakier i dopiero wcierać? Po psiknięciu, jak długo czekać od psiknięcia do wytarcia? Posiadam QD FINISH KARE #425. Dodatkowo, jak dużo psiknięć robić, na przykład na całą maskę? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja po dokładnym umyciu najpierw suszę, a potem QD. Jeden lub dwa strzały na panel, jeśli maska duża to 3 i polerujemy delikatną mikrofibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 aro_77, Dzięki za odpowiedz! A od razu polerujesz czy odczekujesz? Ja za pierwszym razem spryskałem całe auto i dopiero polerowałem. Zacząłem od panelu który psikałem pierwszy, czyli polerowanie po ok 10 minutach... i ciężko było go spolerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 polerujesz od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Od razu polerujemy delikatnie "pieszcząc lakier", w końcu to ostatnie muśnięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 aro_77, Arekkaz, Dzięki Panowie za odpowiedzi, o taką szybką informację mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 po umyciu auta myjką ciśnieniową? przed QD trzeba dokładnie umyć auto, po myciu bezdotykowym bał bym się wycierać , nie mówiąc o wcieraniu detailera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 po myciu bezdotykowym bał bym się wycierać , nie mówiąc o wcieraniu detailera No to już teraz zgłupiałem Myślałem, ze QD mogę właśnie używać pomiędzy myciami szamponem, na auto mam nałożony DG #111 i nie jestem w stanie myć dokładnie auta co każdy 1000KM (czyli co ok 3 dni) jak tylko jest przykurzone. Myślałem, ze wystarczy QD po umyciu na bezdotykowej Podsumowywując, lepiej nie używać QD po myciu na bezdotyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Oczywiście, że auto musi być dokładnie umyte, a coś Ty chciał ten syf rozmazywać i rysować lakier? Oczywiście, że można ale czy na pewno chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 g.pajak, Myjąc bezdotykowo nie jesteś w stanie usunąć w 100 % całego brudu z karoserii dlatego QD dopiero po myciu ręcznym, jak będziesz płukać nawoskowany samochód co 3 dni to będzie bardzo długo czysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Czyli po myciu na bezdotyku lepiej nic nie robić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 zyli po myciu na bezdotyku lepiej nic nie robić?? Ja proponuje umyć autko na bez dotyku z piachu i reszty rzeczy które mogą porysować a pózniej zaopatrzyć się w szampon Optimum No Rinse i umyć autko pod domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 g.pajak, Jeżeli jest tylko zakurzone czyli, nie jechałeś w deszczu, nie stało zakurzone w wilgotną noc, po prostu jest na nim luźny kurz to możesz opłukać dokładnie samą wodą na bezdotyku wytrzeć do sucha i przelecieć QD dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja akurat przed domem mam garaż i Karchera też posiadam, problem jest w tym, że o tej porze roku jak wracam do domu, a nie codziennie wracam, bo sypiam często w hotelach, jest już niestety ciemno. Bezdotyków używam po prostu w mieście gdzie akurat w danym dniu śpię, także nie jest to takie proste g.pajak, Jeżeli jest tylko zakurzone czyli, nie jechałeś w deszczu, nie stało zakurzone w wilgotną noc, po prostu jest na nim luźny kurz to możesz opłukać dokładnie samą wodą na bezdotyku wytrzeć do sucha i przelecieć QD dopiero. No tak właśnie tak postępowałem, ale teraz jestem jeszcze głupszy. Każdy mówi inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 29 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Umycie na bezdotyku i przetarcie QD - owszem ale latem, jak auto jest lekko zakurzone a dla niewtajemniczonych wręcz czyste i pytają: "Panie, dlaczego myjesz czysty samochód?" Jesienią, zimą, kiedy nocą spada temperatura - auto robi się wigotne i brudy wtedy się mocniej wczepiają w lakier, gdy ludzie palą w kotłach C.O., a powietrzu pełno syfu mimo nawet ładnej pogody, wtedy bym nie ryzykował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi