m1chal Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 użyłem PB PP ... i chce teraz nalozyc FK 1000p ..po jakim czasie mozna nakladac od nalozenia PB? i po jakim czasie druga warstwe fk od nałożenia pierwszej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Czy pady ABW kolor biały, pomarańczowy, żółty i czarny wystarczą mi na początek? Może zamiast żółtego albo pomarańczowego wziąć niebieski, ale jakoś jego opis hard counting mnie przeraża, powinienem się go bać?? Żótły i pomarańczowy są typu polishing. Na początek wziąłbym 1 CP, 1 PP i 2 FP to będziesz miał po jednym z każdego typu do korekty i drugi finishing do cleanera/glaze po korekcie. Czyli podsumowując biały, żółty lub pomarańczowy i dwa czarne. A małe też bierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 A małe też bierzesz? Na razie małe muszą poczekać do końca kwietnia, za dużo wydatków na raz rozmawialiśmy wczoraj to wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 proponuje wziąć zamiast pomarańczowego żółty bo jest niby bardziej miękki. Między pomarańczowym a niebieskim wg mnie nie ma takiej różnicy jak między cutting a polishing innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 m1chal PB PP to cleaner więc FK 1000p możesz nakładać od razu, a drugą wartwę jak chcesz np. po 2 lub 12 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 PB PP to cleaner więc FK 1000p możesz nakładać od razu to wiem ze clenaer ...czyli po wszytskich cleanerach mozna odrazu wosk klasc tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 czy denaturat moze zastapic IPA ?? teoretycznie tez oczyszczony, tylko skazony zeby nie pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Tygrysek3005 tak jak pisali wyżej. zamiast białego weź niebieski sprawdzony przeze mnie kilkakrotnie. jeżeli chcesz mieć w miarę kombinacji na różne lakiery i zarysowania to tak: niebieski płaski pomarańczowy płaski żółty profilowany czarny płaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 yukon, nie lepiej czarny też profilowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 może, mnie to obojętne. mam jeszcze z 3M profilowane. płaskich używam do nakładania cleanera i potem spolerowania, a profilowanych do ultrafiny. jak kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie z poprzedniej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danio Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Panowie w jakim rozcieńczeniu używacie VP neutral PH? Na opakowaniu piszą do 1:400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Rubio a czyściłeś pada? może spróbuj od początku z nową pastą i przeczyszczonym padem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 yukon, tak naprawde to wydaje mi sie ze po dociśnięciu do lakieru to niema dużej różnicy czy profil czy zwykły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 no niby tak ale podobno profilowane lepiej odprowadzają ciepło i są mniej agresywne. ja jakoś przyzwyczaiłem się do płaskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 wiecie gdzie mozna kupic jakas fajna miarke do odlewania szamponów itd? zeby najlepiej byla z podziałką 10ml... bo ja mam taka co 100 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 m1chal może trochę głupie ale w aptece są pojemniczki na mocz z podziałką co 10 ml i kosztują pewnie około 50gr - 1 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 hmmm...moja matka jest pielegniarka i gdzies mamy w domu takie pojemniczki..niewpadłbym na to ale jezeli ktos ma jeszcze jakies inne źródła to pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 m1chal ja to wszystko robię strzykawką. kupujesz taką dużo z podziałka do 100ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw2006 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Panowie, jak aplikować chemical guys wet mirror finish? czy nakładac cienką warstwe i test palca potem spolerować czy wcierać az do znikniecia i potem spolerować? JAki pad założyć do tego? Mam ABW zółty czarny no i twardsze gąbki. Glaze można nakładać zaraz po przetarciu IPA czy trzeba odczekać 1-2 godz.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Panowie, jak prawidłowo nakładać wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 slaw2006, przecież IPA odparowuje praktycznie od razu także nie ma co czekać aż się kurz zbierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 m1chal może trochę głupie ale w aptece są pojemniczki na mocz z podziałką co 10 ml i kosztują pewnie około 50gr - 1 zł robię tak samo w takim pojemniczku również trzymam glinkę, oraz przygotowuje piane z szamponem, fajna podziałka i bardzo szczelne... Panowie, jak aplikować chemical guys wet mirror finish? Sławek jest ten produkt w testach, Mariusz go przedstawiał, z tego co pamiętam to miękka gąbka obroty do ok 900 i do zniknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiii Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Co tak właściwie daje nam cleaner, oprócz tego, że wosk będzie dłużej utrzymywał się na lakierze? Da to większy błysk wosku? Większą głębię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi