vanquisz Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 tiger1981, polecamy tematy z przed roku. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3924 W skrócie; zmiotki Vikan i fińskie skrobaczki Murska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Vikan ma bardzo fajną szczotkę do odśnieżania, sam użytkuję, dużo lepsza niż marketowe gówno z plastiku czy wszelkie zmiotki itp.. Samo odśnieżanie należy ograniczać do minimum, zwykle tylko szyby a jak nawali 15cm to tylko z grubsza żeby jak najmniej ciorać po lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 111 i CheryGlaze Cherry Glaze to AIO... 111 to czysty Sealant. #111 miażdzy trwałością Cherry Glaze. 3 miesiące vs 3 tygodnie i mówie tutaj o efektywnym zabezpieczeniu, a nie śladowo. Dziekuje Ci bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Czy w takich warunkach pogodowych i temperaturze jest jeszcze sens nakładania wosku? Będzie trzymać się auta? (Collinite 476) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Października 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 dw4463757, Jeżeli nie ma bardzo dużej wilgoci i lakier jest suchy i temp jest na "+" to zawsze jest sens, nawet jak poleży krócej to nie powinno to być drastyczne skrócenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 dw4463757, wczoraj nakładałem 476s przy 8.5*C i nadzwyczaj szybko mi wysychał, około 3 minut i był gotowy do polerowania. Tak, że jak najbardziej możesz go nakładać. Tylko pamiętaj o bardzo cienkiej warstwie, bo będzie cię czekać droga przez mękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Jaki wosk na zimę do 100zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax lub Coli 476. Chyba że dołożysz kilka PLNów i zdecydujesz się na combo Duragloss #601 + #111/#105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Body Wrap od Wolf's teraz u Wiolki mxnowicki mają promocję to chyba 104zł kosztuje, ostatnio też zachwalany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Duragloss #601 + #111/#105 Wolf's Chemicals Nano Paint Sealant Body Wrap Który z tych 3 wytrzyma najdłużej? I czy pod selanty w płynie mogę użyć PB Black Hole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 PB BH Ci osłabi wytrzymałość wosku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ale czy wogóle można go stosować pod takie sealanty jak Duragloss Total Performance Polish #105? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 można (sam stosowałem to połączenie z FK 1000p), ale czy na zimę jest sens... ponadto produkty DG lubią się z innymi produktami DG poczytaj jeszcze trochę forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 W jakiej temp. najlepiej przechowywać woski (SV)? Ma to jakieś znaczenie? Obecnie mam w pokoju 22 stopnie. Dużo, znacznie więcej niż norma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piłkarz Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Niewiem, być może nie umiem znaleść , ale powiedzcie mi jak myje wnetrze APC pedzelkiem to potem wycieram te apc mikrofibra, bez wody bez niczego? Poprostu wycieram nadmiar APC. Potem nakladam 303 do wnetrz. Spryskuje kawałek plastiku we wnetrzu albo od razu na aplikator gabkowy i dopiero wtedy przecieram plastik? 3 pytanie mniej wiecej wiem czytalem ale upewniam sie . VP blue gel, rozcienczam 1:3 i nakladam pedzelkiem czy spryskuje za pomoca atomizera? Czy jak mi wygodnie. a APc nielsena do wnetrz 1:20? czy mniej 1:10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Niewiem, być może nie umiem znaleść , ale powiedzcie mi jak myje wnetrze APC pedzelkiem to potem wycieram te apc mikrofibra, bez wody bez niczego? Poprostu wycieram nadmiar APC. Potem nakladam 303 do wnetrz. Spryskuje kawałek plastiku we wnetrzu albo od razu na aplikator gabkowy i dopiero wtedy przecieram plastik? a APc nielsena do wnetrz 1:20? czy mniej 1:10? tak, tak, ja mam VP apc 1:12 bo tak mi się wlało wody xd między 1:10 a 1:20 będzie ok, niech wypowiedzą się jeszcze uzytkownicy Nielsena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 APC Nielsena kokpit i inne plastiki 1:10 a jak jest tylko zakurzony bez mocnego brudu to nawet 1;15 Taką odpowiedź dostałem od sklepu showcarshine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piłkarz Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dzieki uzyje APC 1:10 bo nigdy nie bylo czyszczone tak wnetrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Jaki zimowy płyn do spryskiwaczy, żeby mi nie zeżarł sealanta z maski ? Orlenowo-bipowo-tescowe chyba odpadają (zawierają alkohol) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (zawierają alkohol) ? A sa jakies zimowe bez alko? generalnie to wlasnie alkohol sprawia ze plyn nie zamarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 No i dlatego szukam takiego bez alko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 wtedy nie bedzie on zimowy cos musi sprawiac ze nie bedzie zamarzal a dotakowo nie mazac sie po szybie... nie sadze abys znalazl plyn w sklepie ktory nie zamarznie i nie bedzie mial w skladzie alkoholu. Teoretycznie mozna by bylo samemu cos tworzyc ale to juz byloby bardzo zlozone chemicznie i koszty wieksze niz ponowne woskowanie. W takiej opcji szukamy na forum dobrego chemika, ktory to ogarnie... Swoja droga to tez kwestia samych spryskow - u mnie ani kropla nie idzie na maske (spryskiwacze nie sa na masce a po samym rantem od strony szyby), co najwyzej jak prysne za duzo to wycieraczki sprzatna na lewy blotnik troche plynu, ew. jak sa zle ustawione to idzie po dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 W jakiej temp. najlepiej przechowywać woski (SV)? Ma to jakieś znaczenie? Obecnie mam w pokoju 22 stopnie. Dużo, znacznie więcej niż norma? Nikt wosków nie używa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 w kolekcji będzie spryskiwacz spieniający(ten za 12zł)i chyba kwazar z końcówka spieniającą. wybrać do tego orange pre-wash'a czy aktywną pianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Czy majac juz wosk na zime mozna uzyc glinki przy kolejnym myciu ? czy w tedy zetrę caly wosk ? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi