Administrator Evo Opublikowano 5 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Firma ABW. Niebieski,żółty,czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Firma ABW. Niebieski,żółty,czarny Jeszcze jedno odnośnie techniki polerowania.. Załózmy robie niebieskim wcieram do konca UC, pewnie pojawią sie lekkie hologramy.. i wtedy na zółty pad też nakładam troszke UC i poleruje aż zniknie i to samo z czarnym? Wiem pewnie laickie pytanie ale wole wiedziec wczesniej niż potem jak już bede miał maszyne przy aucie i wtedy pisac na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 samym UC będzie ciężko wyciągnąć vagowski lakier. potrzebujesz czegoś na wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 no ja juz od jakiegos czasu co kilka dni robie po trochu bo tak to nie mam czasu kilka zdjęć mam, jak juz skoncze kiedystam to zrobie oddzielny temacik Kiedy będzie duża relacja? Zapowiada się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 samym UC będzie ciężko wyciągnąć vagowski lakier. potrzebujesz czegoś na wykończenie. Co proponujesz? i w jaki sposób nakładać? Mam jedynie wosk ntx ale to już planowałem po zabiegu UC nakładac ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 samym UC będzie ciężko wyciągnąć vagowski lakier. potrzebujesz czegoś na wykończenie. to zalezy jaki vagowski, u mnie daje rade na czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 snap zrozumiałeś o co mi chodzi? jesteś w stanie wykończyć lakier różnymi padami tylko UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 nie no jasne ze nie ale jakis efekt mozna osiagnac na vagu wiadomo ze nie wyciagniesz maski na zero ale cos wyrzezbisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 ok, do UC nic nie mam, na maszynie nawet dobrze idzie nie da się zrobić, nie pozostawiając hologramów, swirly itp bardzo ciężko osiągalne, a na miękkim lakierze niemożliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 wiadomo ze tak tym bardziej recznie ale mowa byla o ruszeniu lakieru a nie full korekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 nie da się zrobić, nie pozostawiając hologramów, swirly itp Wiec czego uzyć po nim zeby sie ich pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 musisz mieć pastę na wykończenie np. 3M żółty korek, Megs #205 itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 musisz mieć pastę na wykończenie np. 3M żółty korek, Megs #205 itp. No to na moim lakierze na pewno będę musiał 3M po UC pojechać. Teraz tylko, łatwiej się 3M pracuje niż UC bo nie wiem jak siły rozłożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 sam pracuję głównie na 3M, to jest trzystopniowy system. Megs ma #105 do polerowania i #205 na wykończenie nie ma dużej różnicy pomiędzy pracą na tych pastach. Megs #105 jest odrobinę słabszy od Fast cut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Megs #205 itp Jakim padem go nakładać np ABW czarny (finishing) czy może zołty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 a jaki stan lakieru? zobacz na czarnym, a jak za słabo to żółty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 bako111 po żółtym przetrzyj IPA i sprawdź w słońcu czy nie ma swirly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A jakby po UC uzyć SSR1? bedzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Na maszynie będzie ok, SSR1 jest tłuściutka można z nią dość długo pracować, chyba jedyna sensowna z serii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 good liczą 20min na lusterko, na całe auto zarezerwuj ze 3dni + skrzynkę piwa Ja ręcznie UC na tro colorze na raty robiłem focusa 14h:P Różnica widoczna jest ale teraz będzie już walka polerką - efekty lepsze no i czas krótszy... no może nie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianeo Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A ja mam pytanie czy lepiej będzie się pracowało z UC za pomocą Tri colora czy za pomocą aplikatora gąbkowego Meguaiersa? Oraz czy za pomocą UC uda mi się pozbyć swirli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 11 Maja 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Adrianeo, przeczytaj z łaski swojej chociaż pierwszy post w temacie w którym piszesz ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Czy można użyć UC ręcznie, a następnie położyć na to wosk lub ewentualnie wymyć szamponem i dopiero położyć? Jakie będą konsekwencje nie użycia cleanera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Przeleć chociaż alkoholem izopropylowym (IPA). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Przelać go atomizera i spryskać karoserie, przecierając mikrofibrą czy aplikatorem pocierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi