paluch Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 płynu do mycia szyb zmieszanym z tar removerem w stosunku 2:1. Doskonale odtłuszcza szyby. Tar removery są tłuste więc jak to może odtłuszczać szybę?
wiatrok Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Tar removery usuwają tłuszcz, sprawdź z czego jest asfalt zrobiony
gtszudi Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Jak piszecie o mazach od strony wewnetrzenej i myciu zwyklym plynem z fibra to sie nie dziwie. Przetrenowalem wiele sposobow i fibr. Tak na prawde jeden tylko sie sprawdza, a mianowicie AG Car Glass Polish. Po nim nie ma smug i szyba jest po prostu czyta w 100%. Zadne zwykle plyny nie daja takiego efektu. Albo to ja sie nie znam i nie umiem... AG Fast Glass i fibra z bardzo miękkim włosiem i tez nie ma zadnych mazow i smug
Moderator krd Opublikowano 20 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Tzn ktora konkretnie fibra? Wystarczy psik i wytarcie dokladnie jedna strona, czy przekladac fibre? Pytam bo zrobie taki test i powiem czy sie udalo
gtszudi Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Tzn ktora konkretnie fibra? Wystarczy psik i wytarcie dokladnie jedna strona, czy przekladac fibre? Pytam bo zrobie taki test i powiem czy sie udalo firmy nie podam , ale zrobie foto , kupiłem w auchan za 6 zl 5 szt fibr i psik -> jedna i druga strona i gitarra
kerad Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 gtszudi, mówisz o tych co ostatnio były w promocji, takie kolorowe, tzn. każda ma inny kolor? Bo jeśli tak to mnie również miło zaskoczyły przy czyszczeniu szyb. Testowałem koloru pomarańczowego.
gtszudi Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 dokładnie tak. pomarańcz i niebieska wg mnie najlepsze
Andre12 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Betaclean 3300 + przecieram niebieskim czyściwem. Pracuje w Saint Gobain wiec dostep mam nieograniczony a szyby w mojej Corsie mam jak nowe. a drobne ryski tym usuwam
knefelson Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Andre12, no ciekawe to z tym 3M'em, jak to sie wogole sprawuje? aplikujesz to maszynowo, czy recznie?
Andre12 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Andre12, no ciekawe to z tym 3M'em, jak to sie wogole sprawuje?aplikujesz to maszynowo, czy recznie? w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady. A swoje szyby polerką znajomego. Przymocować trojkątnego filca do polerki i
tomasns Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady Może mi to ktoś przetłumaczyć na polski ? Bo nawet żaden translator nie wie co to za język. Próbowałem gdzieś wstawić przecinek do tego zdania, ale za cholerę nie mogę zrozumieć jego sensu.
saddam Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 "W robocie tylko maszynowo polerka ręczna (czyt. rotacja lub DA), bo ręcznie nie da rady." Ale fakt, słów "polerka ręczna" mogłoby tam nie być.
Andre12 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady Może mi to ktoś przetłumaczyć na polski ? Bo nawet żaden translator nie wie co to za język. Próbowałem gdzieś wstawić przecinek do tego zdania, ale za cholerę nie mogę zrozumieć jego sensu. Już nie bede pisał po 12 godzinach pracy zmęczenie dało o sobie
Molech Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Molech, w tym tescie, na ktory sie powolales to doslownie nic nie ma. W ogole testem bym tego nie nazywal. A po co pytałem czy ktoś na TYM forum miał porównanie? Temat z jednym zdjęciem i stwierdzeniem że produkt A sobie nie poradził, a produkt B już tak, bez zdjęć "po" to...sami sobie to nazwijcie. No tak, Twoje testy są jedyne obiektywne Wszystkie inne są na pewno oszukane Zanim się zarejestrowalem to obserwowałem Twoje posty i aż mnie mdli jak czytam jaki guru jesteś i jak to wszyscy inni się mylą tylko Ty masz monopol na prawdę. No ale w końcu, nie pierwszy raz widzę jak "ktoś" się powołuje na ten temat DW, za każdym razem zauważajac że Duragloss jest lepszy niż Autoglym.............. Może dlatego że jak wpiszesz w google frazę "duragloss 755" to ten temat wyskakuje na pierwszej stronie?
kamilgt Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Następny "nowy" użytkownik.... Ja nie mogę, to już jest nudne... Rejestrują się, hejtują forum, wychwalają DG, clearkote, lusso, colli... Chce "Wam" się?
Molech Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Następny stary użytkownik który hejtuje nowych. A co masz do Colli? Może wychwalają bo to są dobre produkty? Mam się ślinić nad SV albo Zymolem? Nie jara mnie wydawanie kasy na woski gdzie płaci sie za markę.
faraon3021 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Molech, Dlaczego wydajesz mi sie znajomy? DG zaczyna mi sie kojarzyc, wylacznie z bardzo specyficznym stylem wypowiedzi jego "zwolennikow". Co dziwniejsze nie tylko na tym forum. A linki zawsze prowadza w te same miejsca. A moze mi sie tylko wydaje
Molech Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Nie wydaje mi się żebyśmy się znali... Są i przeciwnicy są i zwolennicy. Barykada ma to do siebie że po obu stronach są walczący.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Barykada ma to do siebie że po obu stronach są walczący. Cos mi przypomniales. Kilka lat temu, widzialem taki film. Nie pamietam tytulu, ale po jednej stronie barykady byli ludzie, a po drugiej klony I te klony mialy zmienne IP. IQ tez tam stale raczej nie bylo. Moze ogladales? Najgorsze ze te klony upatrzyly sobie BMW
Berd Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Mam się ślinić nad SV albo Zymolem? Nie jara mnie wydawanie kasy na woski gdzie płaci sie za markę. Na czym opierasz swoją teorię, że płaci się za markę? Zrób testy może nas i kolegów z Detailing World zaskoczysz swoimi doświadczeniami. P.S Evo jest guru? A ja myślałem, że doświadczonym w branży detailingu kolegą
gtszudi Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Tzn ktora konkretnie fibra? Wystarczy psik i wytarcie dokladnie jedna strona, czy przekladac fibre? Pytam bo zrobie taki test i powiem czy sie udalo zrobiles już testa ?
Moderator krd Opublikowano 1 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 gtszudi, ostatnio nie mam czasu na samochod. i Fast Glassa nie zakupilem
kamil_rosen Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Fast Glass dobry środek do szyb, ale nie ma jakiegoś mega wow Poprawny, dobry środek, lepszy od tych z marketu Można powiedzieć, że dość szybko odparowuje. Z moich obserwacji wynika, że płyn ma mniejsze znaczenie, aniżeli fibra przy myciu szyb
Rekomendowane odpowiedzi