Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
płynu do mycia szyb zmieszanym z tar removerem w stosunku 2:1. Doskonale odtłuszcza szyby.

Tar removery są tłuste więc jak to może odtłuszczać szybę?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak piszecie o mazach od strony wewnetrzenej i myciu zwyklym plynem z fibra to sie nie dziwie. Przetrenowalem wiele sposobow i fibr. Tak na prawde jeden tylko sie sprawdza, a mianowicie AG Car Glass Polish. Po nim nie ma smug i szyba jest po prostu czyta w 100%. Zadne zwykle plyny nie daja takiego efektu. Albo to ja sie nie znam i nie umiem...

:D

AG Fast Glass i fibra z bardzo miękkim włosiem i tez nie ma zadnych mazow i smug

• Moderator
Opublikowano

Tzn ktora konkretnie fibra? Wystarczy psik i wytarcie dokladnie jedna strona, czy przekladac fibre? Pytam bo zrobie taki test i powiem czy sie udalo :P

Opublikowano
Tzn ktora konkretnie fibra? Wystarczy psik i wytarcie dokladnie jedna strona, czy przekladac fibre? Pytam bo zrobie taki test i powiem czy sie udalo :P

firmy nie podam , ale zrobie foto , kupiłem w auchan za 6 zl 5 szt fibr i psik -> jedna i druga strona i gitarra

Opublikowano

gtszudi, mówisz o tych co ostatnio były w promocji, takie kolorowe, tzn. każda ma inny kolor? Bo jeśli tak to mnie również miło zaskoczyły przy czyszczeniu szyb. Testowałem koloru pomarańczowego.

Opublikowano

4ffe7c6336263.jpg

Betaclean 3300 + przecieram niebieskim czyściwem. Pracuje w Saint Gobain wiec dostep mam nieograniczony ;) a szyby w mojej Corsie mam jak nowe.

a drobne ryski tym usuwam

$(KGrHqMOKjEE6bPlHmM,BPhV2hfZZg~~60_35.JPG

Opublikowano
Andre12, no ciekawe to z tym 3M'em, jak to sie wogole sprawuje?

aplikujesz to maszynowo, czy recznie?

w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady. A swoje szyby polerką znajomego. Przymocować trojkątnego filca do polerki i :ad::ad:

Opublikowano
w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady

Może mi to ktoś przetłumaczyć na polski ? Bo nawet żaden translator nie wie co to za język. Próbowałem gdzieś wstawić przecinek do tego zdania, ale za cholerę nie mogę zrozumieć jego sensu.

Opublikowano

w robocie tylko maszynowo polerka ręczna bo ręcznie nie da rady

Może mi to ktoś przetłumaczyć na polski ? Bo nawet żaden translator nie wie co to za język. Próbowałem gdzieś wstawić przecinek do tego zdania, ale za cholerę nie mogę zrozumieć jego sensu.

Już nie bede pisał po 12 godzinach pracy :-] zmęczenie dało o sobie

Opublikowano
Molech, w tym tescie, na ktory sie powolales to doslownie nic nie ma. W ogole testem bym tego nie nazywal.

A po co pytałem czy ktoś na TYM forum miał porównanie?

Temat z jednym zdjęciem i stwierdzeniem że produkt A sobie nie poradził, a produkt B już tak, bez zdjęć "po" to...sami sobie to nazwijcie.

No tak, Twoje testy są jedyne obiektywne :lol: Wszystkie inne są na pewno oszukane :wallbash: Zanim się zarejestrowalem to obserwowałem Twoje posty i aż mnie mdli jak czytam jaki guru jesteś i jak to wszyscy inni się mylą tylko Ty masz monopol na prawdę.

No ale w końcu, nie pierwszy raz widzę jak "ktoś" się powołuje na ten temat DW, za każdym razem zauważajac że Duragloss jest lepszy niż Autoglym.............. :)8-)

Może dlatego że jak wpiszesz w google frazę "duragloss 755" to ten temat wyskakuje na pierwszej stronie?

Opublikowano

Następny stary użytkownik który hejtuje nowych. A co masz do Colli? Może wychwalają bo to są dobre produkty? Mam się ślinić nad SV albo Zymolem? Nie jara mnie wydawanie kasy na woski gdzie płaci sie za markę.

Opublikowano

Molech, Dlaczego wydajesz mi sie znajomy?

DG zaczyna mi sie kojarzyc, wylacznie z bardzo specyficznym stylem wypowiedzi jego "zwolennikow".

Co dziwniejsze nie tylko na tym forum. A linki zawsze prowadza w te same miejsca.

A moze mi sie tylko wydaje :o

Opublikowano

Nie wydaje mi się żebyśmy się znali... Są i przeciwnicy są i zwolennicy. Barykada ma to do siebie że po obu stronach są walczący.

Opublikowano
Barykada ma to do siebie że po obu stronach są walczący.

Cos mi przypomniales. Kilka lat temu, widzialem taki film.

Nie pamietam tytulu, ale po jednej stronie barykady byli ludzie, a po drugiej klony :acute: I

te klony mialy zmienne IP. IQ tez tam stale raczej nie bylo.

Moze ogladales?

Najgorsze ze te klony upatrzyly sobie BMW :/

Opublikowano
Mam się ślinić nad SV albo Zymolem? Nie jara mnie wydawanie kasy na woski gdzie płaci sie za markę.

Na czym opierasz swoją teorię, że płaci się za markę? Zrób testy może nas i kolegów z Detailing World zaskoczysz swoimi doświadczeniami.

P.S

Evo jest guru?

A ja myślałem, że doświadczonym w branży detailingu kolegą :wallbash:

Opublikowano

zrobiles już testa ?

• Moderator
Opublikowano

gtszudi, ostatnio nie mam czasu na samochod. i Fast Glassa nie zakupilem :P

Opublikowano

Fast Glass dobry środek do szyb, ale nie ma jakiegoś mega wow :) Poprawny, dobry środek, lepszy od tych z marketu :) Można powiedzieć, że dość szybko odparowuje. Z moich obserwacji wynika, że płyn ma mniejsze znaczenie, aniżeli fibra przy myciu szyb :)