Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie ma po nim smug

Że tak się zapytam, nie ma smug jak się myje w słońcu czy w zacienionym miejscu? Nie chodzi mi akurat o lusso ale i megsa i inne polecane tu środki.

Jeśli wycierasz odrazu, to nie ma znaczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak się ma preparat do czyszczenia szyb CAR PRO FOG FIGHT ?

Stosował ktoś czy lepiej tego nie używać.

Zależy mi głównie na tym by szyba nie miała smug jak i by nie parowała.

Jeżeli macie coś innego do polecenia to każda propozycja jest mile widziana.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może i głupie pytanie,które nie dotyczy szyb samochodowych,ale może mi ktoś powiedzieć czy użycie 1z Einszett Glaspolish będzie bezpieczny do użycia bezpośrednio na szyby w kabinie prysznicowej ? Czy najpierw na niewielkiej powierzchni wypróbować niewielką ilość i zobaczyć czy pomorze czy zaszkodzi ?

Nie miałem jeszcze możliwości używania tego środka na szkle więc nie wiem jak będzie się zachowywała cała reakcja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja kupiłem na testy produkt: Stockmeier - Lerapur Glasreiniger (ciężko kupić) za 10 zł, alkohol czuć, ale jakby czyści lepiej niż produkt Mafry, tj więcej zostaje syfu na ściereczce po użyciu Stockmeiera.

Lustro w łazience bardzo ładnie wyczyszczone, bez smug i jakiś pozostałości.

Opublikowano
A ja kupiłem na testy produkt: Stockmeier - Lerapur Glasreiniger (ciężko kupić) za 10 zł, alkohol czuć, ale jakby czyści lepiej niż produkt Mafry, tj więcej zostaje syfu na ściereczce po użyciu Stockmeiera.

Lustro w łazience bardzo ładnie wyczyszczone, bez smug i jakiś pozostałości.

ogólnie rzecz biorąc to stockmeier ma bardzo dobre kosmetyki, tylko dostarczane w większych opakowaniach, wtedy mniejsza cena. u nas znajomy w myjni zaopatruje sie w stocka i jest ;) szczególnie polecam płyn do prania tapicerki, szyb nie testowałem

Opublikowano

Sonax w modzie więc i ja też zakupiłem ich płyn do mycia szyb. Użyłem go w pierwszej kolejności potem przeleciałem jeszcze szybki z zewnątrz autoglym car glass polish i.. :shock::good:

Opublikowano

Ja niedawno pytałem czy można użyć tego na lampach i dostałem taką odpowiedź z AG:

No, this should only be used on glass. You can clean plastic headlights with shampoo or Fast Glass then use Super Resin Polish or HD Wax after to seal. 

PS

Pytanie dotyczyło nowej formuły.

Opublikowano

AG CGP z nową formułą jest już dostępne w PL?

Przeglądałem większość sklepów i nie widzę.

Trzeba ściągać z Halfords'a?

Opublikowano

Jakiś czas temu AG o CGP pisał, że nie można używać na "pleksie" i szybach przyciemmnionych folią. Teraz niby jest to nowa formuła i już nie ma takiego opisu :o

Opublikowano
http://allegro.pl/temachem-glass-polish-mleczko-do-szyb-i3255232753.html

Miał ktoś z tym do czynienia? Brzmi zachęcająco.

Autoglym użyty wewnątrz samochodu doprowadzał mnie do szału, tu problemu nie ma. Muszę mieć baniak ;]

takimi komentarzami to bym jednak kupił AG ;) zawsze możesz wypróbować pierwszy, nie mniej jednak AG i Meguairs nie ma lepszych

• Partner forum
Opublikowano

w0jta5, U mnie w SCS jest świeży CGP, dostałem info z dystrybucji że to najnowsza poprawiona wersja ;) Przyjechała do Polski w zeszły piątek.

Opublikowano

Panowie.

Nowa formuła lepiej doczyszcza szyby i ma funkcję Antfrost. Jednak przestrzegam przed stosowaniem na pleksi i folię . Tylko na szkło. Klosze plastikowe zdecydowanie SRP. I jak wspomniał Mariusz nowe CGP jest w Polsce.