mieszacz Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Mam kilka produktów z mothersa(przysłane z USA).Mothers PowerBall to moim zdaniem kasa wyrzucona w błoto.Nierównomierne nakładanie wosku,srednica kuli nieprzystosowana do większości opakowań twardych wosków ,spolerowanie pozostałości na felgach też nie należy do rzeczy łatwych.Jedynym produktem wartym uwagi jest zestaw do regeneracji lamp(zrobiłem parę aut tym zestawem).Dołączona pasta jest porównywalna do megsowego plastxa. Praca powerballem jest łatwiejsza i skuteczniejsza niż maszyną rotacyjną i krążkami polerskimi. Najbardziej jednak jestem zaskoczony cenami ww akcesoriów na nasz rodziny rynek,i ceny uważam za skandaliczne.
bili20@o2.pl Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 szampon tej firmy nie nadaje się do niczego. Zero piany, zero poślizgu, zero zapachu nawet po wylaniu 100 ml na 4l ciepłej wody ze zmiękczacza
KaZ102 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ciekawe jak sprawuje się ich topowy wosk California Gold Pure Carnauba Wax cena atrakcyjna w miarę.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Lutego 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 odgrzeję kotleta ma ktoś coś więcej do powiedzenia w sprawie tych kosmetyków,bardzo mało wiadomości u nas na forum nikt nie testował a kosmetyki w dobrej cenie zamówiłem sobie cleaner i dressing do platików zewnęrznych a także środek do czyszczenia skóry.Chciałem się dowiedzieć czy nie będą te pieniądze wyrzuconymi w błoto . Jak dostanę te Mothersy to coś naskrobię
Piotrek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 e36ace, Dressing do plastików, będziesz zadowolony. 2 miesiące w lecie trzyma jak zły, bardzo dobrze odpycha wodę, nie zmoczysz plastików. Wada: pachnie jak rozpuszczalnik. Co do marki, mam jeszcze dressing do opon, wrażenia też bardzo pozytywne. Nie wiem gdzie kupowałeś ale jak w DOL u Pana Sławka to na Mothersa spokojnie dostaniesz 10 % rabatu od ceny na stronie, przynajmniej tak było kiedyś.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Lutego 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 piotr13, nasuwa się pytanie skoro MOTHERS ma dobre kosmetyki w niskiej cenie to dlaczego tak cicho o tej marce kosmetyki zamówiłem w ShiningCar
Piotrek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 e36ace, Nie wiem, ale ludzie idą utartymi ścieżkami i chcą sprawdzonych produktów. Płacąc pieniądze, chcą być maksymalnie zadowoleni. I nie jest to żadne zarzut, sam też tak po części robię. Czy wszystkie są dobre to nie wiem, ładny efekt daje też pasta do polerowania aluminium.
Moderator krd Opublikowano 4 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 odgrzeję kotleta ma ktoś coś więcej do powiedzenia w sprawie tych kosmetyków,bardzo mało wiadomości u nas na forum nikt nie testował a kosmetyki w dobrej cenie zamówiłem sobie cleaner i dressing do platików zewnęrznych a także środek do czyszczenia skóry.Chciałem się dowiedzieć czy nie będą te pieniądze wyrzuconymi w błoto . Jak dostanę te Mothersy to coś naskrobię Uzywalem szamponu i bylem bardzo zadowolony. Piana duza, poslizg ok... no i ten zapach bananowy
kempus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Również miałem szampon z Mothers'a, bardzo gęsty, wydajny, piana może nie taka jak w Lusso, ale daje radę do tego poślizg na dobrym poziomie, świetna cena. A zapachem bardziej przypomina mi różową gumę Orbit Jestem ciekaw dressingu do opon z tej firmy, chyba kupię i wypróbuję.
martinezzg Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 jak dla mnie firma robi kilka(tych które próbowałem) świetnych kosmetyków - billet-jak dla mnie nie do pobicia-QD showcar-rewelka-szampon również, fajne też cleanery-zresztę wystawię na sprzedaż chyba dziś fajny nowy zestawik:)...ja polecam ich produkty!
mario448 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 A jak się prezentują szczotki Mothersa, te do kół i nadkoli (jedna z długą rączką, druga z krótką i taka typowa do felg)?
shine Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Szczotka do nadkoli z długą rączką według mnie jest zbyt delikatna i ciężko jest domyć nadkole. A szczotka do opon jest dobra, ale do opon baloniastych, do niskiego profilu się nie nadaje, bo jest twarda i strach by felgi nie porysować.
DAMIANe34 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 ładny efekt daje też pasta do polerowania aluminium. Tutaj muszę poprzeć w 100% Byłem nieufny co do tej pasty lecz po zastosowaniu jej na rantach i porównaniu do Autosola zmieniem zdanie Elekt zdecydowanie lepszy jak na moje oko
martinezzg Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Damian, efekt miażdząco lepszy - to co w billecie jest przewaaaagą to fakt ze nie pozostawia po sobie mini rysek jak autosol/dursol itp.... co do szczotek to potwierdzam - , choć jak masz duży luz między kołem a nadkolem to spokojnie możesz działać, przy niskim zawiasie i nadkolu średnio -
ShiningCar Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Elekt zdecydowanie lepszy jak na moje oko Mówi to praktycznie każdy, kto użył/wa W mojej opinii bardzo wydajna pasta a i kilka innych kosmetyków mamuśki prezentuje przyzwoity poziom.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Lutego 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 ShiningCar, czekam
marian Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Skoro jest takii temat ot zapytam tu- czy używaliście końcówki do polerowania rantów kół mocowaną np do wiertarki tejże firmy? Zastanawiam się nad kupnem, gdyż mam felgi z polerowanym rantem. tu jest filmik z tym: http://www.motherspolska.pl/PL/W_prakty ... rCone.html
golden0282 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 piotr13, nasuwa się pytanie skoro MOTHERS ma dobre kosmetyki w niskiej cenie to dlaczego tak cicho o tej marce kosmetyki zamówiłem w ShiningCar Może dlatego, że główny dystrybutor Mothers'a ma pogląd na detailing trochę inny niż ogólnie przyjęty na forum . Półtora roku temu uczestniczyłem w szkoleniu dla "detailerów" prowadzonym przez dystrybutora Mothers i muszę przyznać , że to co zobaczyłem wtedy na tym szkoleniu nie było adekwatne do tego co dowiedziałem się z forum jeżeli chodzi o detailing. Prezentowane kosmetyki wtedy zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie , np zapach odżywki do skór pamiętam do dziś , ale zraziłem się do tej marki dzięki osobie , która prowadziła to szkolenie , gdyż w gruncie rzeczy nic się tam nie nauczyłem i miałem wrażenie jakby mi na siłe próbowano wmówić ,że w detailingu żadna inna marka się nie liczy no i oczywiści jest bezkonkurencyjna . Mogę się jedynie wypowiedzieć o aplikatorach z mikrofibry , które wtedy zakupiłem , nie polecam gdyż po niedługim czasie to co jest w środku aplikatora sie kurczy i z czasem aplikator do niczego się nie nadaje . Dla porównania powiem , że w podobnym czasie dostałem gratis do zakupów w SCS aplikatory z MF , które mi służą do dziś , a te Mothers już dawno przeszły do historii.
Pit_Krk Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 golden0282 Czyżbyś pisał o panie Błażeju K.
DAMIANe34 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Skoro jest takii temat ot zapytam tu- czy używaliście końcówki do polerowania rantów kół mocowaną np do wiertarki tejże firmy? Zastanawiam się nad kupnem, gdyż mam felgi z polerowanym rantem. Ja do odświeżania rantów używam budżetowej końcówki bawełniano-filcowej na wiertarkę kupionej w Castoramie. W zupełności wystarcza do bieżącego odświeżania rantów no i to za 10% ceny Mothersa
golden0282 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 golden0282 Czyżbyś pisał o panie Błażeju K.
Piotrek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 golden0282, Napisz coś więcej o tym szkoleniu. Jaki koszt ? Nauczyłeś sie czegoś, czego wcześniej nie wiedziałeś ? Jak patrzę na stronę to szkolenia firmuje EcoMyjnie a nie Mothers.
marian Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 DAMIANe34 a jak ona wygląda? jaką pastę używasz? Ręczne tarcie już mi się znudziło a przez zimę się ranty mleczne trochę zrobiły. Plusem tego jest stożkowa końcówka, wszędzie dojdzie.
DAMIANe34 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 marian, identyczne jak to tylko że ja mam z kolorową bawełną: http://allegro.pl/tarcza-filcowa-polers ... 72658.html Pasta to Mothers Mag&Aluminium Polish
marian Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 DAMIANe34, może i spróbuję na jednym rancie, pastę mamy tą samą. dzięki
Rekomendowane odpowiedzi